W Niemodlinie chcą odwołania burmistrza :: zobacz komentowany artykuł
#1 ~Popierający~
Napisano 21 luty 2012 - 11:33
Po drugie kanalizacja na osiedlu liściastym nadaje się do kapitalnej poprawy, której żadna normalna firma nie chce się podjąć i dać jeszcze na to gwarancję. Sytuacja powstała na wskótek braku jakielkolwiek kontroli nad wykonywanymi pracami na poszczególnych etapach budowy. Jdeżeli Pan burmistrz uważa, że wyrzucanie pieniędzy w "błoto" jest w porządku to jest jego sprawa. Jedno zrobione drugie zniszczone. Wielu mieszkańców przy niekontrolowanych inwstycjach wiele straciło. To zniknęła kostka, to uszkodzono drogę, pekł budynek itp.
Mieszkańcy sami ocenią dotychczasowe poczynania i zasługi władzy. Dorze się gospodaruje cudzymi pieniędzmi. Pomysły Pana Burmistrza na ratowanie gminy, którą sam zadłużył sięgają zenitu. Nastpne kroki to likwidacja szkoły Nr2 w Niemodlinie, Szkoły w Grabinie a także w Szkoły Rogach. Na dodatek, aby ciąć koszta to w rachubę wchodzi także likwidacja stołówek szkolnych i wprowadzenie firmy zewnętrznej. Ciekawe czy też z Brzegu? Towar do stołówek dowożony jest także samochodami z rej.OB, jakby u Nas w gminie nie było dobrych przeciębiorców - dostawców.
Tematów jest wiele
#2 ~Wernyhora~
Napisano 21 luty 2012 - 12:06
Gdyby wam się jednak udało - będę pierwszy który zainicjuje kolejne referendum przeciw wam.
#3 ~popierający~
Napisano 21 luty 2012 - 12:45
Użytkownik Wernyhora dnia 21 luty 2012 - 12:06 napisał
Gdyby wam się jednak udało - będę pierwszy który zainicjuje kolejne referendum przeciw wam.
#4 ~Marek~
Napisano 21 luty 2012 - 14:33
#5 ~gosc~
Napisano 21 luty 2012 - 14:58
#6 ~Gość~
Napisano 21 luty 2012 - 15:52
Szanowny Panie burmistrzu! Czytając Pana wypowiedzi można zrozumieć je tak, że "władza" robi mieszkańcom wielką łaskę, że przeprowadza owe inwestycje. Można odnieść też wrażenie, że gmina Niemodlin jest jakimś niesamowitym wyjątkiem na tle kraju, a w innych gminach nie dzieje się nic. Społeczeństwo płaci podatki i żąda zmian na lepsze, a "władza" jest od tego aby te zmiany realizować. Wracając do zarzutów to głównym nie jest tylko "jedna wpadka" ale jest ich wiele. Wystarczy tylko porozmawiać z mieszkańcami gminy, którzy chętnie podpisują się na liście referendalnej w sprawie odwołania burmistrza. Ja mam wielu znajomych w gminie Niemodlin i prawie każdy podpisując się na liście wyrażał swopje niezadowolenie z obecnej "władzy". Jednym z wielu powodów jest brak reakcji za "Pana czasów" na szybki wzrost bezrobocia w naszej gminie - na dzień dzisiejszy około tysiąca bezrobotnych. Jakie działania podjęto w gminie w celu zmniejszenia bezrobocia, z jakimi inwestorami rozmawiano, jak pomagają nam władze województwa w tej kwestii? To nie moje pytania, tylko przeważnie młodych ludzi z terenu naszej gminy. Ostatnio nawet nowego pracownika do Urzędu wybrano z poza naszej gminy, prawdopodobnie z gminy Lewin Brzeski. Kolejna sprawa bulwersująca mieszkańców to sprawa komunikacji autobusowej. Aż dwa lata nie potrafiono zorganizować wiaty dla dojeżdżających do szkół i pracy obok Donu Kultury w Niemodlinie. Sytuacja i tak nadal jest beznadziejna, bo jako miasto nie posiadamy jednego , wspólnego miejsca dla autobusów i niektórzy pasażerowie "spacerują" po mieście od przystanku do przystanku. Mieszkańcy chcieliby mieć w tej kwestii choć trochę normalności. Mieszkańcy chcą mieć burmistrza, który decyzje strategiczne i ważne dla gminy będzie z nimi konsultował, bo w przeciwieństwie do Pana w tej gminie mieszkają, niektórzy jak ja od urodzenia.
Tomasz Hrycaj
Niemodlin
#7 ~Wernyhora~
Napisano 21 luty 2012 - 15:56
Użytkownik popierający dnia 21 luty 2012 - 12:45 napisał
#8 ~Gość~
Napisano 21 luty 2012 - 16:02
Użytkownik gosc dnia 21 luty 2012 - 14:58 napisał
#9 ~popierający~
Napisano 21 luty 2012 - 16:47
Użytkownik Wernyhora dnia 21 luty 2012 - 15:56 napisał
#10 ~Gość~
Napisano 21 luty 2012 - 17:06
Użytkownik popierający dnia 21 luty 2012 - 16:47 napisał
Tomasz Hrycaj
Niemodlin
#11 ~Inicjator referendum~
Napisano 21 luty 2012 - 17:19
#12 ~Gość~
Napisano 21 luty 2012 - 18:33
W pełni sie zgadzam. Myslę że te referenda to tylko dlatego, ze miszkaja tutaj ci ze wschodu. U siebie mieli bur.el to i tu go wprowadzają.
#13 ~Romek~
Napisano 21 luty 2012 - 21:18
#14 ~Falken~
Napisano 21 luty 2012 - 21:47
Użytkownik popierający dnia 21 luty 2012 - 12:45 napisał
Czytałem nazwiska organizatorów z tej listy. Jesli za młodych uważamy osoby po 50 i 60 bo takich jest większość na tej liście, a w dużej częsci to osoby biorące udział w ostatnich wyborach z listy PSL to wybaczcie, ale to co robicie to zwykła hucpa. Hello- Kto ma się na to nabrać? Większość z tych osób nie może pełnić żadnych funkcji w samorządzie, bo nie ma żadnego przygotowania, w większości wykształcenia (chyba że w kręceniu koron żniwnych). Dobrze byłoby przedstawić prawdziwych organizatorów tego zamieszania, zapewne spod znaku zielnej koniczynki. Wybory odbywają się co 4 lata i mieszkańcy rok temu wybrali. Komuś widać trudno się pogodzić z porażką
#15 ~Mały Kazio~
Napisano 22 luty 2012 - 00:35
Niech się wytłumaczy z zarzutów, nie na zasadzie propagandowych haseł typu: co to ja nie zrobiłem dla gminy, ale odwrotnie - czego nie zrobiłem albo źle wyszło. Wtedy damy szansę człowiekowi i może się okaże, że sam zrezygnuje
A tak poważnie, to kto jest jakimkolwiek kandydatem na miejsce obecnego "mera" ? Jak znam życie to nie ma "pewniaka" który zapewni coś innego. Zmusić "starego" do bardziej przejrzystych działań i zweryfikować pracę urzędników odpowiedzialnych za bałagany. Czy ktoś u nas w gminie wyleciał ze stanowiska z hukiem kiedykolwiek za brak kompetencji lub nieudaczne działania ? chyba nie ....... Nie płacić firmą przed odbiorami robót, nie podpisywać głupich umów, nie zatrudniać kolesiów z Brzegu ( jeżeli to prawda ?), robić konkursy na stanowiska i najważniejsze : sprecyzować zarzuty i podpisać się pod nimi. Wtedy "lud" dowie się wszystkiego o kulisach spraw. Tak naprawdę to nie wiadomo co zarzucają Burmistrzowi "referendyści". Brak konkretów , tutaj można napisać i nikt tego nie robi. A przecież propaganda to za mało.......jestem za referendum, ale dopiero po tym jak ktoś opisze o co chodzi ..........
#16 ~JacekWalas~
Napisano 22 luty 2012 - 20:15
Użytkownik Falken dnia 21 luty 2012 - 21:47 napisał
#17 ~JacekWalas~
Napisano 22 luty 2012 - 20:36
Użytkownik popierający dnia 21 luty 2012 - 16:47 napisał
#18 ~JacekWalas~
Napisano 22 luty 2012 - 20:46
#19 ~Aga~
Napisano 22 luty 2012 - 21:01
#20 ~JacekWalas~
Napisano 22 luty 2012 - 21:08