Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
61 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~kibic~

~kibic~
  • Goście

Napisano 28 styczeń 2012 - 10:47

najgłupszy protest świata

koncerny paliwowe aż piszczą z radości na taki protest.
im więcej strajkujących (bezsensownie spalających paliwo) tym większe obroty pod dystrybutorem z jeszcze droższym paliwem

strajkujcie i tankujcie!!!!

#2 ~Ran~

~Ran~
  • Goście

Napisano 28 styczeń 2012 - 10:55

Głupszej formy protestu już nie widziałem. Widać, że protestujących stać na drogie paliwo, skoro mogą jeździć sobie tak dla rozrywki. Czy ci protestujący nie widzą jaka jest sytuacja ekonmiczna na świecie? Myślą ciągle jeszcze w kategoriach z poprzedniej epoki - za wszystko odpowiedzialny jest rząd. Za psie kupy na trawniku też? Ten protest jest tylko dowodem ingnoracji jego uczestników.

#3 ~rrr~

~rrr~
  • Goście

Napisano 28 styczeń 2012 - 11:05

Tak koleś, siedź w domu i płacz że ci źle...

#4 ~marsnapada~

~marsnapada~
  • Goście

Napisano 28 styczeń 2012 - 11:19

Protest wygląda jak zjazd zabytkowych samochodów. Najlepsze jest to,że po tym całym śmiesznym proteście pojadą wszyscy na stację benzynową zatankować jak zwykle za 20 złotych.

#5 Driver

Driver

Swojak

• Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 253 postów

Napisano 28 styczeń 2012 - 11:25

Wyświetl postUżytkownik rrr dnia 28 styczeń 2012 - 11:05 napisał

Tak koleś, siedź w domu i płacz że ci źle...

Przedstawicielem premiera w regionie,jest wojewoda.Macie jakieś pretensje do rządu,jedźcie pod urząd wojewódzki.Nadal twierdzę,że pomysł głupi jak stado pędzących imadeł.

#6 ~lolekkk2~

~lolekkk2~
  • Goście

Napisano 28 styczeń 2012 - 11:26

oni walczą w naszym interesie a ty jeszcze narzekasz...

#7 ~Adam~

~Adam~
  • Goście

Napisano 28 styczeń 2012 - 11:29

Prawdziwy protest przeciwko wysokim cenom paliwa byłby wtedy gdyby zablokowali autostrade JADĄC ROWERAMI !!!!!

#8 ~Bonawentury~

~Bonawentury~
  • Goście

Napisano 28 styczeń 2012 - 11:30

Wyświetl postUżytkownik Ran dnia 28 styczeń 2012 - 10:55 napisał

Głupszej formy protestu już nie widziałem. Widać, że protestujących stać na drogie paliwo, skoro mogą jeździć sobie tak dla rozrywki. Czy ci protestujący nie widzą jaka jest sytuacja ekonmiczna na świecie? Myślą ciągle jeszcze w kategoriach z poprzedniej epoki - za wszystko odpowiedzialny jest rząd. Za psie kupy na trawniku też? Ten protest jest tylko dowodem ingnoracji jego uczestników.
Sam Tusk powiedział kiedyś, że rząd jest odpowiedzialny za ceny paliw. Przestrzegał obywateli podczas kampanii wyborczej, że jeśli Kaczyński zostanie premierem paliwo będzie po 5 zł. Po ile mamy paliwo za rządów Tuska? 6 zł. I nie obchodzi mnie, że kryzys i zła sytuacja na świecie. bo gdyby rządził kto inny Tusk nie mówiłby że jest kryzys tylko, że jest fatalna sytuacja.

#9 tomekw

tomekw

Swojak

• Moderatorzy
  • PipPipPipPip
  • 2368 postów

Napisano 28 styczeń 2012 - 11:31

Wyświetl postUżytkownik Adam dnia 28 styczeń 2012 - 11:29 napisał

Prawdziwy protest przeciwko wysokim cenom paliwa byłby wtedy gdyby zablokowali autostrade JADĄC ROWERAMI !!!!!

Znajomość kodeksu drogowego się kłania :)

#10 ~kibolek~

~kibolek~
  • Goście

Napisano 28 styczeń 2012 - 11:35

Rezim wreszcie musi POczuc niezadowolenie z wlasnych gluPOli ktorzy jednomyslnie wybrali wnuka dziadka z w...tu na najwyzszy urzad w panstwie a on sie nie sprawdzil .. blizej mu do cara Putina i kuzynki frau Merkel niz dobro narodu "wlasnego" narodu

#11 ~adam~

~adam~
  • Goście

Napisano 28 styczeń 2012 - 11:46

Ale mi protest. Jadą 40 km/h lewym pasem a pozostałe samochody poruszają się lewym pasem z prędkością 140 km/h. Takie protesty mogą być tylko u nas. Śmiechu warte :)

#12 ~kierowca~

~kierowca~
  • Goście

Napisano 28 styczeń 2012 - 11:48

Goraco POpieram taki protest .. jezeli obecny nie przyniesie oczekiwanych efektow nalezy zorganizowac kolejny ogolnoPOlski ale w srodku tygodnia blokujac rano dojazdy do znaczacych instytucji panstwowych .. wtedy banda ryzego zacznie moze wreszcie normalnie myslec nie tylko o sobie ale rowniez o zniewolonym i zdradzonym narodzie ktory jest ich zywicielem

#13 Driver

Driver

Swojak

• PipPipPipPip
  • 253 postów

Napisano 28 styczeń 2012 - 11:51

Właśnie usłyszałem w TV,że ten protest nie jest skierowany,przeciwko właścicielom stacji benzynowych,bo oni nie są winni cenom.Wjeżdżałem w czwartek do PL przez Olszynę.Tankowałem na Shellu ON za 6,02 zł.Potem dotankowałem na stacji Shell w Tarnowie,cena to 5,82 zł. 400 litrów x 0,20 gr = 80 zł.

#14 tomekw

tomekw

Swojak

• Moderatorzy
  • PipPipPipPip
  • 2368 postów

Napisano 28 styczeń 2012 - 12:00

Wyświetl postUżytkownik adam dnia 28 styczeń 2012 - 11:46 napisał

Ale mi protest. Jadą 40 km/h lewym pasem a pozostałe samochody poruszają się lewym pasem z prędkością 140 km/h. Takie protesty mogą być tylko u nas. Śmiechu warte :)

Już to się zmieniło. Kierowcy nawzajem się wyprzedzają. A to wystarczająco blokuje.

#15 ~aaa~

~aaa~
  • Goście

Napisano 28 styczeń 2012 - 12:04

Oni nie robią na złość osobom odpowiedzialnym za ceny paliw tylko zwykłym ludziom którzy śpieszą się do pracy czy w inne miejsce i sami biją ich po kieszeniach nieekonimiczną jazdą.
Może tak jak chcą protestować to na stacjach paliwowych.

#16 ~ciuniu~

~ciuniu~
  • Goście

Napisano 28 styczeń 2012 - 12:05

To Dobre. Ciekawe co zrobią po proteście, przed protestem spotkali się o zgrozo na stacji benzynowej ( pewnie żeby każdy mógł zatankować)potem po proteście znowu zatankują. Pytam jaka to uciążliwość dla rafinerii, że tak jeżdżą, to woda na ich młyn - tracą paliwo. -Myślę, że lepszy byłby bojkot niektórych stacji, musiałby zjechać z ceną. paliwo z Orlenu biorą prawie wszystkie stacje - tu byłoby pole do popisu, jakby w całej Polsce nie korzystać z Orlenu

#17 ~frugo~

~frugo~
  • Goście

Napisano 28 styczeń 2012 - 12:09

No, jaka jest sytuacja ekonomiczna na świecie? Taka, że ceny ropy są obecnie na niższym poziomie niż wcześniej, a na stacjach benzynowych drożyzna jak cholera. To co zdrożało? POdatki zdrożały (vat do 23% i akcyza). Za to kto odpowiada? Apacze z rezerwatu, baranie! W Polsce za bardzo dużo rzeczy odpowiada rząd, bo państwo wtrynia swój nochal w prawie wszystkie dziedziny życia. Psie gówna to też wina rządu, bo nie ma jego woli by odpowiednie służby wymagały respektowania prawa. Jak psy srają, to tego nie chcą widzieć policjanci, strażnicy miejscy. A ja widzę codziennie jak jakieś psisko wypina dupę na trawniku. I to jest ta odpowiedzialność rządu.

#18 zNiemodlina3

zNiemodlina3

Swojak

• PipPipPipPip
  • 105 postów

Napisano 28 styczeń 2012 - 12:16

Jak już wcześniej pisałem, popieram ten protest i śmieszą mnie wpisy lemingów,którzy siedzieć będą cicho nawet za rok gdy cena litra przekroczy 7zł a taki scenariusz jest wielce prawdopodobny, wystarczy posłuchać niezależnych ekonomistów, nie tych dyżurnych reżimowych w TVN czy TVP.

Pomyślcie trochę, nic nie ma za darmo, nawet protestowanie kosztuje, czy gdyby zebrała się powiedzmy ekipa i pojechała do Warszawy protestować, to myślicie za darmo ??? przejazd do Warszawy kosztuje i nie ważne czy jechaliby pociągiem, autobusem czy samolotem :) to za dotarcie do Warszawy trzeba zapłacić. Jednak to żadna cena w porównaniu z tą jaką płacili protestujący jeszcze 23-30 lat temu.

Tutaj chodzi o zwrócenie uwagi,chodzi o to aby pokazać w końcu ludzi,którzy nie idą jak stado baranów na rzeź, którzy w większości pewnie jeszcze niecałe 4 miesiące temu dali się nabrać na 300.000.000.000zł z Unii i BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ,ale teraz kiedy noworoczny kac przeszedł do historii zobaczyli nagle,że coś nie tak, że kolejny rok rozpoczyna się od drastycznych podwyżek i bałaganu choćby w przychodniach i aptekach.
Wiem,że takie protesty nie robią wrażenia na Tusku czy jego ministrach, bo oni gdyby liczyli się ze społeczeństwem to.....dawno rozwiązaliby ten NIE-rząd i wycofali się z polityki, jednak kiedy społeczeństwo jest tak słabe, uśpione i manipulowane to nic dziwnego,że protesty to blokowanie ulic i stacji benzynowych a nie konkretne strajki i protesty które doprowadziłyby do zmian na szczytach władzy.

#19 ~Stefan~

~Stefan~
  • Goście

Napisano 28 styczeń 2012 - 12:30

Wyświetl postUżytkownik frugo dnia 28 styczeń 2012 - 12:09 napisał

No, jaka jest sytuacja ekonomiczna na świecie? Taka, że ceny ropy są obecnie na niższym poziomie niż wcześniej, a na stacjach benzynowych drożyzna jak cholera. To co zdrożało? POdatki zdrożały (vat do 23% i akcyza). Za to kto odpowiada? Apacze z rezerwatu, baranie! W Polsce za bardzo dużo rzeczy odpowiada rząd, bo państwo wtrynia swój nochal w prawie wszystkie dziedziny życia. Psie gówna to też wina rządu, bo nie ma jego woli by odpowiednie służby wymagały respektowania prawa. Jak psy srają, to tego nie chcą widzieć policjanci, strażnicy miejscy. A ja widzę codziennie jak jakieś psisko wypina dupę na trawniku. I to jest ta odpowiedzialność rządu.
Bardzo mądara rzeczowa wypowiedź, niestety nie wiele osób w Polszy myśli podobnie kolego, czego dowodem są bezmyślne wpisy na forum...
Pewnie zaraz zmieszają Cię z błotem te bezmyślne trole;)

#20 ~Dong~

~Dong~
  • Goście

Napisano 28 styczeń 2012 - 12:36

Dawno się tak nie bawiłem, jak czytając ten post. Sprawdź sobie, ile procent ceny paliwa stanowi VAT, akcyza, opłata paliwowa, a ile cena surowca i zysk rafinerii. Akurat w tym przypadku rząd ponosi 100% winy. No, chyba, że jakieś wybory się będa zbliżać, to towarzysze wydadzą dyspozycje państwowym koncernom paliwowym i tak, jak przed poprzednimi wyborami stanie się CUD i benzyna wróci do ceny 4,99, hehehe.

Dziwi mnie to, że po tym, co się stało z ACTA są jeszcze frajerzy ufający temu rządowi...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych