Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

218 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~ANTYHOLENDER~

~ANTYHOLENDER~
  • Goście

Napisano 25 luty 2008 - 08:32

Proponuję założyć w Opolu portal " Ostrzegamy przed ...... w Holandii ".

ANTYHOLENDER

#2 ~nl~

~nl~
  • Goście

Napisano 25 luty 2008 - 09:18

...a ja proponuje zalozyc portal z jakimi ludzmi nie nalezy pracowac i mieszkac ! jazdze tam od lat i czasami mozna trafic na ludzi ktorych miesce jest albo w kryminale albo w szpitalu psychiatrycznym lub powinni w ogole nie zyc...caly czas sie podnosi larum o nieuczciwych posrednikow i nie uczciwych firmach a moze tak raz napiszcie o tych wszystkich j/w ??? a swoja droga posrednikiem okazala sie kolejna pani jarzabkowa z jakiejs wichury co to jedna reka warzy a droga telefon odbiera ? jezeli ktos godzi sie na taki servis to niech ma pretesje do siebie?

#3 ~kaja~

~kaja~
  • Goście

Napisano 25 luty 2008 - 10:31

wszystko sie zgadza sa firmy i firmy tylko czemu zawsze mialo sie zagwarantowana prace , spanie i legalna prace a teraz po otwarciu granic wszyscy leca jak muchy na lep bo zdaje im sie ,ze wszyscy na nich czekaja z otwartymi rekoma potem lapia sie czego popadnie a gdy po jakims czasie zobacza cos innego inne warunki pracy to jest wielki problem kto nauczyl Holendrow hamstwa w stosunku do Polakow sami polacy bo ktos kto dluzej poptracuje na jednym m-cu juz jest szefem i nowymi zaoralby cala holandie , kto te normy ,, szpanuje ,, polacy sami bo my potrafimy ajak ktos zna jezyk i potrafi sie dogadac wiec dlaczego nie wykorzysta tego dla polakow tylko przeciw jak polacy odnosza sie do siebie - pogarda moze holendrzy mysla , ze jest to nasza cecha narodowa wiec dlaczego maja traktowac nas inaczej, jak polak polaka wykorzystuje kaza sobie placic jakies haracze . Granice zostaly otwarte ale to nie znaczy , ze przybylo milion m-c pracy pracy jest tyle samo i nia tylko Polska weszla do unii ale inne kraje tez i wola czechow , rumunow bo sa pokorniejsi . A z drugiej strony wszyscy maja teraz okazje sie przekonac za jaka cene ludzie z podwojnym obywatelstwem ,, maja wszystko zadarmo jak im to z nieba spadlo ,, niema pieknych hoteli , 8 godz . i minimum € 10 - trzeba zasowac . Chcialo sie pracy na ZACHODZIE wiec do dziela duzo wczesniej przed otwarciem zawsze mozna bylo przeczytac w postach ,, koniec dobrobytu dla slazakow nadchodz konkurencja ,, wiec pole do popis jest niema sie co skarzyc slazacy nie plakali - bo od dziecka sa nauczeni ROBOTY i wiedza , ze zadarmo niema nic .SUCCES. HOLANDIA CZEKA .

#4 ~anonim~

~anonim~
  • Goście

Napisano 25 luty 2008 - 12:46

Cytat

Tymczasem środowiska polonijne już zainteresowały sprawą Meterik władze w Hadze. Wizytę w tej miejscowości i spotkanie z Polakmi zapowiedział sam minister pracy i spraw socjalnych Piet Hein Donner. Planowane są też kontrole inspekcji pracy oraz wizytacje związków zawodowych.

Cytat

Proponuję skontrolować wszystkie zakłady należące do Prime Champ: Meterik, Dorn Strasse, Hamweg, Haagweg, tam naprawdę nie jest lepiej...

#5 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 25 luty 2008 - 14:38

Ja jednego punktu nie rozumiem. W jednym zdaniu stoi, że płacą 1,60 euro na godzinę, a dwa zdania dalej, że 6 euro na rękę - to 1,6 czy 6, bo to jednak spora różnica?

#6 ~pracownica~

~pracownica~
  • Goście

Napisano 25 luty 2008 - 19:59

Wiem z doświadczenia, że do tego zakładu pracy przyjeżdżają czasem ludzie leniwi. Ludzie, którzy myślą, że pieniądze dostaną za "leżenie". I właśnie tego typu osoby po jednym, dwóch dniach wracają do Polski, bo niby nie da się w takich warunkach pracować. Chciałabym tylko przypomnieć, że wszędzie, czy to w Holandii, czy w Polsce- trzeba ciężko pracować, jeśli jest się pracownikiem fizycznym. I każdy, kto decyduje się na tę pracę, musi liczyć się z tym, że nie będzie lekko. Ale wielu ludzi pracuje tam na stałe, podpisują kontrakty na rok i więcej. Pracują, zarabiają i są zadowoleni. A to mówi samo za siebie...

#7 ~anonim~

~anonim~
  • Goście

Napisano 25 luty 2008 - 21:32

Tez tam byłam,fakt ze wyzysk straszny ale zarobic mozna.Komus kto nigdy nie zbierał pieczarek nigdy bym nieradziła tam jechac bo jest pewne ze niezarobi tam jest czysty układ dobre zbieraczki chodza na dobre grzyby a nowe poprostu na smieci.Ajezeli ktos jest słaby psychicznie to tym bardziej odradzam.Szczerze zeby zaskoczyc co i jak wpieczarkach to przynajmniej trzeba kilka razy tam pojechac,no i przedewszystkoim trzeba to lubiec!!!

#8 ~Polak mieszkajacy w Holand~

~Polak mieszkajacy w Holand~
  • Goście

Napisano 25 luty 2008 - 23:10

Czesc!

Bardzo mádre slowa, podpisuje sie pod nimi w 100%. Sam mieszkam i pracuje w Holandii juz od 6 lat i obserwuje cala te sytuacje. Z roku na rok jest gorzej, mam na mysli Polakow ktorzy tu przyjezdzaja. Mysla ze po dwoch miesiacach pracy mogá czuc sie szefami i chce rzádzic calym swiatem. Pracuje w firmie z Polakami , ale szczerze mówiac zaluje tego bo jest mi czesto wstyd za nich. Kradna co tylko moga!!!!

#9 ~kaja~

~kaja~
  • Goście

Napisano 26 luty 2008 - 10:12

jestem w Holandii od 9 lat codziennie czytam NTO i nigdy nie widzialam , zadnego artykulu na temat tej firmy a istnieje napewno nie od dzis wiec caly czas bylo dobrze tylko teraz nagle sie popsulo i warunki mieszkaniowe tez byly znosne moze kiedys pracowalo w tej firmie pracowalo 50 osob , ktore PRACOWALY a teraz trzeba 80 POLAKOW , zeby zrobic to samo chcialabym widziec te gwiazde ktora sie tam tak strasznie napracowala za 1.60 a przy zjezdzie dostala €6 moze za piekne oczy albo teczowe tipsy na 4 cm teraz kobitki z rady parafialnej beda zajmowaly sie ta sprawa wiec napewno bardzo wszystko sie zmieni wiec gwiazda moze wrocic . Po otwarciu granic jeszcze bardziej sa zaostrzone kontrole z Belastingdienst - wyplaty , Arbeits kontrole musza byc zachowane jakies minimum to nie wolna amerykanka a moze nikt nikogo nie poinformowal , ze za 40 h ma sie placona normalna stawke a powyzej 130% podatku ale poco sie tego dowiadywac jak lepiej wrocic do mamusi i opsmarowac firme , bardzo fajnie , ze powstanie cos na ksztalt ksiazki informacyjnej bo przynajmniej znow bedzie normalnie w Holandii nie bedzie taka zatloczona przez POLAKOW z dwiema lewymi rekoma i przyjezdnymi w celach turystycznych beda ludzie ktorzy zostana by pracowac . Co niektorzy wygladalo na to , ze byli tutaj za kare ito czego nie mieli w domu chcieli miec na Zachodzie . trzeba pamietac , ze kij ma zawsze 2 konce .

#10 ~nl~

~nl~
  • Goście

Napisano 26 luty 2008 - 12:00

...czy ktos zna adres lub tel do tej firmy ? chce tam pojechac !

#11 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 26 luty 2008 - 13:24

jesli masz takie nastawienie do wyjazdu jak twoi poprzednicy ,, czy sie stoi czy sie lezy, to lepiej zostan u mamusi poco masz sie pomylic i narobic znowu krzyku . wyjazdzajac za granice prosze pamietac , ze jedziesz do pracy nie na wakacje i to ty przyjmujesz co ci dana firma proponuje jesli pasuje jedziesz jesli nie szkasz czegos innego a nie odwrotnie nie Polacy stawiaja warunki . Ja pare lat temu jadac do Holandii tez mialam bardzo mieszane uczuia i ze strachem bo nasluchalam sie cwaniaczkow a po przyjezdzie bylo calkiem fajnie nie bylo luksusu , byla gwarantowana praca , fajni ludzie , wyplata co 2 tygodnie , do posredniczki kiedy bym sie nie zwrocila nigdy mnie nie potraktowala zle i nie odeslala z kwitkiem . Jedno jest pewne kto jedzie za granice i nie szuka problemow ten ich miec nie bedzie i nigdy nie uslyszalam od posredniczki zeby zasowac a wrecz przeciwnie ,, macie pracowac tak zeby nie podpasc ,, i tak jest do dzis zawsze ma stalych ludzi , ktorzy sa zadowoleni wiadomo ,ze nie mozna byc madrzejszym od szefa , wiec .... jedz i wyrob sobi wlasne zdanie

#12 ~sobota50~

~sobota50~
  • Goście

Napisano 26 luty 2008 - 16:37

Cieszę się że nareszcie nieudolna firma nabrała rozgłosu.Rekrutacją pracowników zajmuje się pani Małgosia L. z Krasiejowa.Ja też pracowałam w tej firmie.Raz i więcej nigdy.Młode gówniary , które były tam ,,brygadzistkami,, kompletne dno , zero inteligencji.Każde słowo było akcentowane ,,ku....ihu...,,Brygadzistki ,trzy siostry Kojki .wyżywały się na pracownikach jak tylko mogły .Pomagała im Polka Krysta ,która wyglądała niczym Kapo w obozie hitlerowskim.Ludzie nie wytrzymywali nerwowo.Uciekali z tamtąd w dzień i w nocy.Pracowaliśmy przy pierwszym wysypie nawet do 1 w nocy.,bez możliwości zrobienia zakupów w sklepie.Ja uciekłam z tego piekła po sześciu tygodniach i wyleczyłam się z pracy w Holandii.Obecnie pracuję w Niemczech.Normalna firma normalni ludzie ,wypłata w każdy tydzień 7 .EURO/h .Chce się żyć.

#13 daro

daro

Nowy

• Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 26 luty 2008 - 17:50

pracowalem w NL co prawda nie oszukano nas pieniadze byly mieszkanie nawet fajne ale o prawdziwej stawce netto dowiedzielismy sie na miejscu pracowalismy za 260eu na czysto za tydzien teraz jestem w wiedniu sam zalatwilem sobie prace i mam 500 tygodniowo niech sie holendrzy w d...... ugryza i posrednicy polscy tez

#14 ~nl~

~nl~
  • Goście

Napisano 27 luty 2008 - 08:27

Wyświetl postUżytkownik daro dnia 26.02.2008, 17:50 napisał

pracowalem w NL co prawda nie oszukano nas pieniadze byly mieszkanie nawet fajne ale o prawdziwej stawce netto dowiedzielismy sie na miejscu pracowalismy za 260eu na czysto za tydzien teraz jestem w wiedniu sam zalatwilem sobie prace i mam 500 tygodniowo niech sie holendrzy w d...... ugryza i posrednicy polscy tez

500 tyg akurat ? napisz co robisz ? ciekawe ze w nl spotyka sie coraz wiecej ludzi ktorzy pracowali w A ale niestety opinie sa rozne ? o 500 e tynie slyszalem nigdy !

#15 ~jola~

~jola~
  • Goście

Napisano 27 luty 2008 - 15:49

Pracowałam w tej firmie.Nie miałam żadnych znajomości więc często zbierałam ostatki Rizy....i sprzątałam bunkry.Urobiłam ręce i nogi a zarobku nie było.Kierownictwo doskonale wiedziało i widziało co się dzieje w tej firmie ale wogóle nie reagowało.Najgorsze były tam polki....pracujące na stałe.Słownictwo jakim posługiwały się ,sięga rynsztoku.O zgrozo .O mowo Ty Polska.Takie firmy należy omijać z daleka.Wyleczyłam się z pracy w holandii.

#16 ~sbaran1@o2.pl~

~sbaran1@o2.pl~
  • Goście

Napisano 27 luty 2008 - 19:44

Wyświetl postUżytkownik sobota50 dnia 26.02.2008, 16:37 napisał

Cieszę się że nareszcie nieudolna firma nabrała rozgłosu.Rekrutacją pracowników zajmuje się pani Małgosia L. z Krasiejowa.Ja też pracowałam w tej firmie.Raz i więcej nigdy.Młode gówniary , które były tam ,,brygadzistkami,, kompletne dno , zero inteligencji.Każde słowo było akcentowane ,,ku....ihu...,,Brygadzistki ,trzy siostry Kojki .wyżywały się na pracownikach jak tylko mogły .Pomagała im Polka Krysta ,która wyglądała niczym Kapo w obozie hitlerowskim.Ludzie nie wytrzymywali nerwowo.Uciekali z tamtąd w dzień i w nocy.Pracowaliśmy przy pierwszym wysypie nawet do 1 w nocy.,bez możliwości zrobienia zakupów w sklepie.Ja uciekłam z tego piekła po sześciu tygodniach i wyleczyłam się z pracy w Holandii.Obecnie pracuję w Niemczech.Normalna firma normalni ludzie ,wypłata w każdy tydzień 7 .EURO/h .Chce się żyć.
przepraszam ale w tym czasie o ktorym piszesz firma istniala pod inna nazwa i znajdowala sie w niemczech i wtedy kto chcial zarobic to i zarobil ........zadowolona zpracy iz zarobkow

#17 jagoda

jagoda

Nowy

• Pip
  • 2 postów

Napisano 27 luty 2008 - 20:58

nie mam pojencia kto napisal tak glupi artykul na temat tej firmy ... masakra :) :) smiechu warte .... ludzie którzy to napisali sa klamcami fakt faktem pracuje sie dlugo ale sa dni wolne firma dba o pracownikow ...jest gdzie mieszkac za co zyc... wydaje mi sie ze osoby ktore tam byly to chodzace lenie ... ja mam szesnascie lat i byklam tam w w akacje bylo super pracowalam poznalam nowych ludzi mialam dni wolne mialam za co zyc i jak na pierwszy raz zarobilam duzo i bylam bardzo zadowolona takze nie wiem kto takie glupoty o tej firmie wypisuje ..... krotko mowiac jestescie do bannniiiiiiii uzalacie sie nad soba zamiast wziasc sie do robotyyyyyy .... bo holandia to nie wakacje to mozliwosc zarobienia fajnej kasy ....

#18 ~rolo~

~rolo~
  • Goście

Napisano 27 luty 2008 - 23:05

Trzeba najpierw nauczyc sie jezyka.Mieszkam tutaj 5 lat,umie niederlandzki w stopniu srednim,mam spokojna prace po 160 godz.miesiecznie za 13 euro netto i nie narzekam.A na pieczarkach czy u rolnikow zawsze beda pracowac biali murzyni.

#19 jagoda

jagoda

Nowy

• Pip
  • 2 postów

Napisano 28 luty 2008 - 13:17

pewnie ze masz 13 euro na godzine ... bo siedzisz w hol na stale i traktuja cie jak holendra ... ale na pieczarach robia ludzie ktorzy chca zarobic i wrocic po mies do polski i zarabiaja ... nie zarabiaja ci ktorzy nie widza na czym jest praca .. i mysla ze hol za nic im daja euro .... wstyd mi za polakow to beznadziejny narod szkoda gadac:::::(

#20 ~rubel~

~rubel~
  • Goście

Napisano 29 luty 2008 - 19:55

Ja ostrzegam ludzi przed firma PRAN CAPAC RANDSTAD
Sa to oszusci i klamcy wykorzystuja ludzi ktorzy pracujacych w ZWOLLE w magazynach ALBERT HEIJN morzna powiedziec ze jest tu drugi oboz pracy za granica po Firmie OTTO. Pierwsze urlopy mozna dostac po przepracowaniu 16 lub nawet wiecej tyg. a na urlop mozna jechac tylko na tydzien do polski, oszukuja z nadgodzinami nadliczbowymi jest malo godzin pracuje sie nawet niekiedy tylko 4 dni a za ktore dostanie sie niecale 155Euro a na nockach wychodzi po nawet 22h na tydzien. Chyba trzeba by bylo przywiez jakas walowe z polski to moze wtedy by ktos mial lepiej bo ogolnie to jest bagno.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych