Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Mobbing w Młodzieżowym Ośrodku Wychowawczym w Namysłowie

81 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~On1~

~On1~
  • Goście

Napisano 06 styczeń 2012 - 17:29

W Namysłowie nie ma osoby, która nie wiedziałaby gdzie mieści się Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy. Wszyscy mieszkańcy również słyszeli o Pani Dyrektor i jej Zastępcy, które regularnie poniżają, szantażują i mobingują pracujące tam osoby. Parę lat temu wychowawcy tam pracujący próbowali położyć kres owym praktykom i założyć własne Stowarzyszenie. Jednak podstawiona "pod ścianą" Pani Dyrektor i jej Zastępca zaoferowały pracownikom gwarancję zatrudnienia jeżeli odstąpią od tego pomysłu. Tak się też stało, ale jednak kadra zarządzająca nie wyciągnęła z tego żadnych wniosków. Poza tym zatrudnienie w Ośrodku Pana Spóra dodało Pani Dyrektor skrzydeł, poczuła się bardzo pewnie. Dyrektor MOW jest również Prezesem Stowarzyszenia pod które podlega MOW i tu koło się zamyka. Zakaz rozmów na temat pracy w MOW poza murami placówki, bezwzględna lojalność, zakaz jakiejkolwiek kreatywności pracowniczej i wykonywanie stricte poleceń pani Dyrektor i jej Zastępcy,skandaliczne warunki w jakich przebywają młodzi ludzie to tylko niektóre przykłady z sposobu funkcjonowania Ośrodka. Czy ktoś może coś z tym zrobić ?

#2 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 06 styczeń 2012 - 17:46

I znów ten spór .......gdziekolwiek się pojawi....

#3 ~On1~

~On1~
  • Goście

Napisano 06 styczeń 2012 - 18:00

Spór to oczywiście były pracownik Ośrodka

#4 ~axa~

~axa~
  • Goście

Napisano 06 styczeń 2012 - 20:34

Mobbing to za mało powiedziane my po prostu jesteśmy przerażeni !!!!!!

#5 ~:D~

~:D~
  • Goście

Napisano 06 styczeń 2012 - 21:12

Ten proceder ciągnie się od wielu lat, dla pani D.... liczy się lojalność i bezwzględne posłuszeństwo. Nikt, nic z tym nie zrobi :) Prawdziwa zgroza dla pracowników, a dla młodzieży brak szans na lepszą przyszłość. Zgroza!!!

#6 ~On1~

~On1~
  • Goście

Napisano 06 styczeń 2012 - 21:20

Bardzo dziękuję za tą odpowiedź (proszę o takich więcej)może poruszenie tego tematu w końcu coś zmieni i ludzie pracujący w MOW zaczną mówić jak jest na prawdę. Nie bójcie się, przecież wiadomo jak bardzo jesteście poniżani.

#7 ~CrOk~

~CrOk~
  • Goście

Napisano 06 styczeń 2012 - 21:43

Z moich doświadczeń dot. MOW można książkę napisać, hehe. Tylko szkoda, że są one tak beznadziejne!!!!

#8 ~On1~

~On1~
  • Goście

Napisano 06 styczeń 2012 - 21:53

Po raz kolejny dziękuje za taką informację. Wiem, że osoby tam pracuje dużo wiedzą ale bardzo boją się o swoją pracę i nie chcą na ten temat rozmawiać. Jednak wierzę, że ten link z Waszą pomocą może wreszcie zainteresuje odpowiednie instytucje i zakończy wieloletni proceder "kultu jednostki zarządzającej".

#9 ~:D~

~:D~
  • Goście

Napisano 06 styczeń 2012 - 22:00

Nie zapominaj, że wiele osób już tam nie pracuje, też miałby wiele do powiedzenia. W dalszym ciągu nic tam się nie zmieniło :D

#10 ~On1~

~On1~
  • Goście

Napisano 06 styczeń 2012 - 22:05

Po to jest ten link żeby uświadomić instytucjom nadzorującym co dzieje się w MOW Namysłów i tu liczę na Wasze odpowiedzi.

#11 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 08 styczeń 2012 - 22:03

Wyświetl postUżytkownik On1 dnia 06 styczeń 2012 - 21:20 napisał

Bardzo dziękuję za tą odpowiedź (proszę o takich więcej)może poruszenie tego tematu w końcu coś zmieni i ludzie pracujący w MOW zaczną mówić jak jest na prawdę. Nie bójcie się, przecież wiadomo jak bardzo jesteście poniżani.

Jeśli odpowiednie służby mnie zapytają to na pewno opowiem swoje przeżycie. Proponuję przeprowadzić rozmowy ze wszystkimi byłymi pracownikami,którzy się tam przewinęli przez ostatnie 10 lat. Myślę, że w końcu cała prawda o tym Ośrodku ujrzy światło dzienne. [b]Trzymam kciuki za forumowicza On1. W końcu pierwszy odważny GOŚĆ!

#12 ~Maja~

~Maja~
  • Goście

Napisano 09 styczeń 2012 - 13:01

Pracuję od 1995r. w MOW i z całym przekonaniem takiego oddanego dyrektora dla wychownków i pracowników niepoznałam
to już mój trzeci dyrektor.

#13 ~Marcin~

~Marcin~
  • Goście

Napisano 09 styczeń 2012 - 13:06

Witam serdecznie. Widzę, że emocje biorą górę, jednakże chciałbym się wypowiedzieć w kwestii Stowarzyszeń. Jako prezes jednego ze stowarzyszeń, które pewnego czasu brało udział w przygotowaniach do konkursu o w/w MOW chyba mam cos do powiedzenia w kwestii tego tematu. Jeżeli ktoś bierze się za opisywanie rzeczy o których nie ma pojęcia to po prostu niech zapyta u źródła. Jeżeli ktoś jest przyciśnięty do ściany to raczej mógłby przelecieć przez tą ścianę, a nie obiecywać gruszki na wierzbie. Pracownikom gdyby było tak xle to chyba by zmienili prace, a nie sie w niej męczyli. Więc zapraszam osobę, której jest tak nie dobrze, do bezpośredniej rozmowy, a nie wypisywanie pierdół na forum. Kończąc temat, chciałbym dodać, że nikt nie pisał pisma o tym że jak zrezygnujemy to będziemy mieli pracę. Myślę, że osoba, ktora zaczęła temat na forum nawet nie widziała pisma o którym mowa, a nawet jak je widziała i czytała to nie zrozumiała co tam jest napisane.(GDZIEŚ DZWONI TYLKO NIE WIADOMO W KTÓRYM KOŚCIELE)

A tak po za tym to młodzież z naszego ośrodka na wczorajszym WOŚP zebrała około 3 tysięcy złotych. Młodzież z MOW założyła SZTAB WOŚP, prowadziła i zbierała pieniążki na dzieciaczki. I to jest warte opisania i zainteresowania się!!!!. Kolejna akcja to pomoc dla FUNDACJI SERCE DZIECKA, które zbiera pieniążki na Julcie potrzebującą poważnych operacji. Forumowicze pomóżcie i zajmijmy sie tym tematem. Jeżeli ktoś bedzie chciał podam dane potzrebne do pomocy. Młodzież z MOW w Namysłowie chce pomagać przekonali sie o tym mieszkańcy Namysłowa.

#14 ~Jamezzz~

~Jamezzz~
  • Goście

Napisano 09 styczeń 2012 - 13:37

...jeśli "odpowiednie służby" MNIE zapytają to również będę musiał powiedzieć prawdę - "bojąc się", "będąc poniżanym", "bezwzględnie posłusznym" i "lojalnym" - tak, powiem prawdę: powiem co władze Ośrodka zrobiły dobrego dla samego Ośrodka, wychowanków, pracowników i wielu innych osób. Wyjawię wszystkie, znane mi przykłady wzorowych wręcz i niejednokrotnie okupionych dużym poświeceniem zachowań i działań Dyrektorki tejże placówki. Będąc wciąż pod wrażeniem tychże działań i ich skuteczności opowiem o atmosferze pracy w Ośrodku, fachowości jego personelu i zaangażowania każdego zatrudnionego tu pracownika - na każdym szczeblu. I proszę mi uwierzyć - nie piszę tego pod groźbą jakiegokolwiek przymusu i z Dyrektorką stojącą nade mą z batem! Co chciał osiągnąć założyciel tematu? Nie wiem - ale jak to ostatnio się po Sejmowemu mówi - mija się z prawdą... i to bardzo!

#15 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 09 styczeń 2012 - 15:04

Wyświetl postUżytkownik Marcin dnia 09 styczeń 2012 - 13:06 napisał

Witam serdecznie. Widzę, że emocje biorą górę, jednakże chciałbym się wypowiedzieć w kwestii Stowarzyszeń. Jako prezes jednego ze stowarzyszeń, które pewnego czasu brało udział w przygotowaniach do konkursu o w/w MOW chyba mam cos do powiedzenia w kwestii tego tematu. Jeżeli ktoś bierze się za opisywanie rzeczy o których nie ma pojęcia to po prostu niech zapyta u źródła. Jeżeli ktoś jest przyciśnięty do ściany to raczej mógłby przelecieć przez tą ścianę, a nie obiecywać gruszki na wierzbie. Pracownikom gdyby było tak xle to chyba by zmienili prace, a nie sie w niej męczyli. Więc zapraszam osobę, której jest tak nie dobrze, do bezpośredniej rozmowy, a nie wypisywanie pierdół na forum. Kończąc temat, chciałbym dodać, że nikt nie pisał pisma o tym że jak zrezygnujemy to będziemy mieli pracę. Myślę, że osoba, ktora zaczęła temat na forum nawet nie widziała pisma o którym mowa, a nawet jak je widziała i czytała to nie zrozumiała co tam jest napisane.(GDZIEŚ DZWONI TYLKO NIE WIADOMO W KTÓRYM KOŚCIELE)

A tak po za tym to młodzież z naszego ośrodka na wczorajszym WOŚP zebrała około 3 tysięcy złotych. Młodzież z MOW założyła SZTAB WOŚP, prowadziła i zbierała pieniążki na dzieciaczki. I to jest warte opisania i zainteresowania się!!!!. Kolejna akcja to pomoc dla FUNDACJI SERCE DZIECKA, które zbiera pieniążki na Julcie potrzebującą poważnych operacji. Forumowicze pomóżcie i zajmijmy sie tym tematem. Jeżeli ktoś bedzie chciał podam dane potzrebne do pomocy. Młodzież z MOW w Namysłowie chce pomagać przekonali sie o tym mieszkańcy Namysłowa.

#16 ~Dx~

~Dx~
  • Goście

Napisano 09 styczeń 2012 - 15:09

ŁUBU - DUBU NIECH NAM ŻYJE PREZES KLUBU

#17 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 09 styczeń 2012 - 15:21

Polacy - mściwi, zawistni, leniwi. Odpisuję osobie, która rozpoczęła ten temat. Jeżeli uważasz, że dzieje się zle, że byłeś mobbingowany to dlaczego nie zwrócisz się z tym do Sądu osobiście, dlaczego ukryty za swoim monitorkiem próbujesz żar z ogniska wybierać cudzymi rękoma. Ot Polacy. Pracowałam kiedyś w tym MOW-ie i wiem, że władze tej firmy stawiają na ludzi pracowitych, kompetentnych i rzetelnych. Pracownicy, którzy przychodzą, żeby podpisać listę obecności muszą szukać innej pracy, ponieważ specyfika tej pracy wymaga tego, żeby dawać z siebie dużo, dużo więcej.
A jeżeli chodzi o warunki bytowe panujace w tym ośrodku to proponuję porozmawiać z byłymi władzami, które dokładnie opiszą jaka to była ruina, a jak za czasów stowarzyszenia warunki te uległy zmianie.
Z Nowym Rokiem życzę Zarządowi dużo spokoju i cierpliwości, aby mogli normalnie pracować, bez względu na wpisy byłych pracowników, którzy po prostu nie sprawdzili się w tej pracy.

#18 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 09 styczeń 2012 - 15:27

Zgdzam się z Marcinem jeżeli ktoś nie wie o czym pisze niech lepiej się nie odzywa. Obrażacie i jedno i drugie stowarzyszenie. Ktoś coś usłyszał i pisze bzdury ja też wiem jak było z konkursem o MOW bo brałem w tym udział. To co jest napisane jest jedynie stekiem bzdur ,,ON1" co ty wiesz na ten temat powiem Ci nic. Poza tym ranisz ludzi którzy coś robią dla młodzieży.
A tak poza tym ktoś wie, że ta zła Pani D.... dokształca swoich pracownikow dzięki czemu można dorobić, że pomaga w naszych sprawach prywatnych i zawsze służy pomocą.Takim tekstem szkodzisz tylko nam pracownikom, którzy kochaja swoja pracę i coś robią w przeciwieństwie do ciebie ,,ON1".

#19 ~ja~

~ja~
  • Goście

Napisano 09 styczeń 2012 - 15:42

Wiem jedno Pani Dyrektor to profesjonalistka, która robi wiele dobrego dla chlopców z MOW i poświeca sie dla nich i swoich pracownikow w 100%. Wiem bo przez pewien okres pracowałam w MOW. Może niezbyt długo, ale wiele widziałam i słyszałam.

#20 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 09 styczeń 2012 - 16:23

On1 no to teraz dzieki tobie pracownicy bedą mieli. Dobrze, że ja już tam nie pracuje bo pewnie pani D szuka winnych

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych