Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

34 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~mila~

~mila~
  • Goście

Napisano 16 luty 2012 - 18:22

no nareszcie ktos tych patałachów za tyłki chwycil. Olescy lekarze to tylko na wykanczalnie do obozu koncentracyjnego sie nadają, bezczelne gbury, którym sie wydaje że są pępkami świata. A kolejne pokolenie wchodzi na oddziały - córki, synowie, zięciowie. Poksztalciło się to na ukrańskich uczelniach i teraz zamiast leczyć kasę chcą trzepać. Wogóle powinni zamknąć ten szpital. Szkoda kobiety :-(

#2 ~anonim~

~anonim~
  • Goście

Napisano 16 luty 2012 - 20:31

Dlaczego w takim razie Pan Andrzej Ł. pełni funkcję dyrektora ds. medycznych?

#3 ~Lestat~

~Lestat~
  • Goście

Napisano 16 luty 2012 - 20:39

Pana Prowadzącego powinni na zbity pysk wywalic. Ja mu szczeliłem w łeb jak na pogotowiu zaczoł obchodzic sie ze mna jak ze zwierzeciem. Uciekł ze sali a mogłem mocniej zeby dostał rente i w domu siedział. Piepszona umysłowa kaleka.Co do pozostałych dwoc cepow to ich na leczenie psychiatryczne wysłac dozywotnio :)... Czekam az trafie na ktoregos z nich jako pacjent... skoncza na chirurgi z ciezkim urazem raczek zeby juz nie mogli zabijac ludzi

#4 ~Krajan~

~Krajan~
  • Goście

Napisano 16 luty 2012 - 20:41

Nie dali łapówki więc nikt się nie przejął. Miałam tylko raz kontakt z dzieckiem w Oleskim szpitalu, znany lekarz bez "wsparcia" nie potrafił zapalenia płuc po kilkudniowym pobycie w szpitalu stwierdzić u dziecka. W innym szpitalu pytano, gdzie byliśmy tyle czasu. Duża część oleskich dzieci jest leczona np. w Kluczborku, nikogo to nie zastanawia. Wszyscy wiedzą a nikt nic nie robi. Pielęgniarek tylko szkoda, bezsilnie rozkładają ręce.

#5 ~dret~

~dret~
  • Goście

Napisano 16 luty 2012 - 21:15

Zamknac ta wykanczalnie ludzi,wstyd ze takie patalachy w szpitalu pracuja.
21 wiek a gorzej jak za sredniowiecza i my podatnicy im placimy a ten
wyrok to jakies kpiny.Nigdzie indziej ich niechcieli to do Olesna ich
przyjeli bo kto by chcial normalny w tej rzzezni pracowac.

#6 ~morte~

~morte~
  • Goście

Napisano 16 luty 2012 - 21:25

"... Natomiast od godz. 23.15 do 7.30 zaniechał w ogóle badania, nie wezwał też na konsultację ordynatora w sytuacji, kiedy pacjentka miała silne bóle brzucha, mimo stosowania mocnych środków przeciwbólowych, w tym morfiny..."

31-letnia kobieta zmarła.

Gdzie ten człowiek ma sumienie?!

A sąd też łaskawy ... nad wyraz

#7 ~CHORY~

~CHORY~
  • Goście

Napisano 16 luty 2012 - 22:04

Ja miałem z takimi przypadkami do czynienia, typowa ignorancja pacjęta, tylko patrzą ile do kieszeni wpłynie, kiedyś miałem dobre mniemanie o służbie zdrowia, ale gdy zachorowałem z dnia na dzień dostałem się z dużymi perypetiami na oddział szpitalny, to zobaczyłem na własne oczy to co się dzieje, nikt nikim się nie przejmuje, gdyby nie rodzina, to ten chory by był wciśnięty gdzieś w kąt i wszyscy by go omijali, co innego jest gdy jest ktoś na odwiedzinach kilka godzin w tygodniu, a co innego leżenie kilka tygodni non stop. Tak mnie leczono że dostałem uszkodzenia wątroby, nawet nikt nie zadecydował o zleceniu podstawowych badań morfologicznych, tylko dopytywali się o rodzinę kiedy ktoś przyjdzie na informację, a jak byli powiadomieni że jestem osobą samotną i bez bliższej rodziny to tylko wzruszali ramionami. Jak wypisano mnie do domu, wypisu nie dostałem kazano przyjechać kiedyś tam, czekałem 2 tygodnie i okazało się że dokumenty zagubiono, po prostu szok, oby już nigdy więcej z tymi ludzmi nie mieć do czynienia.

#8 ~Labek~

~Labek~
  • Goście

Napisano 16 luty 2012 - 22:04

W naszym chorym kraju to wszyscy bez wyjątku powinni wszyscy lekarze stanąć przed sądem...

#9 ~maaaaaargaretka~

~maaaaaargaretka~
  • Goście

Napisano 16 luty 2012 - 22:32

Całe szczęście ktoś wkońcu się tym zajął szkoda tylko, że musiała się stać tragedia:( kondolencje dla rodziny wiem co przeżywają bo niestety, ale olescy "lekarze" Mojego tatę róznież wysłali na tamten świat bo u nich kaszel to tylko kaszel a badania szkoda robić...

#10 ~Oleśń~

~Oleśń~
  • Goście

Napisano 16 luty 2012 - 22:41

Jeśli to możliwe to proszę o potwierdzenie informacji, że lekarze w oleskim szpitalu zarabiają od 10 000zł w górę z publicznych pieniędzy. Jeśli tak to masakra, a mnie z 1700zł miesięcznie zarobionymi u oleskiego "prywaciarza" traktują jak śmiecia. Dziadostwo bez odpowiedzialności, od lat na tych samych stanowiskach. Może ktoś w końcu zrobi porządek z "panichami" .

#11 ~Max~

~Max~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 07:48

Niestety ale taka jest właśnie oleska służba zdrowia, potrafią wysyłać tylko ludzi na tamten świat!!! 25.12.2011 karetka rano przywiozła moją babcie do oleskiego szpitala z podejrzeniem zapalenia płuc. Do 18 żaden lekarz nie pofatygował się zrobić nic ani podać leków które pomogłyby w oddychaniu. Po mojej interwencji tzn wszczeciu awantury dlaczego nic nie robią stwierdzili ze przeciez babcia jest juz w podeszlym wieku i ma wiele innych schorzen wiec tak poprostu ma byc!!! A pani doktor 26.12 puściła do babci oczko i powiedziała że swoje trzeba wycierpiec gdy ma się zapalenie płuc i niewydolność oddechową! Skandal!!!! jedyne co zrobili to późnym wieczorem 26.12 gdy juz wiedzieli że popełnili błąd uśpili ją tzn "wpuścili" w śpiączke farmakologiczną i wysłali karetką do Opola. Tam zmarła .... Za takie akcje powinno się odbierac uprawnienia. Zatarli ślady i nic im się już nie udowodni!!! Najgorsze jest to że oni dalej "leczą" a nam najbliżsi przez nich umierają!!!

#12 ~Realista~

~Realista~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 09:04

Oj tam, oj tam. Ja z kolei mam bardzo dobre doświadczenia z oleskiego szpitala, konkretnie właśnie z Oddziału Chirurgicznego. Miałem okazję być operowany i poleżeć tam dłuższy czas jakiś rok temu. Powiem jedno gdyby nie... to bym tu teraz tego nie pisał :rolleyes: .

#13 Siergiej

Siergiej

Bywalec

• Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 59 postów

Napisano 17 luty 2012 - 10:07

Zamiast tych śmiesznych wyroków w zawieszeniu.... ;)
Odebrać takiemu panu na powiedzmy 10lat prawo wykonywania zawodu i zakazać piastowania jakichkolwiek kierowniczych stanowisk w służbie zdrowia.
Może wtedy za karę, troszkę tej zimnej wody do tyłka by się nalało, gdyby taki jeden z drugim musiał wziąć się solidniej do jakiejś innej, gorzej płatnej pracy.

Użytkownik Siergiej edytował ten post 17 luty 2012 - 10:53

#14 ~Kasia~

~Kasia~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 11:07

Ludzie kochani!W Olesnie mialam operacje na reke-Spartaczyli!!!
A jeszcze wieksze sztuki sa w Dobrodzieniu!

#15 ~Maria~

~Maria~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 11:52

W maju 2010 r. miałam " szczęście" być badana przez p. Jacka S. , który jako doświadczony chirurg nie rozpoznał złamania kręgu lędźwiowego i zalecił mi odpoczynek oraz środki p/bólowe. Po dalszym nachalnym chodzeniu po lekarzach w końcu, 3 sierpnia zdecydowali się na badanie tomografem komputerowym. Niestety, na założenie gorsetu gipsowego było już za późno. Do dziś odczuwam silne bóle kręgosłupa, ale kogo to obchodzi ?. Żałuję, że nie zrobiłam tego co rodzina tej kobiety.

#16 ~egon~

~egon~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 12:49

I lekarz Andrzej Ł. nadal pelni funkcję zastępcy dyrektora do spraw lecznictwa i jest kierownikiem bloku operacyjnego.To jakieś nieporozumienie!!! Powinien mieć wstrzymane prawo wykonywania zawodu przynajmniej na 5 lat i nie pełnić żadnych kierowniczych funkcji!!!

#17 Siergiej

Siergiej

Bywalec

• Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 59 postów

Napisano 17 luty 2012 - 12:56

Wyświetl postUżytkownik Oleśń dnia 16 luty 2012 - 22:41 napisał

Jeśli to możliwe to proszę o potwierdzenie informacji, że lekarze w oleskim szpitalu zarabiają od 10 000zł w górę z publicznych pieniędzy.
Wg znajomej są i tacy co zarabiają 30-40tys. zł :P (w zależności od ilości przepracowanych godzin w miesiącu)
Jeśl ktoś chce budować domy, zmieniać samochody, zapewnić start w dorosłość swoim dzieciom...
wtedy mieszkaniem dla lekarza staje się dyżurka/pokój w szpitalu.
3-4dni pracy non stop, dzień wolnego i znów 3-4dni w szpitalu, jak nie w tym, to innym i tak przez cały miesiąc :D

Chyba mało jest takich zawodów w których można pracować praktycznie nieograniczoną ilość godzin. Bo kto inny byłby w stanie funkcjonować po 3dniach w pracy niby bez przerwy??? :lol:

Za młodu trza się było pilnie uczyć i próbować dostać się, a później skończyć medycyne :P

Użytkownik Siergiej edytował ten post 17 luty 2012 - 13:01

#18 ~obserwator~

~obserwator~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 12:56

co do zarobków to słyszałem że mają 10tys brutto Ci najmłodsi i to jest tylko za etat jakieś 160godz. A o kasie za dyżury dodatkowe nic sie nie mówi, a z tego co slyszałem mają jeszcze lepiej niż z etatu. Skronnie licząc jakieś 15tyś mają na rączkę na bank Ci oczywiście co biorą dyżury. I jak ma się nie denerwować przecietny obywatel skoro zarobi od 1111.50 do 2500.00 na rękę.

#19 ~obserwator~

~obserwator~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 13:01

Pan Andzej Ł stanowiska nie straci niestety nie bo jak dobrze wiecie szpital podlega pod Starostwo a to jedna Wielka Klika Koleśiostwa....

#20 ~obserwator~

~obserwator~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 13:15

Stało się nieszczęście, wyrok nie jest prawomocny ani ostateczny. Nie feruje się wyroków do czasu zakończenia sprawy. Czy nie dziwi czytelników tendencyjnie ukazujacy się artykuł w dniu dzisiejszym i zajadliwe niektóre komentarze. Fakt "nagłośnienia" medialnego z tak precyzyjnym opisem sprawy, nie wzioł się z nikąt jak tylko z zródeł "dobrze poinformowanych". Czyzby nie chodziło o zdeskredytowanie lekarza.Obserwuję środowisko medyczne i coraz bardziej przekonuje mnie stwierdzenie "na pochyłe drzewo wszystkie kozy skaczą", bo jak wytłumaczyć wpisy paskudne wiążące pracę lekarza z pełnionymi funkcjami. Trzeba mieć dużo siły, zaparcia i umiejętności aby temu sprostać. Moim zdaniem artykuł tendencyjny, inspirowany z środowiska medycznego, a pacjenci leczeni sami w swoim imieniu dokonują oceny. TYLKO HIENY PASKUDNE SZUKAJĄ ŚCIERWA.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych