Prudnik-Opole: Objazd od wtorku :: zobacz komentowany artykuł
Napisano 16 czerwiec 2008 - 21:06 #6
Napisano 17 czerwiec 2008 - 08:07 #9
Michał Wandrasz, rzecznik Zarządu Dróg Wojewódzkich w Opolu
quote name='Gość' date='16.06.2008, 20:26' post='44865']
co za kretyn wymyslil remont 2 drog w prawie tym samym kierunku? szkoda słow. ja wiem ze remonty sa potrzebne ale trzeba to jakos z glowa zaplanowac a tutaj tego zabraklo...
[/quote]
Napisano 17 czerwiec 2008 - 08:56 #10
a czy nasze szanowne władze nie mogą pomyśleć o rozwiązaniu typu "ruch wahadłowy" .... Dla mnie jako mieszkańca Smolarni pracującego w Opolu dojazd do pracy prawie przez Krapkowice jest czasowo przegięty + dodatkowo nieekonomiczny przy dzisiejszej cenie ON .... Życzę wszystkim urzędnikom za to odpowiedzialnym remontów dróg w okolicach ich miejsc zamieszkania bez możliwości szybkiego objazdu oraz ruchu wahadłowego... Widzę że remonty dróg mamy na poziomie budowy nowych stadionów na EURO 2012
Napisano 17 czerwiec 2008 - 09:09 #11
Użytkownik EL CHUPACABRA dnia 17.06.2008, 07:56 napisał
a czy nasze szanowne władze nie mogą pomyśleć o rozwiązaniu typu "ruch wahadłowy" .... Dla mnie jako mieszkańca Smolarni pracującego w Opolu dojazd do pracy prawie przez Krapkowice jest czasowo przegięty + dodatkowo nieekonomiczny przy dzisiejszej cenie ON .... Życzę wszystkim urzędnikom za to odpowiedzialnym remontów dróg w okolicach ich miejsc zamieszkania bez możliwości szybkiego objazdu oraz ruchu wahadłowego... Widzę że remonty dróg mamy na poziomie budowy nowych stadionów na EURO 2012
"Szanowne władze" mogą pomyśleć. I pomyślały. Tyle tylko, że ruch wahadłowy można wprowadzać maksymalnie na długości 500 metrów, a w wyjątkowych przypadkach 1000 m. Przy tak długim przebudowywanym odcinku tych "wahadeł" musiałoby być tyle, że oczekiwanie na swoją kolej trwałoby w sumie tyle czasu, ile zajmuje podróż objazdem. Naprawdę, drogowcy nie robią nikomu tego remontu na złość i inaczej tych prac zorganizować się nie dało.
Michał Wandrasz, rzecznik ZDW w Opolu
Napisano 17 czerwiec 2008 - 14:33 #13
Napisano 17 czerwiec 2008 - 14:44 #14
Użytkownik Poludniowiec dnia 17.06.2008, 13:33 napisał
Taki bajzel może istnieć tylko w naszym kraju. Remonty dróg z całą pewnością są potrzebne i tego nikt mądry nie zakwestionuje, tylko szkoda,że tak mało znane jest u nas słowo ORGANIZACJA i liczenie się z ludźmi. Nikt mi nie powie, że zamknięcie w jednakowym czasie dwóch podstawowych dróg w jednym kierunku jest czymś normalnym. To jest HAMSTWO!!
Napisano 17 czerwiec 2008 - 15:54 #15
i prosze mi tu nie pisac o drodze na europejskim poziomie tylko prosze mi napisac jak przez 2 miesiace mam dojezdzac do pracy?
Napisano 17 czerwiec 2008 - 16:35 #16
Użytkownik Gość dnia 17.06.2008, 14:54 napisał
i prosze mi tu nie pisac o drodze na europejskim poziomie tylko prosze mi napisac jak przez 2 miesiace mam dojezdzac do pracy?
Tak nawiasem mówiąc...
Podają 2 miesiące - czy ktoś w to wierzy ????? Jestem prawie pewien że do zimy będę się tłukł po wszystkich możliwych wioskach po drodze gdzie będą się tak jak i ja tłukli inni kierowcy na wąskich drogach... A czy nasze kochane władze są w stanie oddać mi pieniądze za nadrobione kilometry do pracy ???? To nie są 2 czy 3 kilometry !!!!!!!!!!!!! Pomyślał ktoś o tym .... ??? Nieeeeeeee - bo robimy drogę to robimy..... A ludzie - na początku pokrzyczą - później sprawa ucichnie a i tak zrobimy swoje.... Bosko - po prostu bosko !!!!!!
Napisano 18 czerwiec 2008 - 07:13 #20

Użytkownicy
Pomoc
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź
Do góry
Raportuj
Odpowiedz