Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Nocą przyjdzie tęgi mróz :: zobacz komentowany artykuł

14 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 02 luty 2012 - 19:19

Ja chcę już wiosne!!!!!!!! Mam dość tych, mrozó, przeziębienia, padniętego auta:):):) Nienawidze zimy!!! Brrrrrrrrr....muszę zrobić sobie grzańca:):)Tak to dobry pomysł na mroźny wieczór...zdrówko!

#2 ~zmarznięta~

~zmarznięta~
  • Goście

Napisano 02 luty 2012 - 19:20

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 02 luty 2012 - 19:19 napisał

Ja chcę już wiosne!!!!!!!! Mam dość tych, mrozó, przeziębienia, padniętego auta:):):) Nienawidze zimy!!! Brrrrrrrrr....muszę zrobić sobie grzańca:):)Tak to dobry pomysł na mroźny wieczór...zdrówko!
Mam dość tych mrozów...miało być - sorki;)

#3 ~Renia~

~Renia~
  • Goście

Napisano 02 luty 2012 - 19:52

Zima jest cudowna najbardziej na stoku na nartach:))

#4 ~piotr~

~piotr~
  • Goście

Napisano 02 luty 2012 - 19:55

tak jest,po ciężkiej pracy na zewnątrz czas na GRZAŃCA.ZDRÓWKO.

#5 ~wiki~

~wiki~
  • Goście

Napisano 02 luty 2012 - 19:58

wlasnie ZIMA jest cudowna i trzeba sie do niej odpowiednio przygotowac . . .

#6 ~weteran~

~weteran~
  • Goście

Napisano 02 luty 2012 - 20:16

Co to jest,zimą 1942/43 pod Stalingradem było prawie minus 50 stopni.To zaważyło na dalszych losach wojny i Generał Paulus podał swoją armii.

#7 ~Antek~

~Antek~
  • Goście

Napisano 02 luty 2012 - 22:18

Wyświetl postUżytkownik weteran dnia 02 luty 2012 - 20:16 napisał

Co to jest,zimą 1942/43 pod Stalingradem było prawie minus 50 stopni.To zaważyło na dalszych losach wojny i Generał Paulus podał swoją armii.
Tego nie wspominaj bo zaraz sie zacznie nastepna tu na tym forum.

#8 ŁukaszOp

ŁukaszOp

Swojak

• Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 104 postów

Napisano 02 luty 2012 - 23:05

Aktualnie na Opolszczyźnie temperatura powietrza z warstwy dwóch metrów oscyluje na poziomie -15 - -18st.C. Nie wykluczone, że lokalnie jest jeszcze chłodniej. W wielu miejscach w województwie opolskim możemy dostrzec opady pyłu diamentowego (resublimacja).

#9 ~Zmarnięta~

~Zmarnięta~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 08:16

Wyświetl postUżytkownik ŁukaszOp dnia 02 luty 2012 - 23:05 napisał

Aktualnie na Opolszczyźnie temperatura powietrza z warstwy dwóch metrów oscyluje na poziomie -15 - -18st.C. Nie wykluczone, że lokalnie jest jeszcze chłodniej. W wielu miejscach w województwie opolskim możemy dostrzec opady pyłu diamentowego (resublimacja).
Widziałam to zjawisko, piękne! Wyglądało jakby brokat z nieba leciał, cudo!!!

#10 ŁukaszOp

ŁukaszOp

Swojak

• PipPipPipPip
  • 104 postów

Napisano 04 luty 2012 - 13:59

Osoby, które nie lubią mrozów oscylujących poniżej -20 stopni Celsjusza będą mogły odetchnąć z ulgą. W najbliższym czasie wczesnym rankiem termometry wskażą -19 - -23st.C w południowo - zachodniej części województwa. Na zachodzie, wschodzie oraz w centrum Opolszczyzny temperatury będą oscylować w okolicach -20°C (jedynie lokalnie poniżej tej wartości). Natomiast na północy województwa opolskiego słupki rtęci spadną poniżej -15 stopni Celsjusza. W kolejnych dwóch dniach termometry w ciągu dnia nie wskażą powyżej -10st.C.

Radiacja nocą nie będzie silna z powodu, że nad Polskę spłynie cieplejsze powietrze polarno - morskie. Podłoże jest mocno wychłodzone, co będzie skutkować zachmurzeniem. W niektórych miejscach pojawią się, również opady pyłu diamentowego (resublimacja).

#11 Diosmektyt

Diosmektyt

ANTYCHRYST

• PipPipPipPip
  • 548 postów

Napisano 05 luty 2012 - 11:36

Dzisiaj jest taki mróz, że gdy wyszedłem na dwór to myślałem, że mi palce odpadną. Nie wiem czemu tak jest-słońce świeci, jest jasno a palce sine i pod zimna wodę musiałem dawać. Czekam na wiosnę. Pozdrawiam.

Użytkownik Diosmektyt edytował ten post 05 luty 2012 - 11:38

GŁUBCZYCE-Kocham to miasto bo tu się wychowałem, kocham to miasto tu młodość spędziłem, kocham to miasto bo tutaj szalejemy, kocham to miasto bo tutaj umrzemy...

Niestety ze względu na serwilizm polskiego prawa wobec kościoła rzymsko-katolickiego nie mogę napisać tego co sądze o religii chrześijanskiej i jej założycielu.
Wbrew artykułowi 54 KONSTUTUCJI RP nie mogę wyrażać publicznie swoich poglądów.

#12 ~zew~

~zew~
  • Goście

Napisano 06 luty 2012 - 13:47

Od piątku (27 stycznia br.czyli 10 dni) z powodu wychłodzenia zmarło już w całym kraju łącznie 73 osoby. Ostatniej doby z tego powodu zmarło 9 osób, w województwie śląskim – 3 osoby, łódzkim – 2 osoby, mazowieckim – 2 osoby, kujawsko - pomorskim 1 osoba, pomorskim – 1 osoba.
Smutno mi, że w POlsce ludzie masowo umierają z wychłodzenia. A, premier POlski zamówił sobie dzisjaj samolot (wiem, ja pracuje na lotnisku) z Gdańska do Warszawy na 9. To kiedy on chce zacząć prace i przedewszystkim ilu ludzi można by ogrzać za ten wekend premiera ???
I jeszcze jedno, pisałem o tym samym wczoraj. Moderator (ten z pałą) usunął post. Ciekawe jak będzie dzisjaj ???

#13 ~lubie zime.~

~lubie zime.~
  • Goście

Napisano 06 luty 2012 - 14:16

Wyświetl postUżytkownik Diosmektyt dnia 05 luty 2012 - 11:36 napisał

Dzisiaj jest taki mróz, że gdy wyszedłem na dwór to myślałem, że mi palce odpadną. Nie wiem czemu tak jest-słońce świeci, jest jasno a palce sine i pod zimna wodę musiałem dawać. Czekam na wiosnę. Pozdrawiam.
gdzie te zimy jak z lat 70 i 80. pol metra sniegu i minus 20 od polowy grudnia do konca lutego. to byly prawdziwe zimy a nie co teraz gdy tydzien lub 2 jest ponizej -15 to zaraz sie oglasze kleske zywiolowa. ludzie odwykli od normalnych zim.

#14 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 06 luty 2012 - 15:49

Wyświetl postUżytkownik lubie zime. dnia 06 luty 2012 - 14:16 napisał

gdzie te zimy jak z lat 70 i 80. pol metra sniegu i minus 20 od polowy grudnia do konca lutego. to byly prawdziwe zimy a nie co teraz gdy tydzien lub 2 jest ponizej -15 to zaraz sie oglasze kleske zywiolowa. ludzie odwykli od normalnych zim.
jak zawsze w polsce od lat 50 zima zawsze zaskoczy drogowcow...

#15 ŁukaszOp

ŁukaszOp

Swojak

• PipPipPipPip
  • 104 postów

Napisano 06 luty 2012 - 15:54

W najbliższym czasie do Polski będą spływać nieco cieplejsze masy powietrza. Jeśli nad zimne podłoże spłynie ciepłe powietrze, powstaje zachmurzenie oraz temperatury powietrza są nieco wyższe. Taki scenariusz czeka nas w kolejnych kilku dniach. Termometry w południe wskażą powyżej -10 stopni Celsjusza, jedynie lokalnie poniżej tej wartości. Z chmur warstwowych, natomiast mogą występować słabe opady śniegu, lecz pokrywa śnieżna dzięki nim za wiele nie wzrośnie.

Jutro odczujemy wkroczenie ciepłego frontu atmosferycznego za którym będzie napływać cieplejsze powietrze polarno - kontynentalne, lecz więcej pojawi się w prognozie pogody ;)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych