Te rynny trzeba w końcu gdzieś sprzedać. Winne są w dużej mierze punkty skupu. Tam trzeba więcej kontroli. Moim zdaniem trzeba wprowadzić przepis, że każdy sprzedający metale kolorowe musi pokazać dowód osobisty, a skupujący musi to dokumentować. Wtedy dopiero skończą się kradzieże w kościołach i na koleji.
Złodzieje zasadzili się na kościelne rynny :: zobacz komentowany artykuł
Rozpoczęty przez
LanGor
, lut 23 2012 11:02
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 luty 2012 - 11:02
"...Zanim zaczniesz poprawiać świat, przejdź się trzy razy przez swój własny dom..."
#2 ~Peja~
Napisano 23 luty 2012 - 11:39
Szkoda ze jak mi rodzice podarują 12,5 tys na remont mieszkania to w urzędzie skarbowym musiałbym zapłacić podatek od darowizny. Kościół i jego gruby ksiądz to dzisiejsza ikona Jezusowej ascezy. Taka kasę lepiej spożytkowałyby domy dziecka, ośrodki pomocy społecznej... ehh...
#3 ~Motor~
Napisano 23 luty 2012 - 12:02
Ludzie złoci po jaką ciężką cho...re rynny z miedzi, proponuje odrazy platyne jak tak bardzo chcą mięć koszty. Koszt niesamowity a kamery i tak nie zdadzą egzaminu, zawsze się znajdzie cymbał co się skusi .
#4 ~max~
Napisano 23 luty 2012 - 12:47
Pytanie dlaczego na kościołach zakładają rynny miedziane ?
Czy nie wystarczą z tytan-cynku ?
Czy nie wystarczą z tytan-cynku ?
#5 ~Motyl~
Napisano 23 luty 2012 - 14:01
Aj tam aj tam czepiacie się. Proboszcz potrzebuje na pewne sprawy gotówkę bez podatku ,to ze szwagrem wykombinowaliśmy że da nam cynk kiedy można sprywatyzować trochę miedzi i kasa na pół. A parafianie chętnie odkupią swoje grzechy na tacy i wszyscy szczęśliwi będą
#6 ~motyl-max-motor-peja~
Napisano 23 luty 2012 - 14:40
Użytkownik Motyl dnia 23 luty 2012 - 14:01 napisał
Aj tam aj tam czepiacie się. Proboszcz potrzebuje na pewne sprawy gotówkę bez podatku ,to ze szwagrem wykombinowaliśmy że da nam cynk kiedy można sprywatyzować trochę miedzi i kasa na pół. A parafianie chętnie odkupią swoje grzechy na tacy i wszyscy szczęśliwi będą
Znalazł się kolejni, których cieszy to, że złodzieje dobierają się do cudzej własności: prywatnej, publicznej, kościelnej - nie ma znaczenia. Jak komuś z was ukradną samochód, to też będziecie się cieszyli, bo w sumie po co komu takie drogie auto?
Widać, że chyba jesteście kolegami po fachu tych, co te rynny ukradli, skoro kradzieże nie wywołują w was sprzeciwu, za to obwiniacie ofiary.
Żal i wiocha.
#7 ~Aska~
#8 ~Alfredo~
#9 ~Peja~
Napisano 24 luty 2012 - 08:35
Użytkownik motyl-max-motor-peja dnia 23 luty 2012 - 14:40 napisał
Motyl, max, motor, peja - piszecie takie bzdury, że zęby bolą.
Znalazł się kolejni, których cieszy to, że złodzieje dobierają się do cudzej własności: prywatnej, publicznej, kościelnej - nie ma znaczenia. Jak komuś z was ukradną samochód, to też będziecie się cieszyli, bo w sumie po co komu takie drogie auto?
Widać, że chyba jesteście kolegami po fachu tych, co te rynny ukradli, skoro kradzieże nie wywołują w was sprzeciwu, za to obwiniacie ofiary.
Żal i wiocha.
Żal i wiocha.
A mnie zęby bolą jak widzę ze masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Gdzie w mojej wypowiedzi jest brak poszanowania cudzej własności ? pochwała złodziejstwa ?? Pisze tylko ze jak trwoga to nie do boga czy własnych środków tylko do wiernych. Jak mi ukradną samochód to sąsiedzi mi się na nowy nie złożą tylko jestem zdany na policje lub własne środki. Żal i wiocha to sięganie do kieszeni wiernych i fundowanie sobie za ich pieniążki. Jak zajebią ci auto zobaczymy czy księciunio uzbiera ci z ambony chociaż na zdezelowanego maluszka.
#10 ~zenek~
Napisano 24 luty 2012 - 08:46
A to w kościele niewiedzą,że okazja czyni złodzieja.Najlepiej te rynny poukładać fajnie pod murem złodziej będzie miał mniej roboty a i straty będą mniejsze
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia