Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Do której szkoly w Strzelcach posłać córkę ?

48 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~~marek~~

~~marek~~
  • Goście

Napisano 05 maj 2009 - 21:01

Witam.Z zoną dostalismy prace w Strzelcach a mieszkamy w sasiedniej gminie.Nie na reke nam bedzie zeby cora chodzila do szkoly tam gdzie mieszkamy.Lepiej i wygodniej nam ja z soba dowozic.Ktora ze szkol podstawowych mieszkancy strzelec moga nam polecic że jest dobra i ze warto.Dziekujemy z gory za rade

#2 ~oszołom~

~oszołom~
  • Goście

Napisano 05 maj 2009 - 22:05

Najlepszejsza będzie jakaś prywatna z polem golfowym, krytym basenem i 50 kółkami zainteresowań.

#3 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 06 maj 2009 - 12:05

Najlepsze są te mniejsze 2 na Mokrych ŁANACH , ALBO 4 na Adamowicach.

#4 Santos

Santos

Bywalec

• Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 75 postów

Napisano 06 maj 2009 - 13:33

polecam psp nr 7, wiele dzieci tam chodzilo cale osiedle, bardoz milo tez ja wspominam

#5 ~:-& rodzic~

~:-& rodzic~
  • Goście

Napisano 11 maj 2009 - 13:20

A do jakiego gimnazjum w Strzelcach posłać dziecko bo mam z tym problem :(

#6 Santos

Santos

Bywalec

• PipPipPip
  • 75 postów

Napisano 11 maj 2009 - 14:40

napewno nie PG2

polecam PG1 bardzo dobre gimnazjum

#7 ~hanna~

~hanna~
  • Goście

Napisano 11 maj 2009 - 19:41

Zapisac mozn aTYLKO do PG1 i 2 , do dwujzycznego zapisac nie mozna- trzeba natomaist zdac egzamin......

Nie polecam PG1 , sam sprawdz, zapytaj nauczycieli dlaczego skrócono tam przerwy....;-0

#8 ~ojciec~

~ojciec~
  • Goście

Napisano 12 maj 2009 - 08:20

Ja zapisałbym, co zresztą robię ok kilku lat ze swoimi dziećmi do strzeleckiej jedynki, tej zadbanej pięknej szkoły z czerwonej cegły w centrum miasta. Wszędzie blisko, szkoła zadbana, ma osiągnięcia-od kilku lat pod rząd najwyższe wyniki w sprawdzianie po klasie szóstej!!! A to chyba najważniejsze. Poza tym, dyrektor widać , że dba o tę szkołę by szła z duchem czasu, prawie wszystko skomputeryzowane, zadowoleni z życia przyjaźni dzieciom nauczyciele. Słyszałem, że ta szkoła jedyna w Strzelcach ma tytuł szkoły z klasą, a na korytarzach widziałem że i nauczyciele mają takie tytuły-nauczyciele z klasą. Ta szkoła jest otwarta na propozycje i sugestie rodziców. Dużo się tam dzieje-różne zajęcia po lekcjach, wyjazdy na wycieczki, basen, zajęcia pomocowe dla dzieci.No i osoba samej dyrektorki-zawsze elegancka, zadbana jak zresztą wygląd szkoły, żywa reklama szkoły.

Gorąco polecam szkołę numer jeden!!

#9 ~~matka~~

~~matka~~
  • Goście

Napisano 12 maj 2009 - 10:32

Z gimnazjum tylko PG 2 posiada tytuł szkoły z klasą. Moje dzieci tam chodziły i jestem bardzo zadowolona z nauki w tej szkole. Szkoła zwraca uwagę na wszystko nie tylko naukę. Kiedy miałam kłopoty z synem też mi nauczyciele pomogli

#10 Santos

Santos

Bywalec

• PipPipPip
  • 75 postów

Napisano 12 maj 2009 - 21:50

skasowano moj post! znowu!!
pisze tylko prawde [fragment usunięty]

#11 tomekw

tomekw

Swojak

• Moderatorzy
  • PipPipPipPip
  • 2368 postów

Napisano 12 maj 2009 - 22:02

Santos - jeśli masz jakieś uwagi co do PG2 to zgłoś je odpowiednim instytucjom - od dyrekcji szkoły przez samorząd po kuratorium.

Oszczerstwa można rzucać, ale trzeba przedstawić dowody.

Jeśli to, co piszesz, jest prawdą, zapraszam do oddziału nto w Strzelcach Opolskich, a reporter z pewnością zapozna się z Twoimi uwagami i je zweryfikuje...

#12 Santos

Santos

Bywalec

• PipPipPip
  • 75 postów

Napisano 13 maj 2009 - 13:11

nie bede rzucal juz ze narkotyki ale papierosy? pojedz sobie z kamera na dluga przerwe, wszedzie palą . to chyba nie oszczerstwo , zreszta w kazdej szkole to sie dzieje i nikt nie zwraca uwagi

#13 ~2stein~

~2stein~
  • Goście

Napisano 13 maj 2009 - 19:59

Ludzie przecież to totalne olewnictwo. Brak reakcji , nauczycieli, rodziców ,policji i sprzedających tę truciznę dzieciom. Wszyscy oni udają, że nie widzą palących dzieci , że nie wiedza komu sprzedają papierosy (" zdawało mi się ,że pełnoletni") . Rodzice na skargi nauczycieli bronią dzieci, bo ocena z zachowania ważniejsza , a policjant odwraca się na widok palącego małolata, bo po co sobie robić kłopot. Do jakiej szkoły zapisać dziecko... w pytaniu ukryta jest teza, że chcesz mieć czyste sumienie i święty spokój. Dziecko trzeba dopilnować i to zarówno szkoła,jak i przede wszystkim rodzice. Szkoła to pretekst, żeby w razie niepowodzenia uniknąć odpowiedzialności, żeby mieć alibi i móc powiedzieć zrobiłem wszystko. Jeżeli dopilnujesz dziecko w domu szkoła nie ma wielkiego znaczenia.

#14 ~sceptyk~

~sceptyk~
  • Goście

Napisano 14 maj 2009 - 17:31

.............."Święte słowa mój Rejencie"...............

#15 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 15 maj 2009 - 22:12

Tak czytam ten wątek i myślę sobie, że nie ważne jest, która szkoła jest lepsza, a która gorsza. Bo co to tak naprwdę znaczy? Jeżeli dziecko dobrze się uczy i rodzic nie ma problemów to ta szkoła do której chodzi dziecko jest dobra. Jak rodzic ma problemy z dzieckiem to szkoła jest zła. Czy ważne jest która ma lepsze wyniki ze sprawdzianów - nie, bo mogę sobie dziecko posłać do każdego gimnazjum.
I na koniec dyrektor CKE nie będzie przekazywał wyników ze sprawdzianu, egzaminu do publicznej wiadomości i bardzo dobrze!

#16 ~ciekawska~

~ciekawska~
  • Goście

Napisano 21 maj 2009 - 16:13

Wyświetl postUżytkownik ojciec dnia 12.05.2009, 09:20:52 napisał

Ja zapisałbym, co zresztą robię ok kilku lat ze swoimi dziećmi do strzeleckiej jedynki, ...
Napisał to jakiś wielbiciel Pani Dyrektor. A może ona sama? hihi:)

#17 ~gapią się na mnie~

~gapią się na mnie~
  • Goście

Napisano 21 maj 2009 - 16:17

Wyświetl postUżytkownik ~marek~ dnia 5.05.2009, 22:01:22 napisał

Witam.Z zoną dostalismy prace w Strzelcach a mieszkamy w sasiedniej gminie. ...
W PSP NR 1 nie ma niestety stołówki:( A przydałaby się.

#18 Santos

Santos

Bywalec

• PipPipPip
  • 75 postów

Napisano 21 maj 2009 - 16:38

polecam psp nr7 ;) dobre obiady wspominam ciągle je, miłe grono nauczycielskie ;) poprostu ok

#19 ~zainteresowany~

~zainteresowany~
  • Goście

Napisano 12 czerwiec 2009 - 13:44

Czy Gimnazjum Dwujęzyczne jest szkołą przyjazną?

Moja Córka za rok chce zdawac do w/w szkoły. Jaka jest atmosfera w tej szkole? Czy wspiera sie uczniów zdolnych, czy są zajęcia pozalekcyjne nie związane bezposrednio z nauką tj np zajęcia wokalne, teatralne itp. Pytam Młodziez i Rodziców którzy szkole tę znają od wewnątrz,na stronie inernetowej sa tylko suche fakty.
Czy uwazacie ze warto tam posłac dziecko czy lepiej skupic sie na "9" w Opolu?

#20 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 12 czerwiec 2009 - 18:01

Idź do szkoły i o to wszystko zapytaj.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych