Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

W Niemodlinie szykuje się kolejne referendum :: zobacz komentowany artykuł

128 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~z Niemodlina~

~z Niemodlina~
  • Goście

Napisano 20 luty 2012 - 21:52

Podajcie gdzie są zbierane te podpisy, chętnie się podpiszę

#2 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 20 luty 2012 - 22:03

Wyświetl postUżytkownik z Niemodlina dnia 20 luty 2012 - 21:52 napisał

Podajcie gdzie są zbierane te podpisy, chętnie się podpiszę

Co ty opowiadasz z tym podpisem. To kazdy moze za ciebie zrobic. Postawic 3 krzyzyki to nie sztuka.

#3 ~z Niemodlina~

~z Niemodlina~
  • Goście

Napisano 20 luty 2012 - 22:16

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 20 luty 2012 - 22:03 napisał

Co ty opowiadasz z tym podpisem. To kazdy moze za ciebie zrobic. Postawic 3 krzyzyki to nie sztuka.

hehhee :) dobre, nie wpadłbym na to :)

#4 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 20 luty 2012 - 22:19

Wyświetl postUżytkownik z Niemodlina dnia 20 luty 2012 - 22:16 napisał

hehhee :) dobre, nie wpadłbym na to :)

Dlaczego nie piszesz pod twoim nikiem? :D Jestes zablokowany? :P

#5 ~anka~

~anka~
  • Goście

Napisano 20 luty 2012 - 22:28

Gmina Niemodlin stagnacja, wszystkie Gminy w około coś robią a niemodlin jest totalną dziurą. Burmistrz powinien zerknąć co się dzieje w około. Gdzie są inwestorzy brak a do autostrady rzut beretem, basen tułowice, Brzeg, Nysa, Opole a w Niemodlinie nic. A co z młodymi rodzinami gdzie miejsca w przedszkolu, a żłobek to marzenie. Nic dziwnego pracowników Urzędu niewiele łączy z Gminą więc po co coś robić zatrudniać najlepiej po znajomości. No i trzeba walczyć o obwodnicę, która całkowićie uśmierci Niemodlin, odciągnie inwestorów, sklepy popadają , bo wszyscy, którzy dotychczas po pracy lub w podróży zatrzymywali się na chwilę będa omijać nas wspaniałą obwodnicą. Rządy Burmistrza, który miał być szansą dla Niemodlina są gwożdziem do trumny.

#6 ~z Niemodlina~

~z Niemodlina~
  • Goście

Napisano 20 luty 2012 - 22:48

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 20 luty 2012 - 22:19 napisał

Dlaczego nie piszesz pod twoim nikiem? :D Jestes zablokowany? :P

tak, zaledwie :) 4 razy zablokowali mnie w ciągu kilku tygodni za moje niepoprawnie POlitycznie wypowiedzi :) ale najlepsze to, że są tacy którzy uważają że ja to Jacenty!!! hahahahaha

Niech ktoś napisze gdzie zbierane są podpisy.

#7 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 20 luty 2012 - 22:56

Wyświetl postUżytkownik z Niemodlina dnia 20 luty 2012 - 22:48 napisał

tak, zaledwie :) 4 razy zablokowali mnie w ciągu kilku tygodni za moje niepoprawnie POlitycznie wypowiedzi :) ale najlepsze to, że są tacy którzy uważają że ja to Jacenty!!! hahahahaha

To mozna to nazwac praniem mozgu. Teraz piszesz tak jak Jacenty chce.Po prostu zlamal cie! A myslales, ze jestes nieugienty. Jaroslaw musi byc rozczarowany!

#8 ~z Niemodlina~

~z Niemodlina~
  • Goście

Napisano 20 luty 2012 - 23:03

Wyświetl postUżytkownik anka dnia 20 luty 2012 - 22:28 napisał

Gmina Niemodlin stagnacja, wszystkie Gminy w około coś robią a niemodlin jest totalną dziurą. Burmistrz powinien zerknąć co się dzieje w około. Gdzie są inwestorzy brak a do autostrady rzut beretem, basen tułowice, Brzeg, Nysa, Opole a w Niemodlinie nic. A co z młodymi rodzinami gdzie miejsca w przedszkolu, a żłobek to marzenie. Nic dziwnego pracowników Urzędu niewiele łączy z Gminą więc po co coś robić zatrudniać najlepiej po znajomości. No i trzeba walczyć o obwodnicę, która całkowićie uśmierci Niemodlin, odciągnie inwestorów, sklepy popadają , bo wszyscy, którzy dotychczas po pracy lub w podróży zatrzymywali się na chwilę będa omijać nas wspaniałą obwodnicą. Rządy Burmistrza, który miał być szansą dla Niemodlina są gwożdziem do trumny.

W sprawie obwodnicy nie masz racji, przynajmniej 90% pojazdów przejeżdżających przez Niemodlin to zwykły tranzyt,kto jadący np z Kłodzka do Opola przez Niemodlin zatrzymuje się w Niemodlinie ??? nie przeszkadzają Ci te ogromne ciężarówki pędzące przy samym chodniku ???? Każda normalna miejscowość stara się o obwodnice, są miejscowości w Polsce w których po wybudowaniu obwodnic znaleźli się inwestorzy którzy właśnie przy owych obwodnicach rozpoczęli różnego rodzaju inwestycje.

Uśmiercić Gminę to może dalszy brak inwestorów ( dla których akurat obwodnica byłaby zaletą a nie wadą ) oraz niszczenie drobnych przedsiębiorców,którzy polegną w starciu z sieciami marketów.

#9 ~ziggyy~

~ziggyy~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 00:07

obiektywnie patrząc to obecny Burmistrz jest chyba najlepszym od roku 1990. Wiem że ma dużo wad, ale patrząc na dokonania poprzedników to i tak zrobił dużo.

Ma też dużo wad, nie zaprzeczę: zatrudnianie ludzi z Brzegu i okolic, podniesienie sobie pensji jakiś czas temu.

#10 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 05:34

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 20 luty 2012 - 22:56 napisał

To mozna to nazwac praniem mozgu. Teraz piszesz tak jak Jacenty chce.Po prostu zlamal cie! A myslales, ze jestes nieugienty. Jaroslaw musi byc rozczarowany!
Za to herr Thusk z Niesiołem jest z ciebie zadowolony.

#11 ~Pani Genowefa~

~Pani Genowefa~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 09:37

Mamy w gminie Niemodlin nowego orlika i halę sportową oraz sieć marketów a przy tym ogromne bezrobocie - 881 bezrobotnych na dzień 31.12.2011r. w tym z prawem do zasiłku tylko 101 osób. Ciekawe ile osób zarejestrowało się w styczniu i w lutym bieżącego roku ? Tylu bezrobotnych w tak małej gminie to jest powód do dumy panie burmistrzu !!!!!!!!!!
Poniżej link do danych z PUP Opole.
http://pup.opole.sis...e_w_gminach.pdf

#12 ~Sportowiec~

~Sportowiec~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 12:08

Wyświetl postUżytkownik Pani Genowefa dnia 21 luty 2012 - 09:37 napisał

Mamy w gminie Niemodlin nowego orlika i halę sportową oraz sieć marketów a przy tym ogromne bezrobocie - 881 bezrobotnych na dzień 31.12.2011r. w tym z prawem do zasiłku tylko 101 osób. Ciekawe ile osób zarejestrowało się w styczniu i w lutym bieżącego roku ? Tylu bezrobotnych w tak małej gminie to jest powód do dumy panie burmistrzu !!!!!!!!!!
Poniżej link do danych z PUP Opole.
http://pup.opole.sis...e_w_gminach.pdf
Hala sportowa ? Jest oczywiście, tylko ja ze znajomymi jeźdżę do innej gminy na halę bo tam o dużo taniej! Najpierw Pan Burmistrz powinien zadbać o miejsca pracy dla młodzieży, którą później będzie stać na korzystanie z tego obiektu. No ale jak się zatrudnia swoich ludzi na stanowiska dyrektorskie i obsada takiej hali też liczy kilka osób to też muszą skąś się wziąść na to pieniądze w biednej gminie. Jak to jest że za obiekt publiczny podlegający tak naprawdę gminie musi także płacić szkoła? Za każdą godzinę lekcyną szkoła płacić haracz ?

#13 ~Roman~

~Roman~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 15:32

Jacek Walas to sołtys któremu nie można odebrać chęci do działania,wszystkich chce odwołać najpierw starosty opolskiego teraz burmistrza gminy Niemodlin.Demokracja to ustrój gdzie ścierają się różne poglądy niech zostaną wybrani najlepsi.

#14 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 15:33

W papierowym wydaniu NTO możemy przeczytać wypowiedź burmistrza Niemodlina: "Za moich czasów w gminie zrealizowaliśmy wiele inwestycji, trwa kolejny szósty już etap kanalizacji, śródmieście jest w przebudowie, bez przeszkód wybudowaliśmy halę sportową, orlik i place zabaw. Jeśli na tyle inwestycji zdażyła nam się i to nie z naszej winy jedna wpadka i to ona jest głównym zarzutem, to gratuluję pomysłu."
Szanowny Panie burmistrzu! Czytając Pana wypowiedzi można zrozumieć je tak, że "władza" robi mieszkańcom wielką łaskę, że przeprowadza owe inwestycje. Można odnieść też wrażenie, że gmina Niemodlin jest jakimś niesamowitym wyjątkiem na tle kraju, a w innych gminach nie dzieje się nic. Społeczeństwo płaci podatki i żąda zmian na lepsze, a "władza" jest od tego aby te zmiany realizować. Wracając do zarzutów to głównym nie jest tylko "jedna wpadka" ale jest ich wiele. Wystarczy tylko porozmawiać z mieszkańcami gminy, którzy chętnie podpisują się na liście referendalnej w sprawie odwołania burmistrza. Ja mam wielu znajomych w gminie Niemodlin i prawie każdy podpisując się na liście wyrażał swopje niezadowolenie z obecnej "władzy". Jednym z wielu powodów jest brak reakcji za "Pana czasów" na szybki wzrost bezrobocia w naszej gminie - na dzień dzisiejszy około tysiąca bezrobotnych. Jakie działania podjęto w gminie w celu zmniejszenia bezrobocia, z jakimi inwestorami rozmawiano, jak pomagają nam władze województwa w tej kwestii? To nie moje pytania, tylko przeważnie młodych ludzi z terenu naszej gminy. Ostatnio nawet nowego pracownika do Urzędu wybrano z poza naszej gminy, prawdopodobnie z gminy Lewin Brzeski. Kolejna sprawa bulwersująca mieszkańców to sprawa komunikacji autobusowej. Aż dwa lata nie potrafiono zorganizować wiaty dla dojeżdżających do szkół i pracy obok Donu Kultury w Niemodlinie. Sytuacja i tak nadal jest beznadziejna, bo jako miasto nie posiadamy jednego , wspólnego miejsca dla autobusów i niektórzy pasażerowie "spacerują" po mieście od przystanku do przystanku. Mieszkańcy chcieliby mieć w tej kwestii choć trochę normalności. Mieszkańcy chcą mieć burmistrza, który decyzje strategiczne i ważne dla gminy będzie z nimi konsultował, bo w przeciwieństwie do Pana w tej gminie mieszkają, niektórzy jak ja od urodzenia.
Tomasz Hrycaj
Niemodlin

#15 ~iza~

~iza~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 18:43

Wyświetl postUżytkownik Sportowiec dnia 21 luty 2012 - 12:08 napisał

Hala sportowa ? Jest oczywiście, tylko ja ze znajomymi jeźdżę do innej gminy na halę bo tam o dużo taniej! Najpierw Pan Burmistrz powinien zadbać o miejsca pracy dla młodzieży, którą później będzie stać na korzystanie z tego obiektu. No ale jak się zatrudnia swoich ludzi na stanowiska dyrektorskie i obsada takiej hali też liczy kilka osób to też muszą skąś się wziąść na to pieniądze w biednej gminie. Jak to jest że za obiekt publiczny podlegający tak naprawdę gminie musi także płacić szkoła? Za każdą godzinę lekcyną szkoła płacić haracz ?
koneksje, koneksje, koneksje i tyle w tym temacie

#16 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 20:18

Wyświetl postUżytkownik z Niemodlina dnia 20 luty 2012 - 22:48 napisał

Zablokowali cie , bo piszesz idiotyzmy - które uważasz za konstruktywną dyskusję za pomocą "argumentów " z "białej sali bez okien i klamki". Czadzisz i spamujesz -jak typowy kominiarz ! Może napiszesz dlaczego w Niemodlinie jest tak zle skoro nie rządzi tam MN ? Co robicie w Niemodlinie dla siebie i waszego środowiska - liczycie tylko na władzę ( tak było w komunizmie ) gdzie lokalne inicjatywy, gdzie aktywność społeczna ? Łatwiej wypisywać pseudo patriotyczne elaboraty na forum lub opluwać konkurencję polityczną !!! Nic konstruktywnego nie robicie tylko narzekacie i marudzicie !!! Wymagania oczywiście macie , ale w stosunku do innych !!! Do roboty "kominiarz" - przejmuj władzę w Niemodlinie może potrafisz coś dobrego zrobić ?! :P

#17 ~z Niemodlina~

~z Niemodlina~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 20:58

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 21 luty 2012 - 20:18 napisał

Zablokowali cie , bo piszesz idiotyzmy - które uważasz za konstruktywną dyskusję za pomocą "argumentów " z "białej sali bez okien i klamki". Czadzisz i spamujesz -jak typowy kominiarz ! Może napiszesz dlaczego w Niemodlinie jest tak zle skoro nie rządzi tam MN ? Co robicie w Niemodlinie dla siebie i waszego środowiska - liczycie tylko na władzę ( tak było w komunizmie ) gdzie lokalne inicjatywy, gdzie aktywność społeczna ? Łatwiej wypisywać pseudo patriotyczne elaboraty na forum lub opluwać konkurencję polityczną !!! Nic konstruktywnego nie robicie tylko narzekacie i marudzicie !!! Wymagania oczywiście macie , ale w stosunku do innych !!! Do roboty "kominiarz" - przejmuj władzę w Niemodlinie może potrafisz coś dobrego zrobić ?! :P

ty jako piekarz zarywasz noce, nie wysypiasz się i potem na forum wypisujesz farmazony :) :) :)

#18 ~JacekWalas~

~JacekWalas~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 21:25

Socjalizm to był rak ale demokracja w wydaniu polskim to nowotwór złośliwy. Sytuacja która jest obecnie to forma zniewolenia i upodlenia Narodu Polskiego, referendum w Niemodlinie to odpowiedź na arogancję władzy, brak kompetencji i olewanie jakichkolwiek zasad moralnych, pisząc wnioski do Burmistrza i nie otrzymując na nie najmniejszej odpowiedzi doszedłem do wniosku że jest człowiekiem niekompetentnym a swoją funkcję pełni tylko dla własnych potrzeb materialnych pod presją wielomiesięczną mieszkańców naszej Gminy ze wskazaniami co jest źle doszedłem do wniosku że referendum nie zabija a skoro jest takie nie zadowolenie społeczne z działalności burmistrza to należy poddać ocenie społecznej dotychczasową jego działalność. Twierdzenie że wybudował halę sportową czy też obiekt sportowy "Orlik" jak i również wskazywanie na inne inwestycje dużym łukiem pomijając wszystkie nie dociągnięcia jakich się dopuścił, za przykład podam kanalizację osiedla Liściastego gdzie zostały zmarnowane ogromne pieniądze i w zasadzie przykładów można podawać znacznie więcej, wszyscy mieszkańcy o tym mówią. W mojej ocenie burmistrz dopuszcza się poważnych nadużyć a jego praca polega wyłącznie na osiągnięciu dużych zysków na stanowisku jakie zajmuje. Kroki jakie podjąłem powinny uświadomić naszym mieszkańcom fakt że nie muszą kryć po kątach swojego nie zadowolenia a ich świętym prawem i obowiązkiem jest ocena każdej władzy i uświadomienie sobie że żadna władza nie jest dana dożywotnio, nie macie prawa chować głowy w piasek czy też okazywać strachu jeżeli nie chcecie zostać niewolnikami systemu który obecnie mamy w kraju, waszym obowiązkiem jest zabieranie głosu w prawach istotnych dla was i następnych pokoleń. Jeśli tego nie zrozumiecie to nie jesteście godni przynależeć do Narodu Polskiego, demokracja nie daje, w demokracji trzeba walczyć, upominać się o swoje i pamiętać o tych którzy już lub jeszcze nie mają sił się upomnieć, to jest obowiązek i podstawa patriotyzmu.

#19 ~JacekWalas~

~JacekWalas~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 21:35

Wyświetl postUżytkownik Roman dnia 21 luty 2012 - 15:32 napisał

Jacek Walas to sołtys któremu nie można odebrać chęci do działania,wszystkich chce odwołać najpierw starosty opolskiego teraz burmistrza gminy Niemodlin.Demokracja to ustrój gdzie ścierają się różne poglądy niech zostaną wybrani najlepsi.
Ja o nikim nie zapomniałem, kolejka do wyrzucenia darmozjadów jest długa a mi jeszcze sporo zostało do emerytury, Starostą też się zajmę, nie mam ochoty zostać zgermanizowanym i oczekuję tylko wsparcia ze strony mieszkańców, nie jesteśmy ludźmi drugiej kategorii, może was zmuszą do powrotu na wschód ale ja Ziemi Piastów nie zamierzam opuścić.

#20 ~niemodlinianka~

~niemodlinianka~
  • Goście

Napisano 22 luty 2012 - 15:11

Wyświetl postUżytkownik JacekWalas dnia 21 luty 2012 - 21:35 napisał

Ja o nikim nie zapomniałem, kolejka do wyrzucenia darmozjadów jest długa a mi jeszcze sporo zostało do emerytury, Starostą też się zajmę, nie mam ochoty zostać zgermanizowanym i oczekuję tylko wsparcia ze strony mieszkańców, nie jesteśmy ludźmi drugiej kategorii, może was zmuszą do powrotu na wschód ale ja Ziemi Piastów nie zamierzam opuścić.

Panie Walas, Panu juz dziekujemy.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych