Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Co stało się w hufcu OHP Namysłów?

107 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~anonymus92~

~anonymus92~
  • Goście

Napisano 18 styczeń 2012 - 15:34

Dziwna rakrutacja do Młodzieżowego Centrum Kariery w Namysłowie-Biuro należące do OHP.

Mam pytanie. Czy ktoś z osób odpowiadającychna ofertę pracy w Namysłowskim OHP został zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko doradcy zawodowego w namysłowskim OHP. Termin składania dokumentow aplikacyjnych upływał 8 stycznia 2012 r. Kiedy dzwoniłem/am do Opola do OHP nie potrafili mi odpowiedziec na pytanie kiedy będzie rozmowa. Jak już wiadomo zatrudniona została tam osoba i z tego co wiem nie ma żadnych kwalifikacji. Ciekawe czy też jest PSL-owskim pociotkiem? Czy tak odbywa się rekrutacja w państwowych firmach i na dodatek na stanowiska finansowane z UE. Jak wiadomo od dawna to stanowiska w namysłowskim OHP rozdaje pan Mormul. Bardzo nieładnie były panie Wicekuratorze Oświaty.

Jeżeli taka rozmowa się odbyła i braliście w niej udział to napiszcie kiedy i kto ją prowadził. Nie pozwólmy aby robili z nas GŁUPKÓW!

Z góry dziękuję

#2 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 18 styczeń 2012 - 15:52

Wyświetl postUżytkownik anonymus92 dnia 18 styczeń 2012 - 15:34 napisał

Dziwna rakrutacja do Młodzieżowego Centrum Kariery w Namysłowie-Biuro należące do OHP.

Mam pytanie. Czy ktoś z osób odpowiadającychna ofertę pracy w Namysłowskim OHP został zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko doradcy zawodowego w namysłowskim OHP. Termin składania dokumentow aplikacyjnych upływał 8 stycznia 2012 r. Kiedy dzwoniłem/am do Opola do OHP nie potrafili mi odpowiedziec na pytanie kiedy będzie rozmowa. Jak już wiadomo zatrudniona została tam osoba i z tego co wiem nie ma żadnych kwalifikacji. Ciekawe czy też jest PSL-owskim pociotkiem? Czy tak odbywa się rekrutacja w państwowych firmach i na dodatek na stanowiska finansowane z UE. Jak wiadomo od dawna to stanowiska w namysłowskim OHP rozdaje pan Mormul. Bardzo nieładnie były panie Wicekuratorze Oświaty.

Jeżeli taka rozmowa się odbyła i braliście w niej udział to napiszcie kiedy i kto ją prowadził. Nie pozwólmy aby robili z nas GŁUPKÓW!

Z góry dziękuję

Jeśli tak było jak piszesz to można tylko dodać nihil novi.

#3 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 18 styczeń 2012 - 20:41

Masz rację NIC NOWEGO. W opolskim OHP liczą się tylko tacy. MIERNI, BIERNI, ale za to SWOI!! - szczególnie zieloni i sprawni konfidenci!!!

#4 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 18 styczeń 2012 - 21:20

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 18 styczeń 2012 - 20:41 napisał

Masz rację NIC NOWEGO. W opolskim OHP liczą się tylko tacy. MIERNI, BIERNI, ale za to SWOI!! - szczególnie zieloni i sprawni konfidenci!!!

Gwoli prawdy to Opole nie ma NIC !!! do tego.
Władza w tym zakresie jest na NASZYM terenie.

Zawsze w takim przypadku trzeba dochodzić metodą ciecia z Alternatywy 4.
Pod kim delikwent jest podwieszony.

Na pocieszenie - tak jest wszędzie.

#5 ~ciekawski~

~ciekawski~
  • Goście

Napisano 19 styczeń 2012 - 21:32

wiek ktoś coś więcej na ten temat ?

#6 ~belfegor~

~belfegor~
  • Goście

Napisano 21 styczeń 2012 - 08:33

Dziwna rekrutacja do Młodzieżowego Centrum Kariery w Namysłowie-Biuro należące do OHP.

Z góry dziękuję

Widać że młoda osoba to pisała. Dlaczego widać?
Bo jeszcze się dziwi.

Niestety (!) zdziwisz się nie raz. Tak to jest poukładane w życiu dorosłych że prawie nic normalnie nie można osiągnąć.

PLECY, PLECY ...... aż do "bulu" :(

#7 ~belfegor~

~belfegor~
  • Goście

Napisano 21 styczeń 2012 - 09:00

Z góry dziękuję

I Żeby było jasne.
Taką postawę młodych ludzi POPIERAM.

#8 pitbrat

pitbrat

Nowy

• Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 23 styczeń 2012 - 22:17

Z góry dziękuję

To ciekawe z kim rozmawiałeś?? Tak ostatecznie to chyba jest tam jakiś dyrektor, który mógłby Ci wszystko wyjaśnić. Ludzie, nie potraficie prowadzić rozmowy, a później dziwicie się, ze nie otrzymujecie informacji.

Użytkownik pitbrat edytował ten post 23 styczeń 2012 - 22:21

#9 pitbrat

pitbrat

Nowy

• Pip
  • 3 postów

Napisano 24 styczeń 2012 - 19:28

Z góry dziękuję

To co po podstawówce pracownika zatrudnili??? Okazuje się, ze znam tą panią i wiem kim jest z wykształcenia i jakie ma doświadczenie.Więc chyba mocno zagalopowałeś sie w swoim kłamstwie. Nieprawdą jest, że nie ma kwalifikacji. A dwa z ciekawości zadzwoniłam sobie do OHP i udzielono mi szczegółowej informacji. Także drogi anonimusie nie siej paniki.

Użytkownik pitbrat edytował ten post 24 styczeń 2012 - 20:07

#10 ~TOM~

~TOM~
  • Goście

Napisano 31 styczeń 2012 - 11:54

Mam pytanie. Czy ktoś z osób odpowiadającychna ofertę pracy w Namysłowskim OHP został zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko doradcy zawodowego w namysłowskim OHP. Termin składania dokumentow aplikacyjnych upływał 8 stycznia 2012 r. Kiedy dzwoniłem/am do Opola do OHP nie potrafili mi odpowiedziec na pytanie kiedy będzie rozmowa. J

anonymus92 co ty tak niedwuznacznie piszesz - dzwoniłem/am?? Jesli sytuacja miał miejsce to czemu tak boisz sie ujawnic swoja płec. Czyzby kolejny NIEPRAWDZIWY NEWS

#11 siemiesz

siemiesz

Swojak

• PipPipPipPip
  • 135 postów

Napisano 01 luty 2012 - 20:03

Żadna z namysłowskich placówek pedagogicznych nie objęta jest takim embargiem informacyjnym. Co właściwie stało się hufcu OHP Namysłów w 2011 r., że w ciągu kilku miesięcy placówka opiekuńcza dla młodzieży trudnej ma już trzeciego komendanta? Czy chodzi tylko o zatrudnianie wychowawców z tzw. klucza partyjnego? Ludzi związanych z lokalną polityki, bez powołania pedagogicznego, którzy skompromitowali się jako wychowawcy? Co działo się na tym PSL-owskim folwarku w minionym roku? Nie zajęli się tym tematem dziennikarze. Może odważnie powiedzą o tym byli wychowawcy z powołania lub byli wychowankowie. Na pewno prawdy nie dowiemy się od wizytatorów lub byłych komendantów.

Użytkownik siemiesz edytował ten post 01 luty 2012 - 20:22

#12 ~banan~

~banan~
  • Goście

Napisano 01 luty 2012 - 20:59

Matko, co wy macie z tym OHP. Wszędzie gdzie na forum spojrzysz tam ohp, boję sie już lodówkę otworzyć. A tak serio, to chyba nie myślisz, ze ktoś decyzyjny będzie ci się tłumaczył, zwłaszcza, że występujesz anonimowo. I nie jest tajemnicą, że teraz pełni obowiązki kom. wieloletni pracownik hufca.

#13 ~pupsztal~

~pupsztal~
  • Goście

Napisano 01 luty 2012 - 23:10

Wyświetl postUżytkownik siemiesz dnia 01 luty 2012 - 20:03 napisał

Żadna z namysłowskich placówek pedagogicznych nie objęta jest takim embargiem informacyjnym. Co właściwie stało się hufcu OHP Namysłów w 2011 r., że w ciągu kilku miesięcy placówka opiekuńcza dla młodzieży trudnej ma już trzeciego komendanta? Czy chodzi tylko o zatrudnianie wychowawców z tzw. klucza partyjnego? Ludzi związanych z lokalną polityki, bez powołania pedagogicznego, którzy skompromitowali się jako wychowawcy? Co działo się na tym PSL-owskim folwarku w minionym roku? Nie zajęli się tym tematem dziennikarze. Może odważnie powiedzą o tym byli wychowawcy z powołania lub byli wychowankowie. Na pewno prawdy nie dowiemy się od wizytatorów lub byłych komendantów.

a konkretnie to o co chodzi, bo narazie to niewiadomo.

#14 siemiesz

siemiesz

Swojak

• PipPipPipPip
  • 135 postów

Napisano 02 luty 2012 - 02:24

"Żadna z namysłowskich placówek pedagogicznych nie objęta jest takim embargiem informacyjnym. Co właściwie stało się w hufcu OHP Namysłów w 2011 r., że w ciągu kilku miesięcy placówka opiekuńcza dla młodzieży trudnej ma już trzeciego komendanta? Czy chodzi tylko o zatrudnianie wychowawców z tzw. klucza partyjnego? Ludzi związanych z lokalną polityką, bez powołania pedagogicznego, którzy skompromitowali się jako wychowawcy? Co działo się na tym PSL-owskim folwarku w minionym roku? Nie zajęli się tym tematem dziennikarze. Może odważnie powiedzą o tym byli wychowawcy z powołania lub byli wychowankowie. Na pewno prawdy nie dowiemy się od wizytatorów lub byłych komendantów."

Takim postem inicjalnym otworzyłem wczoraj ok. 20.00 nowy temat na "Forum NTO". Przyglądałem się przez ok. pół godziny, co będzie działo się na forum, zainteresowanie było, bo post inicjujący - jak nie 3 - to 4 Gości przeglądało. Zastanawiałem się, dlaczego licznik odwiedzin stał jednak w miejscu - dlaczego ciągle wyświetlało się "0", a post był czytany?

Przed 21.00 zagadka się wyjaśniła - moderator dokonał zmian z tematem "Co się stało w hufcu OHP Namysłów? - sprawa zamieciona pod dywan".

Z postu inicjalnego wynikało, że chodzi przecież o aferę(y) w OHP Namysłów w 2011 r.
. Przemilczane przez media, w ogóle nieopisane. Namysłowski świat nieprzedstawiony, wstydliwie i szybko schowany pod dywan. Śmieci, które nie zostały posprzątane, a które dalej czuć nie tylko pod stopami zielonego kobierca. Tymczasem Moderator X swoją decyzją zmienił całą wymowę i ideę inicjalnego postu. Mój post przesunął do tematu "Dziwna rekrutacja do Młodzieżowego Centrum Kariery w Namysłowie-Biuro należące do OHP", który komentuje wątek styczniowych "nieprawidłowości" związanych już z 2012 rokiem - jakoby grzechu nowej ekipy.

Przy okazji zmieniono tytuł starego tematu na "Co się stało w hufcu OHP Namysłów? - sprawa zamieciona pod dywan. :lol: ?
Czuję się, Panowie Moderatorzy, okradziony ze swojego tytułu oraz zuchwale zmanipulowany.

To już tworzy się niezła seria cenzurowanych postów związanych z osobą udzielającą się publicystycznie "na Forum NTO" - byłym komendantem hufca OHP w Namysłowie, panem doktorem Bartłomiejem Stawiarskim. - Wczoraj dwukrotnie zamykano, a potem wycinano post tematyczny: "Parasol ochronny na <<Forum NTO>> dla Stawiarskiego".
. Dlaczego tak konsekwentnie i lojalnie bronicie Stawiarskiego ;)? Czy warto z powodu jednej osoby niszczyć sobie opinię forum bez cenzury, forum bez taryfy ulgowej dla osób publicznych i lokalnych polityków :huh: ?

Jeśli wiążą WAS lojalnościowe zobowiązania wobec WASZEGO współpracownika, to przecież gdzieś są granice tych zobowiązań! Czy nie zostały one wyznaczone z wielką szkodą dla NTO i publicystycznego obiektywizmu?

Użytkownik siemiesz edytował ten post 02 luty 2012 - 02:52

#15 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 02 luty 2012 - 07:22

Wyświetl postUżytkownik siemiesz dnia 02 luty 2012 - 02:24 napisał

To już tworzy się niezła seria cenzurowanych postów....
Ło Matko Boska, Tadeusz jest przez PRL-owską cenzurę gnieciony :lol: Tobą to odpowiedni lekarz chłopie powinien się zająć... :(

#16 siemiesz

siemiesz

Swojak

• PipPipPipPip
  • 135 postów

Napisano 02 luty 2012 - 07:45

Uderz w stół, a nożyce się odezwą... ;)

#17 ~łowca szczurów~

~łowca szczurów~
  • Goście

Napisano 02 luty 2012 - 08:00

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 02 luty 2012 - 07:22 napisał

Ło Matko Boska, Tadeusz jest przez PRL-owską cenzurę gnieciony :lol: Tobą to odpowiedni lekarz chłopie powinien się zająć... :(

Komendante ~Gość~, zawsze kiedy pali ci się grunt pod nogami, kiedy nie masz argumentów - stosujesz najpodlejszy chwyt w sztuce sporu - uderzenie w osobę. Bartek - jesteś zwyczajną ... Flanelką :lol:

#18 ~smartphone~

~smartphone~
  • Goście

Napisano 02 luty 2012 - 10:52

Mój post przesunął do tematu "Dziwna rekrutacja do Młodzieżowego Centrum Kariery w Namysłowie-Biuro należące do OHP", który komentuje wątek styczniowych "nieprawidłowości" związanych już z 2012 rokiem - jakoby grzechu nowej ekipy.

Bożesz, jakiej znowu NOWEJ EKIPY???

#19 ~łowca szczurów~

~łowca szczurów~
  • Goście

Napisano 02 luty 2012 - 11:47

Proponuje odświeżyć ten post ~michala~ z 10 sierpnia 2011 r. z zamkniętego - propagandowego w założeniu - tematu "Przyjaciele z Niemiec odwiedzają namysłowski hufiec". Po pierwsze, wpis był off-topic. Po drugie, pisał go ktoś dobrze zorientowany w realiach życia internatu hufca OHP Namysłów. Dużo tu ciekawych informacji - podanej w stylu i zapisie "chłopca z OHP". To dobry punkt wyjścia do dyskusji na forum, bo jest o czym gadać:

"Ale jaja! W zyciu bym nie przypuszczal ze Stawiarski wygryzie starom wyge Kaminska. A Jablonski pewnie mu w tym pomugl.Zreszta to som przyjaciele z polityki bo General jako redaktor zawsze publikowal w gazecie powiatowej wypociny Stawiarka. I dobrze pamietam te nocki w internacie kiedy Jablonski zapraszal Stawiarka i w pokoju wychowawcow non stop dyskutowali o komnendantce i polityce. W ogole Jablonski to tylko na nocki chodzil i sie kazal nazywac Generalem. Udawalismy ze go lubimy bo jak widzial ze go sluchamy to na duzo nam pozwalal i moglismy spac w pokojach dziewczyn. To dzieki Generalowi nie jestem juz prawiczkiem. Teraz rozumiem dlaczego nie ma tam juz najlepszyh wyhowawcuf jakich poznalem. Pana Rysia, pana Adama i pana Tomka. Pan Rysiu tuptus to emeryt ale pan Adam i Tomek mogli z nami zostac. Pewnie nie chcieli pracowac z tom bandom. Albo tak jak mi muwila moja kurator ze pewnie wylecieli bo stawili sie przeciw niesprawiedliwosci itorturom komendantki i pani Edyty. Ale nigdy ich nie zapomnimy bo to tylko pan Adam i pan Tomek zawsze mieli dla nas czas, grali z nami w gale, robili fajne zajencia, pomagali rozwionzywac nasze problemy i nas bronili jak bylismy ponirzani przez komendantke i pania Edyte. Oni byli na luzie ale trzymali rispekt i czulismy sie bezpiecznie. Teraz tam bedzie do dupy w hufcu bo banda prezesuf zondzi. Stawiarski to doradca Starosty, udaje ze jest mondry i pikny, General to dyrektor domu kultury w Wilkowie, ktury przychodzi tylko sie w hufcu przespac. Sekretarka Jablonska to ponoc siostra Generala i tylko gupio sie smieje. Jedna z wychowawczyn to tez jakas pani od polityki. Normalnie kloca mozna walnonc. Jedynie nowa pani Malgosia to nasza prawdziwa wychowawczyni. Ale i tak bez pana Adama i pana Tomka to juz nie bedzie ten sam hufiec. Ja juz jestem absolwent i wspulczuje kolegom co ta jeszcze som w internacie. Pan Adam i pan Tomek RULEZ! DZIENKUJEMY WAM!"

No to podyskutujmy o tym, co widziało oko i serce "chłopca(?)" ;) z hufca OHP Namysłów w 2011 r.? :P

#20 ~rulez~

~rulez~
  • Goście

Napisano 02 luty 2012 - 12:29

Wyświetl postUżytkownik łowca szczurów dnia 02 luty 2012 - 11:47 napisał

Proponuje odświeżyć ten post ~michala~ z 10 sierpnia 2011 r. z zamkniętego - propagandowego w założeniu - tematu "Przyjaciele z Niemiec odwiedzają namysłowski hufiec". Po pierwsze, wpis był off-topic. Po drugie, pisał go ktoś dobrze zorientowany w realiach życia internatu hufca OHP Namysłów. Dużo tu ciekawych informacji - podanej w stylu i zapisie "chłopca z OHP". To dobry punkt wyjścia do dyskusji na forum, bo jest o czym gadać:

"Ale jaja! W zyciu bym nie przypuszczal ze Stawiarski wygryzie starom wyge Kaminska. A Jablonski pewnie mu w tym pomugl.Zreszta to som przyjaciele z polityki bo General jako redaktor zawsze publikowal w gazecie powiatowej wypociny Stawiarka. I dobrze pamietam te nocki w internacie kiedy Jablonski zapraszal Stawiarka i w pokoju wychowawcow non stop dyskutowali o komnendantce i polityce. W ogole Jablonski to tylko na nocki chodzil i sie kazal nazywac Generalem. Udawalismy ze go lubimy bo jak widzial ze go sluchamy to na duzo nam pozwalal i moglismy spac w pokojach dziewczyn. To dzieki Generalowi nie jestem juz prawiczkiem. Teraz rozumiem dlaczego nie ma tam juz najlepszyh wyhowawcuf jakich poznalem. Pana Rysia, pana Adama i pana Tomka. Pan Rysiu tuptus to emeryt ale pan Adam i Tomek mogli z nami zostac. Pewnie nie chcieli pracowac z tom bandom. Albo tak jak mi muwila moja kurator ze pewnie wylecieli bo stawili sie przeciw niesprawiedliwosci itorturom komendantki i pani Edyty. Ale nigdy ich nie zapomnimy bo to tylko pan Adam i pan Tomek zawsze mieli dla nas czas, grali z nami w gale, robili fajne zajencia, pomagali rozwionzywac nasze problemy i nas bronili jak bylismy ponirzani przez komendantke i pania Edyte. Oni byli na luzie ale trzymali rispekt i czulismy sie bezpiecznie. Teraz tam bedzie do dupy w hufcu bo banda prezesuf zondzi. Stawiarski to doradca Starosty, udaje ze jest mondry i pikny, General to dyrektor domu kultury w Wilkowie, ktury przychodzi tylko sie w hufcu przespac. Sekretarka Jablonska to ponoc siostra Generala i tylko gupio sie smieje. Jedna z wychowawczyn to tez jakas pani od polityki. Normalnie kloca mozna walnonc. Jedynie nowa pani Malgosia to nasza prawdziwa wychowawczyni. Ale i tak bez pana Adama i pana Tomka to juz nie bedzie ten sam hufiec. Ja juz jestem absolwent i wspulczuje kolegom co ta jeszcze som w internacie. Pan Adam i pan Tomek RULEZ! DZIENKUJEMY WAM!"

No to podyskutujmy o tym, co widziało oko i serce "chłopca(?)" ;) z hufca OHP Namysłów w 2011 r.? :P

Buahahhha, marna prowokacja.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych