Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

26 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~smutek~

~smutek~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 13:20

Tyle chciałam mamo ci dać
Razem z tobą poznawać świat
Uśmiechać się do ciebie co rano
Mówić do ciebie MAMO
A ty mnie wywiozłaś wózkiem na mróz
Ukryłaś me małe ciało pod gruz
Szukał mnie cały świat
A ty nie bałaś się kłamać
DLACZEGO MAMO

#2 Driver

Driver

Swojak

• Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 253 postów

Napisano 04 luty 2012 - 13:27

Bez względu na wynik sekcji zwłok (nie wierzę w wypadek),bez względu na opinię biegłych (stres,psychoza,depresja poporodowa),mam już swój pogląd na tę sprawę.To zwykła szmata.Jakim bydlakiem trzeba być,aby własne dziecko,czy zwłoki wyrzucić jak śmieci i przysypać gruzem.

#3 ~czeresnia~

~czeresnia~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 13:37

Śmierć za śmierć,albo dożywocie dla wyrodnej-matki.Za znęcanie nad psami dostają wyższe kary,gdzie tu sprawiedliwośc????????????????????

#4 ~...~

~...~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 13:48

żyjąc w polsce właśnie są takie sprawiedliwośći !!!!!!!1

#5 pauli22

pauli22

Bywalec

• PipPipPip
  • 65 postów

Napisano 04 luty 2012 - 14:11

Wyświetl postUżytkownik smutek dnia 04 luty 2012 - 13:20 napisał

Mówić do ciebie MAMO
Szukał mnie cały świat
DLACZEGO MAMO

Podziekowania za tak wspanialy komentarz.

#6 ~Slash~

~Slash~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 14:27

Dopóki nie ma wyników sekcji nic nie jest pewne

Zachowanie matki oczywiście karygodne, ale wasze ferowanie wyrokami, osądzanie innych i wyzywanie od morderczyń też jest nie na miejscu. Nikt z nas nie wie jeszcze co konkretnie się zdarzyło ale lepiej sobie w Internecie ulżyć i powyzywać i osądzić. Gdyby komuś z was dziecko spadło i zmarło też pewnie nie wiedzielibyście co robić a osądzić tak łatwo.

Nie bronię tutaj zachowania, że dziecko jest wynoszone daleko od domu na mróz i przysypywanie gruzem, ale nie mi oceniać ten czyn pomimo, iż czuję do niego odrazę.

#7 ~adam~

~adam~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 14:38

Takie wyroki tylko zachęcają do podobnych czynów. Śmiech na sali, za zabicie psa dostaje się więcej.

#8 ~jj~

~jj~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 14:48

Wyświetl postUżytkownik Slash dnia 04 luty 2012 - 14:27 napisał

Dopóki nie ma wyników sekcji nic nie jest pewne

Zachowanie matki oczywiście karygodne, ale wasze ferowanie wyrokami, osądzanie innych i wyzywanie od morderczyń też jest nie na miejscu. Nikt z nas nie wie jeszcze co konkretnie się zdarzyło ale lepiej sobie w Internecie ulżyć i powyzywać i osądzić. Gdyby komuś z was dziecko spadło i zmarło też pewnie nie wiedzielibyście co robić a osądzić tak łatwo.

Nie bronię tutaj zachowania, że dziecko jest wynoszone daleko od domu na mróz i przysypywanie gruzem, ale nie mi oceniać ten czyn pomimo, iż czuję do niego odrazę.
Dokładnie nie osądzaj dzisiaj bo jutro mogą osądzać ciebie. Wszyscy nagle tacy sprawiedliwi ciekawe czy też w stosunku do swoich czynów i zachowań. Ludzie stałe się tragedia a niestety jedynie co większośc z was potrafi to napiętnować i wymyślać kary.

#9 ~kierowca~

~kierowca~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 14:51

a policja odtrabi sukces

#10 Driver

Driver

Swojak

• PipPipPipPip
  • 253 postów

Napisano 04 luty 2012 - 14:55

Wyświetl postUżytkownik jj dnia 04 luty 2012 - 14:48 napisał

Dokładnie nie osądzaj dzisiaj bo jutro mogą osądzać ciebie. Wszyscy nagle tacy sprawiedliwi ciekawe czy też w stosunku do swoich czynów i zachowań. Ludzie stałe się tragedia a niestety jedynie co większośc z was potrafi to napiętnować i wymyślać kary.

Jasne.Piszmy tylko jaka tragedia i stawiajmy świeczuszki.Podtrzymuję swoje słowa,dla mnie to szmata.

#11 ~Matka półrocznej NadiI~

~Matka półrocznej NadiI~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 14:59

Mam nadzieję,że gdy już wsadzą Katarzynę W. choćby na 3 miesiące - co również uważam za absur prawodawczy, współwięźniarki zrobią co należy. Wierzę w nie głęboko. Niech tam wymierzona zostanie sprawiedliwość. Oby ta szmata umierała w męczarniach.

#12 ~aga~

~aga~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 15:04

Ludzie co z Wami do jasnej cholery!!! To nie matka jest tu ofiarą, tylko Madzia, to ona nie żyje, to przez swoją mamę nie żyje, to Madzia już nigdy nie dorośnie i nie będzie używać życia...to rodziców zasranym obowiązkiem jest zrobić wszystko by dziecko było bezpieczne, a jeśli zdarzy się wypadek próbować ratować mając do końca nadzieję, że się uda, a zakopywać własne dziecko jak psa, tylko należycie i z godnością urządzić mu ostatnie pożegnanie, czyli pogrzeb po ludzku!!! Jak możecie ją bronic czy tez jak może Wam być jej szkoda, przecież ona nie zrobiła nic by swoje dziecka ratować, nie miała nadziei do końca chwil Madzi, nie wezwała pogotowia, nie urządziła pogrzebu, ona bała się tylko konsekwencji swego czynu i tylko kłamała, kłamała i kłamała by nie wydało się co zrobiła, by nie zapłacić za to wszystko, choć w pełni kara należy jej się i ona również powinna się z tym zgadzać!!! Ręce opadają czy nikt na tym świecie nie ma już mózgu!!!

#13 ~Madzia~

~Madzia~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 15:29

Moim zdaniem rodzice Madzi od początku mieszają , cała ta szopka medialna z porwaniem " oddajcie nam dziecko...." Ciekawe czy wogóle Ją chcieli . Ja jako matka nie wyobrażam sobie jak można tak.... Kiedyś też po kąpaniu oliwkowałam córeczkę i przez moją nieuwagę uderzyła się ,to płakałam razem z nią ,bo ją bolało, a z mojej winy krzywdę sobie zrobiła.

#14 ~K~

~K~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 15:48

Wyświetl postUżytkownik smutek dnia 04 luty 2012 - 13:20 napisał

Mówić do ciebie MAMO
Szukał mnie cały świat
DLACZEGO MAMO

Wszystko na temat .
Nieumyślna śmierć - gdyby tak było starałaby się ze wszystkich sił pomóc dziecku szukałaby ratunku przecież nie jest lekarzem aby osądzić czy żyje czy też nie Magda mogła jeszcze żyć ale mamusia nie dała własnemu dziecku szansy miała bardzo dużo czasu na przemyślenia i zaplanowanie wszystkiego ta gra perfidna przed kamerami apel oddajcie nam dziecko wiedząc , że nie żyje sama je przecież przykryła śmieciami i kamieniami swoje śliczne zdrowe dzieciątko to się w głowie nie mieści tyle obcych ludzi starało się pomóc mieli więcej serca i litości niż własna MATKA , MATKA ? [raczej nie ] .Madzia ząbkowała byla nie spokojna też cierpiała -ten kto ma dzieci wie jak to jest - mamusia też kiedyś była malutka ale jakoś nikt jej nie próbował uciszyć na zawsze . Ciekawi mnie jakie miała myśli gdy wszyscy szukali tego dzieciątka i jak się zachowywała na miejscu gdy odkopano Magdę - czuła wogóle coś ? Dlamnie jest to niepojęte .
Odpoczywaj kruszynko w pokoju .Amen

#15 ~Luxsio~

~Luxsio~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 15:50

Wyświetl postUżytkownik kierowca dnia 04 luty 2012 - 14:51 napisał

a policja odtrabi sukces
Policja teraz mysli ze nam sie udalo a gl...no prawda,jak by nie Pan Rutkowski to by policja jeszcze teraz szukala dziewczynki.Gratulacje dla pana Rutkowskeigo

#16 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 15:59

K -miałam podobne przemyślenia. zgon może stwierdzić tylko lekarz. Ona nie próbowała, gdyż na takim efekcie jej zależało.
Znam przypadek, że dziecko urodziło się martwe, zgon stwierdzono w szpitalu. zrozpaczona matka przyłożyła jednak dziecko do piersi, taki atawistyczny odruch matki. po krótkiej chwili dziecko zaczęło ssać. TO JEST AUTENTYCZNA HISTORIA!!!

Poza tym Madzia ząbkowała,płakała - a ta q..wa zwyczajnie nie potrafiła tego spokojnie znieść i zabiła dziecko, uderzając o próg.
CELOWO, NIE PRZYPADKIEM.
MAM NADZIEJĘ, ŻE DNI, KTÓRE JEJ POZOSTAŁY, UPŁYNĄ W MĘKACH.

Nic niestety przywróci życia dziecku.

Aniołeczku maleńki wierzę, że jest Ci teraz lepiej. Odpoczywaj słodko.

#17 ~Coorsb~

~Coorsb~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 16:57

Od osądzenia jest sąd. Materiał dowodowy zbierze prokuratura, wniesie akt oskarżenia a sąd wyda wyrok.
Sąd, nie wy. Sam nie potrafię zrozumieć sensu tego wszystkiego ale zostawmy osądzenie organom do tego powołanym

Ciekawi mnie tylko skąd wy wiecie że ząbkowała i matka nią rzuciła? Byliście w domu? A jeśli tak to czemu nie zameldowaliście o tym na policji? Teraz każdy będzie swoją teorię przedstawiał bo mu tak będzie wygodnie. Ale to nie wy osądzacie, nie wy wymierzacie wyrok i nie wy będziecie siedzieć. Kobieta swoje odpokutuje, dostanie wyrok i odpowie. Ale najchętniej to by się zabiło wyrodną matkę zanim będą znane wszystkie okoliczności. Nie bronię jej. I bronić nie zamierzam, bo nieudzielenie pomocy + ukrycie dziecka bez żadnej godności jest bardzo złe i nie potrafię tego pojąć. Tylko, że nie znamy wszystkich okoliczności, nie da się odpowiedzieć jednoznacznie na wiele wątpliwości. A wyrok łatwo wydać już teraz. A jeśli po sekcji zwłok Madzi się okaże że to faktycznie nieszczęśliwy wypadek to co wtedy z waszymi wyzwiskami, że morderczyni i żeby ją ukamieniować?

#18 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 17:10

Kochanie spoczywaj w pokoju;( (*) ;(((
nie mieści się to z głowie;( od paru dni myślę tylko o tym;(
Madziu pokochaliśmy Cię wszyscy;( wydaje mi się,że kochamy Cie bardziej niż Twoi rodzice;(( smutne ale pradziwe. Co do matki to brak słów które mogłyby opisać to co zrobiła;/ jak mogła... powinna być w naszym kraju kara śmierci... i nie wierzę w żaden szok, ani depresję. Napisałabym jaką pogardę czuję do matki Madzi ale to niczego nie zmieni a żadne słowa tego nie ujmą;(

Aniołku kochany, słonko maleńskie śpij dobrze;( [*] Mam nadzieję, że w niebie jest Ci o wiele lepiej...;(

#19 ~Fizka~

~Fizka~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 17:41

Wyświetl postUżytkownik czeresnia dnia 04 luty 2012 - 13:37 napisał

Śmierć za śmierć,albo dożywocie dla wyrodnej-matki.Za znęcanie nad psami dostają wyższe kary,gdzie tu sprawiedliwośc????????????????????

Dożywocie? Jeszcze ją z naszych podatków będziemy utrzymywać!!??

#20 ~edi~

~edi~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 18:04

witam

miałam podobny wypadek ,moja córeczka miała dwa mięsiące gdy mi spadła,od razu byłam u pediatry,póżniej wizyta u chirurga,na szczęście nic się nie stało mojej małej,co prawda gdy ją podniosłam ją z ziemi to płakała była przytomna ,nie miała żadnego siniaczka zupełnie nic,dlatego nierozumię postępowania matki Madzi,trzeba było wezwać pogotowie,a co jeśli dziecko było nieprzytomne i .....mróz,,,,,trudno to sobie wszystko wyobrazić

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych