Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

50 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~ro~

~ro~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 07:28

ALe deb***ny artykuł, jak to się dzieje iż placi sie za takie artykuły ???????

#2 ~dga~

~dga~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 07:34

brawo dla prezydenta Poczatka ! Widac jak dobrze rzadzi opolska oswiata

#3 ~sam jestes debilny~

~sam jestes debilny~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 07:38

artykul wcale nie jest deb***ny ciekawe co powiesz jak nastepnym razem okaze sie ze 100 dyr ze szkol polecialo na szkolenie do australi albo na bora bora a jakas smieszna pani z urzedu bedzie ci wciskac ze w promieniu 100000 km nie bylo slki w ktorej by mogli sie pomiescic i spelniala by ich warunki czyki temp 26 w grudniu, cieple morze i piasek.

Dobrze ze jest ktos kto informuje na co wydaja nasze pieniadze -złodzieje

#4 ~zyga~

~zyga~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 07:52

potrzebowali sobie popic po szkoleniu,a my podatnicy ufundowalismy im nocleg.

#5 ~PlayOp~

~PlayOp~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 07:55

"Brak odpowiedniej sali w mieście" - takie samo wytłumaczenie padało z ust nauczycieli ZSZ "Staszica" gdy padło zapytanie dotyczące miejsca tegorocznej studniówki. Ktos tu ma jakieś powiązania na pewno.

#6 ~Nauczyciel~

~Nauczyciel~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 07:58

Darmozjady ... w kryzysie taką kasą szastają , a robić nie ma komu !

#7 ~Fire~

~Fire~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 08:03

Niebywała afera

#8 ~ktoś~

~ktoś~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 08:03

A co z salami Politechniki Opolskiej w nowym łącziku przy ulicy Mikołakczyka ?
Tam też spokojnie wejdzie 100 osób. I z pewnością takich sal jest więcej w Opolu.

#9 tomekw

tomekw

Swojak

• Moderatorzy
  • PipPipPipPip
  • 2368 postów

Napisano 17 luty 2012 - 08:11

Wyświetl postUżytkownik ro dnia 17 luty 2012 - 07:28 napisał

ALe deb***ny artykuł, jak to się dzieje iż placi sie za takie artykuły ???????

Autor dostanie standardowe honorarium autorskie od wydawcy.
Nie wynosi ono ani 220 złotych, ani - tym bardziej - 14 tysięcy złotych... Jest zdecydowanie niższe.

#10 ~pytajnik~

~pytajnik~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 08:14

LUDZIE opamiętajta się!! 14 000 / 100 osób = 140 zł ....to ja tym dyrektorom współczuję..jedli suchą bułkę i spali na zydlu !!!
W pogoni za sensacją tracicie zdrowy rozsądek !!

#11 ~Kim~

~Kim~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 08:15

ZROBILIŚCIE PROBLEM JAKBY TO SZKOLENIE BYŁO CO NAJMNIEJ NA MADERZE!

#12 ~Roman123~

~Roman123~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 08:34

To środowisko jest niereformowalne a twierdzi że wychowuje młodzież.

#13 Tomasch

Tomasch

Bywalec

• Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 91 postów

Napisano 17 luty 2012 - 08:40

Wyświetl postUżytkownik pytajnik dnia 17 luty 2012 - 08:14 napisał

LUDZIE opamiętajta się!! 14 000 / 100 osób = 140 zł ....to ja tym dyrektorom współczuję..jedli suchą bułkę i spali na zydlu !!!
W pogoni za sensacją tracicie zdrowy rozsądek !!
Szkolenie odbyło się w Hotelu Karolinka w Gogolinie, gdzie uczestnicy szkolenia jedli normalne posiłki, na które na pewno nie składała się sucha bułka. Co do noclegu, to zapraszam w odwiedziny do Hotelu, to przekonasz się jakie tam są warunki noclegowe!

#14 ~myśląca~

~myśląca~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 08:43

Załamuje mnie poziom poruszanych "problemów" przez opolskich "dziennikarzy". Na nas, czytelników, nie działają takie sensacyjki. Co taki tekst wnosi w naszą rzeczywistość, w jakim zakresie pogłębia moją wiedzę. Chętnie dowiedziałabym się jakie zagadnienia były poruszane na takiej naradzie. Może warto byłoby czasami pogłąbić dane zagadnienie i napisac coś więcej np. na temat reformy oświatowej. Zacznijcie traktować czytelników poważniej - taka skromna prośba czytelniczki (o chyba niezbyt wygórowanych oczekiwaniach).

#15 LanGor

LanGor

Swojak

• Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 547 postów

Napisano 17 luty 2012 - 08:45

Ludzie nie przesadzajcie. Szukacie tylko sensacji. Jak już ktoś tutaj przeliczył, za nocleg i wyrzywienie jednej osoby płaci się 140 Złotych. Przecież to nie jest dużo.

Wydaje mi się, że chodzi tutaj o coś innego. Jesteśmy narodem “zawistnym”. Zazdrościmy na każdym kroku. Oby ktoś inny nie miał lepiej od nas.

Przy okazji chcę tylko przypomnieć, że szkolenia odbywają sie w każdym zakładzie pracy, któremu zależy na lepszej jakości pracownika i produktu, który ten pracownik tworzy.
"...Zanim zaczniesz poprawiać świat, przejdź się trzy razy przez swój własny dom..."

#16 ~widz~

~widz~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 08:45

Jest bardzo wiele zawodów szczególnie sfery budżetowej,które i większy kryzys tym więcej wydają.W kryzysie jest im bardzo dobrze,bo jak braknie to obetną z działalności bieżącej albo dostaną dodatkową transzę.

#17 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 08:48

Bardzo bobrze że ktoś czuwa nad yakimi BRDURNYMI wydatkami.
Dyrektorzy szkół to niezła klika i jak wszystkim przypomnę, oprócz kwalifikacji Zarządzanie oświatą powinni być WYJATKOWYMI MANADZERAMI.Pani Koszyk to wypalona osoba i czy nikt nie widzi, że nic jeszcze nie zrobiła dla naszych dzieci. Drodzy czytelnicy - nie mamy wyjscia - jest KRYZYS SAMI MUSIMY CZUWAĆ AŻ PODZIEKUJĄ PANI KOSZYK ZA PRACĘ A RADCZEJ ŚLIZGANIE SIĘ NA STOŁKU

#18 ~słownik~

~słownik~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 08:51

Wyświetl postUżytkownik LanGor dnia 17 luty 2012 - 08:45 napisał

Ludzie nie przesadzajcie. Szukacie tylko sensacji. Jak już ktoś tutaj przeliczył, za nocleg i wyrzywienie jednej osoby płaci się 140 Złotych. Przecież to nie jest dużo.

Wydaje mi się, że chodzi tutaj o coś innego. Jesteśmy narodem “zawistnym”. Zazdrościmy na każdym kroku. Oby ktoś inny nie miał lepiej od nas.

Przy okazji chcę tylko przypomnieć, że szkolenia odbywają sie w każdym zakładzie pracy, któremu zależy na lepszej jakości pracownika i produktu, który ten pracownik tworzy.
Dla Ciebie 140 zł to nic na wyżywienie a nie wyrzywienie.O dziwo w zakładach prywatnych jest ono zminimalizowane do przysłowiowego zera.

#19 ~matka~

~matka~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 08:55

Jako rodzic, winnam mieć szacunek dla tej grupy społecznej. Taki też mam, wymagałam tego samego od moich dzieci. Jednak, gdy prawie codziennie spotykam się z absurdami, w tym przypadku na pewno też, nie mogę milczeć. Zwykły smiertelnik słyszy na okragło, ze zbyt małą samorządy otrzymują subwencję oświatową z tzw. góry. Większość tej subwencji pochłaniają wynagrodzenia kadry, szkoły trzeba zamykać, bo niz demograficzny itd. Z wypowiedzi pani naczelnik dowiedziałam się, ze z subwencji pieniądze były na szkolenia związane z reformą. Na litość, czy naprawdę takie szkolenia muszą być wyjazdowe? Jestem pewna, że mozna było zorganizować w Opolu.

#20 tomekw

tomekw

Swojak

• Moderatorzy
  • PipPipPipPip
  • 2368 postów

Napisano 17 luty 2012 - 08:59

Wyświetl postUżytkownik LanGor dnia 17 luty 2012 - 08:45 napisał

Pozostaje więc pytanie, czy taki nocleg był niezbędny.

Podam przykład z podwórka. Szkolenia w nto organizowane są online. Koszt? Jednorazowa, roczna licencja programu (kilkadziesiąt dolarów) plus słuchawki w każdej redakcji. Można tanio? Można. Czy jest efektywne? Jest!

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych