Strzeleckie starostwo coraz bliżej wprowadzenia cięć w oświacie :: zobacz komentowany artykuł
#1 ~japa~
#2 ~Gość~
Napisano 20 luty 2012 - 15:19
Kiedyś nigdy by mi to przez gardło nie przeszło, ale musze pogratulować ludziom, którzy dawno się stąd wyprowadzili i to najlepiej za granice.
Platwormizm zastał powiat murowany a zostawi tekturowy.
#3 ~starostwa dziadostwa~
Napisano 20 luty 2012 - 16:31
#4 ~gosc~
Napisano 20 luty 2012 - 16:42
#5 ~prawnik~
Napisano 20 luty 2012 - 17:17
#6 ~gość~
Napisano 20 luty 2012 - 22:46
Liczba urodzeń i zgonów oraz współczynnik przyrostu naturalnego w latach 2005-2009.
---------------------------------------------------------------
Rok 2005 2006 2007 2008 2009
Liczba urodzeń 76 80 74 77 74
Liczba zgonów 103 109 111 107 118
Współczynnik przyrostu
naturalnego -27 -29 -37 -30 -44
===============================================================
#7 ~Sws~
Napisano 21 luty 2012 - 11:36
Użytkownik gość dnia 20 luty 2012 - 22:46 napisał
Liczba urodzeń i zgonów oraz współczynnik przyrostu naturalnego w latach 2005-2009.
Współczynnik przyrostu
Da Zawadczańskich szkół nie chodzą wyłącznie uczniowie z gminy Zawadzkie!
#8 ~advanced ndsrips~
Napisano 21 luty 2012 - 12:35
#9 ~jan~
Napisano 21 luty 2012 - 13:39
Mylny tytul - starostwo już zadecydowalo.
likwidują, bo nikomu w Zawadzkiem na tym nie zależy, brak tu ludzi wpływowych zainteresowanych tematem
Mamy wprawdzie radnych, ale oni są tu bezradni i jaki oni mają interes ,by bronić jakiegoś technikum.
Ludziom w Zawadzkiem brakuje determinacji (JAJ).
Małe wioski potrafią obronić szkoły , a my....
Nie rozumiem, jak może jeden człowiek ze Strzelec zagrozić całej społeczności zawadczańskiej- jeśli się nie zgodzicie to zabierzemy wam wszystkie szkoły (a my jak baranki potulnie się godzimy).
To jest jakiś komunizm
#10 ~Edek~
Napisano 21 luty 2012 - 17:55
Użytkownik prawnik dnia 20 luty 2012 - 17:17 napisał
#11 ~obok~
Napisano 21 luty 2012 - 20:53
Użytkownik gość dnia 20 luty 2012 - 22:46 napisał
Współczynnik przyrostu
Jakoś nie widzę tutaj zmniejszenia się liczby urodzeń więc i liczba przyszłych uczniów pozostaje na stałym poziomie. Argument demograficzny jest zatem hybiony lub po prostu po raz kolejny ktoś przedstawiając jedynie współczynnik przyrostu naturalnego manipuluje faktami.
#12 ~domator~
Napisano 21 luty 2012 - 21:24
Użytkownik obok dnia 21 luty 2012 - 20:53 napisał
#13 ~monika42~
Napisano 25 luty 2012 - 08:57
#14 ~jafra~
Napisano 26 luty 2012 - 10:40
Użytkownik monika42 dnia 25 luty 2012 - 08:57 napisał
Jak bym zarabiał 12.000, to bym się złożył na te 20.000 dla naszych jak to piszesz "panów". Niestety na dzisiaj, to kwota z bajki. Za to arogancja i "guzik-mnie-to-obchodzi, co tam sobie myślicie" pana wice starosty wcale mnie nie dziwi. Tak się zachowują ludzie, którzy dostali stanowiska za friko, a nawet za mniej niż friko. Przecież w zeszłej kadencji dali radę skopać niejedną robotę. Choćby rondo pod Strzelcami i drogę w Szczepanku. Przejęli PKS i teraz likwidują trasy, żeby powiat rósł w siłę, a mieszkańcom żyło się dostatniej. Czemu więc budzi zdziwienie, że państwo ze starostwa są sfrustrowani postawą mieszkańców? Jakim prawem Zawadzczanie albo Strzelcznie mają pretensje o byle co? Likwidacja szkół jest be? Pytamy, dlaczego likwidują? Likwidują, bo... mogą. Jak widać w tym są coraz lepsi.
Nie podoba nam się to? Przecież to nie jest prawda. Gdyby nam się nie podobało, o pardon, gdyby się większości nie podobało, to by nie wybrali takiej rady powiatu, która by wybrała arogantów i ignorantów na starostów. Czyż nie jest to logiczne? Z wyników wyborów lokalnych jasno wynika, że większości mieszkańców powiatu podobają się garbate chodniki, odpływy wody z drogi na podwórka, ronda o małych średnicach, na których kierowcy ciężarówek uczą się precyzyjnej jazdy, PKS dla nielicznych... pasażerów, za to dla prawników i obcych (strzelczanom) osób w radzie nadzorczej itd, itp, itd.
Przecież to nie krasnoludki zarządzają powiatem! Nie jacyś ONI z "państwa Tuska", jak pisze japa, ale nasi sąsiedzi. Ja swojemu radnemu powiatowemu przy każdym spotkaniu zadaję pytanie, jakimi kompetencjami oprócz wzrostu wykazał się pan S., a jakimi pan G., że zostali starostami? Do dziś otrzymałem odpowiedź, że taka była decyzja rady. Nasi radni, aby wytypować zarządzającego powiatem, na wzór warszawski zawiązują koalicje i zabawiają się w strategie polityczno-personalne. Czy z tego należy wnioskować, że to rada stanęła do konkursu, a nie kandydaci na starostę? To rada miała udowodnić, że się nadaje? Co im na koniec powiedział starosta? Spisaliście się jak należy?
Konkludując. Jeżeli za sukcesy i porażki odpowiada starosta i rada, a za to, że oni rządzą odpowiada większość wyborców, to... Nigdy nie byłem za mocny z logiki i dlatego nie nazwę tego, co napiszę, kardynalnym prawem systemu demokratycnego, ale stwierdzam, że biorąc pod uwagę powyższy wywód - likwidacji szkół, zamukaniu tras pasażerskich, schrzanionym drogom (itd) są winni wyborcy. To my, to my, to my!
#15 ~wowa~
Napisano 26 luty 2012 - 10:55
Użytkownik jafra dnia 26 luty 2012 - 10:40 napisał
Jak bym zarabiał 12.000, to bym się złożył na te 20.000 dla naszych jak to piszesz "panów". Niestety na dzisiaj, to kwota z bajki. Za to arogancja i "guzik-mnie-to-obchodzi, co tam sobie myślicie" pana wice starosty wcale mnie nie dziwi. Tak się zachowują ludzie, którzy dostali stanowiska za friko, a nawet za mniej niż friko. Przecież w zeszłej kadencji dali radę skopać niejedną robotę. Choćby rondo pod Strzelcami i drogę w Szczepanku. Przejęli PKS i teraz likwidują trasy, żeby powiat rósł w siłę, a mieszkańcom żyło się dostatniej. Czemu więc budzi zdziwienie, że państwo ze starostwa są sfrustrowani postawą mieszkańców? Jakim prawem Zawadzczanie albo Strzelcznie mają pretensje o byle co? Likwidacja szkół jest be? Pytamy, dlaczego likwidują? Likwidują, bo... mogą. Jak widać w tym są coraz lepsi.
Nie podoba nam się to? Przecież to nie jest prawda. Gdyby nam się nie podobało, o pardon, gdyby się większości nie podobało, to by nie wybrali takiej rady powiatu, która by wybrała arogantów i ignorantów na starostów. Czyż nie jest to logiczne? Z wyników wyborów lokalnych jasno wynika, że większości mieszkańców powiatu podobają się garbate chodniki, odpływy wody z drogi na podwórka, ronda o małych średnicach, na których kierowcy ciężarówek uczą się precyzyjnej jazdy, PKS dla nielicznych... pasażerów, za to dla prawników i obcych (strzelczanom) osób w radzie nadzorczej itd, itp, itd.
Przecież to nie krasnoludki zarządzają powiatem! Nie jacyś ONI z "państwa Tuska", jak pisze japa, ale nasi sąsiedzi. Ja swojemu radnemu powiatowemu przy każdym spotkaniu zadaję pytanie, jakimi kompetencjami oprócz wzrostu wykazał się pan S., a jakimi pan G., że zostali starostami? Do dziś otrzymałem odpowiedź, że taka była decyzja rady. Nasi radni, aby wytypować zarządzającego powiatem, na wzór warszawski zawiązują koalicje i zabawiają się w strategie polityczno-personalne. Czy z tego należy wnioskować, że to rada stanęła do konkursu, a nie kandydaci na starostę? To rada miała udowodnić, że się nadaje? Co im na koniec powiedział starosta? Spisaliście się jak należy?
Konkludując. Jeżeli za sukcesy i porażki odpowiada starosta i rada, a za to, że oni rządzą odpowiada większość wyborców, to... Nigdy nie byłem za mocny z logiki i dlatego nie nazwę tego, co napiszę, kardynalnym prawem systemu demokratycnego, ale stwierdzam, że biorąc pod uwagę powyższy wywód - likwidacji szkół, zamukaniu tras pasażerskich, schrzanionym drogom (itd) są winni wyborcy. To my, to my, to my!
ŚAWIETNY POST . Uwazam że to samo '' toćke w toćke'' dotyczy Urzędu Miasta i Gminy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia