Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

W Niemodlinie chcą odwołania burmistrza :: zobacz komentowany artykuł

32 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~Popierający~

~Popierający~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 11:33

Popieram w 100% referendum bo to co burmistrz odpowiada na łamach NTO to tylko mydlenie oczu mieszkańcom. Hala sportowa jest, tylko dla kogo? Dla bogatych? Młodzież woli wynająć salę za mniejsze pieniądze w Tuowicach i tam grać, ponieważ nie stać ich płacić takie stawki jakie proponuje regulamin. 14 osób woli grać w Tułowicach za 45zł rezygnując z korzystania z nowej hali za wygórowane stawki. Prywatkę na hali uwidaczniają wprowadzone godziny komercyjne, o których ani słowa w regulaminie obiektu. Rozwuj gminy polega na budowaniu marketów w Naszym mieście doprowadzając małe sklepiki do bankructwa. Dług gminy znacznie się powiększył po objęciu sterów przez Pana Burmistrza. Liczby nie kłamią.
Po drugie kanalizacja na osiedlu liściastym nadaje się do kapitalnej poprawy, której żadna normalna firma nie chce się podjąć i dać jeszcze na to gwarancję. Sytuacja powstała na wskótek braku jakielkolwiek kontroli nad wykonywanymi pracami na poszczególnych etapach budowy. Jdeżeli Pan burmistrz uważa, że wyrzucanie pieniędzy w "błoto" jest w porządku to jest jego sprawa. Jedno zrobione drugie zniszczone. Wielu mieszkańców przy niekontrolowanych inwstycjach wiele straciło. To zniknęła kostka, to uszkodzono drogę, pekł budynek itp.

Mieszkańcy sami ocenią dotychczasowe poczynania i zasługi władzy. Dorze się gospodaruje cudzymi pieniędzmi. Pomysły Pana Burmistrza na ratowanie gminy, którą sam zadłużył sięgają zenitu. Nastpne kroki to likwidacja szkoły Nr2 w Niemodlinie, Szkoły w Grabinie a także w Szkoły Rogach. Na dodatek, aby ciąć koszta to w rachubę wchodzi także likwidacja stołówek szkolnych i wprowadzenie firmy zewnętrznej. Ciekawe czy też z Brzegu? Towar do stołówek dowożony jest także samochodami z rej.OB, jakby u Nas w gminie nie było dobrych przeciębiorców - dostawców.

Tematów jest wiele

#2 ~Wernyhora~

~Wernyhora~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 12:06

W 1947 roku Aleksander Bocheński napisał "Dzieje głupoty w Polsce". Organizatorzy i wpisujący się na listę referendalną - piszą obecnie dalszy ciąg tej książki. Wszystko sprowadza się do jednego - Burmistrz Stankiewicz odciął od żłoba i pieniędzy stary układ, który za wszelką cenę chce powrócić do koryta. A jakie mają argumenty - demagogię. Co stary układ zrobił przez lata swoich rządów - nic, no prawie nic - powołał republikę kolesiów. Bankrutom politycznym, dawnym burmistrzom, wiceburmistrzom i radnym, to że ludzie im "podziękowali" za nic nie robienie - najwyraźniej nadal chce sie władzy. Owszem też widzę błędy obecnej ekipy, ale jeżeli coś się robi - błędów nie można uniknąć. Błędów nie popełniają tylko ci, którzy nic nie robią. Popatrzmy na gminę - ile zostało zrobione. Nie dajmy się otumanić - nie wolno dopuścić starego układu do władzy ponownie. I jeszcze jedno - do tych co popierają referendum - posiądźcie jakąkolwiek wiedzę o pracy samorządowców, o przepisach, o prawie.
Gdyby wam się jednak udało - będę pierwszy który zainicjuje kolejne referendum przeciw wam.

#3 ~popierający~

~popierający~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 12:45

Wyświetl postUżytkownik Wernyhora dnia 21 luty 2012 - 12:06 napisał

W 1947 roku Aleksander Bocheński napisał "Dzieje głupoty w Polsce". Organizatorzy i wpisujący się na listę referendalną - piszą obecnie dalszy ciąg tej książki. Wszystko sprowadza się do jednego - Burmistrz Stankiewicz odciął od żłoba i pieniędzy stary układ, który za wszelką cenę chce powrócić do koryta. A jakie mają argumenty - demagogię. Co stary układ zrobił przez lata swoich rządów - nic, no prawie nic - powołał republikę kolesiów. Bankrutom politycznym, dawnym burmistrzom, wiceburmistrzom i radnym, to że ludzie im "podziękowali" za nic nie robienie - najwyraźniej nadal chce sie władzy. Owszem też widzę błędy obecnej ekipy, ale jeżeli coś się robi - błędów nie można uniknąć. Błędów nie popełniają tylko ci, którzy nic nie robią. Popatrzmy na gminę - ile zostało zrobione. Nie dajmy się otumanić - nie wolno dopuścić starego układu do władzy ponownie. I jeszcze jedno - do tych co popierają referendum - posiądźcie jakąkolwiek wiedzę o pracy samorządowców, o przepisach, o prawie.
Gdyby wam się jednak udało - będę pierwszy który zainicjuje kolejne referendum przeciw wam.
Masz rację co do poprzedniej władzy i podoba mi się Tój punkt widzenia do pewnego momentu. Żyję w tym mieście od urodzenia i znam jego historię. Mam tylko jedno zadanicze pytanie czytając ten post. Co tak szczególnego łączy Cię z obecną władzą? Radzę rozeznaj temat spotkaj się z inicjatorami referendum, których nazwiska znajdują się u góry listy. Nie wypisuj bzdur, że stara władza organizuje referendum, aby powrócić. To grupa młodych ludzi powiedziała stop, to ona nie chce starej władzy ani obecnej. Żyjemy w demokratycznym kraju, w którym to ludzie dokonują wyboru a nie władza. To mieszkańcy zdecydują czego chcą.

#4 ~Marek~

~Marek~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 14:33

O jakich opóźnieniach ws. Lisciastych Pan Burmistrz mówi. Przecież inwestycja legła nie tylko z przyczyn czasowych, ale także z powodu partactwa jakie tam zostało wykonane, łącznie z drogami, podjazdami do posesji, itp. Jeszcze za taki stan faktyczny zapłacono hiszpańskiej firmie. Pytania są następujące: Gdzie była kontrola z Gminy? Kto odebrał budowę na obecnym etapie? Dlaczego nikt nie kwapi się dokończyć tej inwestycji?

#5 ~gosc~

~gosc~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 14:58

Odwołamy tego burmistrza który rzeczywiście jest najlepszy od wielu lat (powstają chodniki, kanalizacja, hala sportowa, w każdej wiosce powstał plac zabaw ) pozatym jest to człowiek wykształcony znający się na swojej pracy i wybierzemy specjaliuste Pana Jana Walasa który całe życie hoduje zapewne buraki i ziemniaki i wtedy naszą gmine czeka świetlana przyszłośc :)

#6 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 15:52

W papierowym wydaniu NTO możemy przeczytać wypowiedź burmistrza Niemodlina: "Za moich czasów w gminie zrealizowaliśmy wiele inwestycji, trwa kolejny szósty już etap kanalizacji, śródmieście jest w przebudowie, bez przeszkód wybudowaliśmy halę sportową, orlik i place zabaw. Jeśli na tyle inwestycji zdażyła nam się i to nie z naszej winy jedna wpadka i to ona jest głównym zarzutem, to gratuluję pomysłu."
Szanowny Panie burmistrzu! Czytając Pana wypowiedzi można zrozumieć je tak, że "władza" robi mieszkańcom wielką łaskę, że przeprowadza owe inwestycje. Można odnieść też wrażenie, że gmina Niemodlin jest jakimś niesamowitym wyjątkiem na tle kraju, a w innych gminach nie dzieje się nic. Społeczeństwo płaci podatki i żąda zmian na lepsze, a "władza" jest od tego aby te zmiany realizować. Wracając do zarzutów to głównym nie jest tylko "jedna wpadka" ale jest ich wiele. Wystarczy tylko porozmawiać z mieszkańcami gminy, którzy chętnie podpisują się na liście referendalnej w sprawie odwołania burmistrza. Ja mam wielu znajomych w gminie Niemodlin i prawie każdy podpisując się na liście wyrażał swopje niezadowolenie z obecnej "władzy". Jednym z wielu powodów jest brak reakcji za "Pana czasów" na szybki wzrost bezrobocia w naszej gminie - na dzień dzisiejszy około tysiąca bezrobotnych. Jakie działania podjęto w gminie w celu zmniejszenia bezrobocia, z jakimi inwestorami rozmawiano, jak pomagają nam władze województwa w tej kwestii? To nie moje pytania, tylko przeważnie młodych ludzi z terenu naszej gminy. Ostatnio nawet nowego pracownika do Urzędu wybrano z poza naszej gminy, prawdopodobnie z gminy Lewin Brzeski. Kolejna sprawa bulwersująca mieszkańców to sprawa komunikacji autobusowej. Aż dwa lata nie potrafiono zorganizować wiaty dla dojeżdżających do szkół i pracy obok Donu Kultury w Niemodlinie. Sytuacja i tak nadal jest beznadziejna, bo jako miasto nie posiadamy jednego , wspólnego miejsca dla autobusów i niektórzy pasażerowie "spacerują" po mieście od przystanku do przystanku. Mieszkańcy chcieliby mieć w tej kwestii choć trochę normalności. Mieszkańcy chcą mieć burmistrza, który decyzje strategiczne i ważne dla gminy będzie z nimi konsultował, bo w przeciwieństwie do Pana w tej gminie mieszkają, niektórzy jak ja od urodzenia.
Tomasz Hrycaj
Niemodlin

#7 ~Wernyhora~

~Wernyhora~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 15:56

Wyświetl postUżytkownik popierający dnia 21 luty 2012 - 12:45 napisał

Masz rację co do poprzedniej władzy i podoba mi się Tój punkt widzenia do pewnego momentu. Żyję w tym mieście od urodzenia i znam jego historię. Mam tylko jedno zadanicze pytanie czytając ten post. Co tak szczególnego łączy Cię z obecną władzą? Radzę rozeznaj temat spotkaj się z inicjatorami referendum, których nazwiska znajdują się u góry listy. Nie wypisuj bzdur, że stara władza organizuje referendum, aby powrócić. To grupa młodych ludzi powiedziała stop, to ona nie chce starej władzy ani obecnej. Żyjemy w demokratycznym kraju, w którym to ludzie dokonują wyboru a nie władza. To mieszkańcy zdecydują czego chcą.
Nic mnie nie łączy z burmistrzem, jednak znając życie i ludzi "mających parcie na władzę" - powiem tak: waszymi rękoma sięgnie po władzę chciażby PSL (przewodniczący, dawna dyr. SP w Grabinie) i założę się, że to ja mam rację. Działacie jako "zderzaki", a najgorsze, że jak mówisz - o tym nie wiecie. Postać Jacka - tylko odstraszy potencjalnych zwolenników pójścia do urn. Co do waszej młodości: czterdzieści, pięćdziesiąt i sześćdziesiąt lat inicjatorów referendum - to sama młodość. Odnośnie "Liściastego" - poszukajcie w internecie, która ekipa spieprzyła sprawę na samym jeszcze planowaniu tej inwestycji, odnośnie dokumentacji.

#8 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 16:02

Wyświetl postUżytkownik gosc dnia 21 luty 2012 - 14:58 napisał

Odwołamy tego burmistrza który rzeczywiście jest najlepszy od wielu lat (powstają chodniki, kanalizacja, hala sportowa, w każdej wiosce powstał plac zabaw ) pozatym jest to człowiek wykształcony znający się na swojej pracy i wybierzemy specjaliuste Pana Jana Walasa który całe życie hoduje zapewne buraki i ziemniaki i wtedy naszą gmine czeka świetlana przyszłośc :)
Buraków i ziemniaków się nie hoduje tylko uprawia, a z racji tego, że Jacek jest moim dobrym znajomym zapewniam Cię, że na pewno tego nie robi. A Pan Stankiewicz też nie jast żadnym "specjaliustą" tak jak to napisałeś lub napisałaś. I specjalistą też nie jast. A tak wogóle to jak jesteś taki(a) odważny(a) to podpisz się z imienia i nazwiska jak to robi Jacek lub Tomek.

#9 ~popierający~

~popierający~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 16:47

Wyświetl postUżytkownik Wernyhora dnia 21 luty 2012 - 15:56 napisał

Nic mnie nie łączy z burmistrzem, jednak znając życie i ludzi "mających parcie na władzę" - powiem tak: waszymi rękoma sięgnie po władzę chciażby PSL (przewodniczący, dawna dyr. SP w Grabinie) i założę się, że to ja mam rację. Działacie jako "zderzaki", a najgorsze, że jak mówisz - o tym nie wiecie. Postać Jacka - tylko odstraszy potencjalnych zwolenników pójścia do urn. Co do waszej młodości: czterdzieści, pięćdziesiąt i sześćdziesiąt lat inicjatorów referendum - to sama młodość. Odnośnie "Liściastego" - poszukajcie w internecie, która ekipa spieprzyła sprawę na samym jeszcze planowaniu tej inwestycji, odnośnie dokumentacji.
Parcie na władzę jest, było i będzie w tym kraju tego nie unikniemy. Należałoby obniżyć wynagrodzenie płac na wysokich stanowiskach i parcie samo zniknie. Czy obecny Burmistrz jest ok ? Zostawmy ocenę mieszkańcom. Obaw co do referendum nie powinno być żadnych, bezwzgledu na to kto je organizuje i z jakich przyczyn. Widocznie część mieszkańców uznała, że dzieje się coś nie tak, reaguje i chwała im za to. To społeczeństwo dokona wyboru, czy chce pozostawic obecnego Burmistrza, czy może wymieni na nowego. Dziwi mnie to, że tacy specjaliści nie mają pracy u siebie i dlaczego ich tam nie chcą. Kto bedzie chciał sięgąć po władzę wiadomo "stara władza" i inni już "zasłuzeni" dla miasta napewno tu przyznaję Ci rację i własnie dlatego trzeba zrobić wszystko, aby do tego nie doszło. Świadomosć Naszego społeczeństwa też czasami przeraża. Przechodząc osiedlem na którym się wychowałem w czasie ostatnich wyborów usłyszałem takie stwierdzenie "ten burmistrz to Nasz, no ten wiecie który, ten dentysta". Reasumujac nie chcę starej władzy ani obecnej. Chcę zmian na lepsze nie tylko dla siebie, ale i dla następnych pokoleń i myślę, że inicjatorzy tego referendum też tak myślą.

#10 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 17:06

Wyświetl postUżytkownik popierający dnia 21 luty 2012 - 16:47 napisał

Parcie na władzę jest, było i będzie w tym kraju tego nie unikniemy. Należałoby obniżyć wynagrodzenie płac na wysokich stanowiskach i parcie samo zniknie. Czy obecny Burmistrz jest ok ? Zostawmy ocenę mieszkańcom. Obaw co do referendum nie powinno być żadnych, bezwzgledu na to kto je organizuje i z jakich przyczyn. Widocznie część mieszkańców uznała, że dzieje się coś nie tak, reaguje i chwała im za to. To społeczeństwo dokona wyboru, czy chce pozostawic obecnego Burmistrza, czy może wymieni na nowego. Dziwi mnie to, że tacy specjaliści nie mają pracy u siebie i dlaczego ich tam nie chcą. Kto bedzie chciał sięgąć po władzę wiadomo "stara władza" i inni już "zasłuzeni" dla miasta napewno tu przyznaję Ci rację i własnie dlatego trzeba zrobić wszystko, aby do tego nie doszło. Świadomosć Naszego społeczeństwa też czasami przeraża. Przechodząc osiedlem na którym się wychowałem w czasie ostatnich wyborów usłyszałem takie stwierdzenie "ten burmistrz to Nasz, no ten wiecie który, ten dentysta". Reasumujac nie chcę starej władzy ani obecnej. Chcę zmian na lepsze nie tylko dla siebie, ale i dla następnych pokoleń i myślę, że inicjatorzy tego referendum też tak myślą.
Jestem jednym z inicjatorów referendum, który nie ma nic wspólnego ze starą władzą i nie "walczę" w o żadne stanowisko w Urzędzie. Pracuję w prywatnej firmie, żona również, dziecko uczęszcza do szkoły w Niemodlinie. Myślę dokładnie tak jak napisał Pan(i) w swojej wypowiedzi " Chcę zmian na lepsze nie tylko dla siebie, ale i dla następnych pokoleń". Dziękuję za bardzo dobrą i przemyślaną wypowiedź. Jestem podobnego zdania. Pozdrawiam.
Tomasz Hrycaj
Niemodlin

#11 ~Inicjator referendum~

~Inicjator referendum~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 17:19

Referendum przeciw Nam, czyli rozumiem, że przeciw grupie mieszkańców. Niestety ale nie ma takiej możliwości - nie przewiduje tego żadna ustawa w tym kraju. Właśnie w twojej wypowiedzi widać jaką wiedzę posiadasz i bardzo dobrze, że tacy jak ty popierają obecny układ, który jest jak to sam napisałeś u "koryta".

#12 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 18:33

W pełni sie zgadzam. Myslę że te referenda to tylko dlatego, ze miszkaja tutaj ci ze wschodu. U siebie mieli bur.el to i tu go wprowadzają.

#13 ~Romek~

~Romek~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 21:18

Pan Walas chciał już odwołać starostę, ale za wysokie progi na jego nogi, na referendum skorzystaja tylko inni, i za moment będzie następne referendum, a Pan Walas i jego ekipa będzie się zastanawiała, dlaczego inne gminy się rozwijają a nie nasza, ponieważ w naszej traci się pieniądze podatników na referenda. Kto się będzie liczył z Panem Jackiem Walasem, ale w sumie czapeczkę ma fajną, jednak w coś tej głowie ma.

#14 ~Falken~

~Falken~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 21:47

Wyświetl postUżytkownik popierający dnia 21 luty 2012 - 12:45 napisał

Czytałem nazwiska organizatorów z tej listy. Jesli za młodych uważamy osoby po 50 i 60 bo takich jest większość na tej liście, a w dużej częsci to osoby biorące udział w ostatnich wyborach z listy PSL to wybaczcie, ale to co robicie to zwykła hucpa. Hello- Kto ma się na to nabrać? Większość z tych osób nie może pełnić żadnych funkcji w samorządzie, bo nie ma żadnego przygotowania, w większości wykształcenia (chyba że w kręceniu koron żniwnych). Dobrze byłoby przedstawić prawdziwych organizatorów tego zamieszania, zapewne spod znaku zielnej koniczynki. Wybory odbywają się co 4 lata i mieszkańcy rok temu wybrali. Komuś widać trudno się pogodzić z porażką

#15 ~Mały Kazio~

~Mały Kazio~
  • Goście

Napisano 22 luty 2012 - 00:35

A może zamiast się pienić, to zmusić obecnego Burmistrza do RAPORT-u na temat zarzutów jakie mu stawia opozycja.
Niech się wytłumaczy z zarzutów, nie na zasadzie propagandowych haseł typu: co to ja nie zrobiłem dla gminy, ale odwrotnie - czego nie zrobiłem albo źle wyszło. Wtedy damy szansę człowiekowi i może się okaże, że sam zrezygnuje :)
A tak poważnie, to kto jest jakimkolwiek kandydatem na miejsce obecnego "mera" ? Jak znam życie to nie ma "pewniaka" który zapewni coś innego. Zmusić "starego" do bardziej przejrzystych działań i zweryfikować pracę urzędników odpowiedzialnych za bałagany. Czy ktoś u nas w gminie wyleciał ze stanowiska z hukiem kiedykolwiek za brak kompetencji lub nieudaczne działania ? chyba nie ....... Nie płacić firmą przed odbiorami robót, nie podpisywać głupich umów, nie zatrudniać kolesiów z Brzegu ( jeżeli to prawda ?), robić konkursy na stanowiska i najważniejsze : sprecyzować zarzuty i podpisać się pod nimi. Wtedy "lud" dowie się wszystkiego o kulisach spraw. Tak naprawdę to nie wiadomo co zarzucają Burmistrzowi "referendyści". Brak konkretów , tutaj można napisać i nikt tego nie robi. A przecież propaganda to za mało.......jestem za referendum, ale dopiero po tym jak ktoś opisze o co chodzi ..........

#16 ~JacekWalas~

~JacekWalas~
  • Goście

Napisano 22 luty 2012 - 20:15

Wyświetl postUżytkownik Falken dnia 21 luty 2012 - 21:47 napisał

Czytałem nazwiska organizatorów z tej listy. Jesli za młodych uważamy osoby po 50 i 60 bo takich jest większość na tej liście, a w dużej częsci to osoby biorące udział w ostatnich wyborach z listy PSL to wybaczcie, ale to co robicie to zwykła hucpa. Hello- Kto ma się na to nabrać? Większość z tych osób nie może pełnić żadnych funkcji w samorządzie, bo nie ma żadnego przygotowania, w większości wykształcenia (chyba że w kręceniu koron żniwnych). Dobrze byłoby przedstawić prawdziwych organizatorów tego zamieszania, zapewne spod znaku zielnej koniczynki. Wybory odbywają się co 4 lata i mieszkańcy rok temu wybrali. Komuś widać trudno się pogodzić z porażką
Jeśli pięciu członków PSL to większość na 15 to szanowny Panie Ty nie masz ani wykształcenia ani nie znasz nawet podstaw matematyki a zrobić koronę żniwną sądząc po Twoim tekście jest rzeczą nie możliwą dla Ciebie, przekraczającą wyobraźnie bo to wymaga posiadania mózgu.

#17 ~JacekWalas~

~JacekWalas~
  • Goście

Napisano 22 luty 2012 - 20:36

Wyświetl postUżytkownik popierający dnia 21 luty 2012 - 16:47 napisał

Nie, nie, nie... To nie dentysta, zbieżność nazwisk ale dla mnie wygląda na gastrologa lub ginekologa. No bez przesady, to wymaga wiedzy, powiedziałbym raczej cinkciarz. Ok?

#18 ~JacekWalas~

~JacekWalas~
  • Goście

Napisano 22 luty 2012 - 20:46

Socjalizm to był rak ale demokracja w wydaniu polskim to nowotwór złośliwy. Sytuacja która jest obecnie to forma zniewolenia i upodlenia Narodu Polskiego, referendum w Niemodlinie to odpowiedź na arogancję władzy, brak kompetencji i olewanie jakichkolwiek zasad moralnych, pisząc wnioski do Burmistrza i nie otrzymując na nie najmniejszej odpowiedzi doszedłem do wniosku że jest człowiekiem niekompetentnym a swoją funkcję pełni tylko dla własnych potrzeb materialnych pod presją wielomiesięczną mieszkańców naszej Gminy ze wskazaniami co jest źle doszedłem do wniosku że referendum nie zabija a skoro jest takie nie zadowolenie społeczne z działalności burmistrza to należy poddać ocenie społecznej dotychczasową jego działalność. Twierdzenie że wybudował halę sportową czy też obiekt sportowy "Orlik" jak i również wskazywanie na inne inwestycje dużym łukiem pomijając wszystkie nie dociągnięcia jakich się dopuścił, za przykład podam kanalizację osiedla Liściastego gdzie zostały zmarnowane ogromne pieniądze i w zasadzie przykładów można podawać znacznie więcej, wszyscy mieszkańcy o tym mówią. W mojej ocenie burmistrz dopuszcza się poważnych nadużyć a jego praca polega wyłącznie na osiągnięciu dużych zysków na stanowisku jakie zajmuje. Kroki jakie podjąłem powinny uświadomić naszym mieszkańcom fakt że nie muszą kryć po kątach swojego nie zadowolenia a ich świętym prawem i obowiązkiem jest ocena każdej władzy i uświadomienie sobie że żadna władza nie jest dana dożywotnio, nie macie prawa chować głowy w piasek czy też okazywać strachu jeżeli nie chcecie zostać niewolnikami systemu który obecnie mamy w kraju, waszym obowiązkiem jest zabieranie głosu w prawach istotnych dla was i następnych pokoleń. Jeśli tego nie zrozumiecie to nie jesteście godni przynależeć do Narodu Polskiego, demokracja nie daje, w demokracji trzeba walczyć, upominać się o swoje i pamiętać o tych którzy już lub jeszcze nie mają sił się upomnieć, to jest obowiązek i podstawa patriotyzmu.

#19 ~Aga~

~Aga~
  • Goście

Napisano 22 luty 2012 - 21:01

Jacek Walas to krewny Wacława Krzeptowskiego tego od Góralenvolk oni zawsze mieli taką góralską dusze dla kasy i splendoru gotowi zrobić wszystko.

#20 ~JacekWalas~

~JacekWalas~
  • Goście

Napisano 22 luty 2012 - 21:08

Wyświetl postUżytkownik Aga dnia 22 luty 2012 - 21:01 napisał

Jacek Walas to krewny Wacława Krzeptowskiego tego od Góralenvolk oni zawsze mieli taką góralską dusze dla kasy i splendoru gotowi zrobić wszystko.
Radziłbym wstrzemięźliwość w ocenie, zwłaszcza przypisywanie mi krewnych którzy kolaborowali z Niemcami. To duże w mojej ocenie nadużycie. Moi przodkowie byli w AK w przeciwieństwie do Pani.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych