nto Opole i Opolszczyzna - informacje, artykuły, opinie
 1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
~NIssan~
wpis 16.06.2008, 18:28:21
Wpis #1
Goście

Wspanały pomysł, nareszcie chamstwo z Opola nie bedzie jeździło do kurortu na południu - Pokrzywna, Jarnołtówek, Moszczanka- i będzie troche spokoju,
Go to the top of the pageraport

+Quote Post

PALIBLANT
wpis 16.06.2008, 18:56:41
Wpis #2
prof.
Grupa: Użytkownicy zarejestrowani
Wpisów: 160

Nr użytkownika: 736

ale wymyśliłeś

I TAK PRZYJEDZIEMY, NIE BóJ żABY

+Quote Post
~kamiilla~
wpis 16.06.2008, 19:23:24
Wpis #3
Goście

Szkoda tylko, że nie pomyśleli o roku akademickim u studentów. Przecież tylu jeździ z Prudnika, ciekawe co teraz wukombinująwink.gif

+Quote Post
PALIBLANT
wpis 16.06.2008, 19:26:26
Wpis #4
prof.

CYTAT(kamiilla @ 16.06.2008, 20:23) *
Szkoda tylko, że nie pomyśleli o roku akademickim u studentów. Przecież tylu jeździ z Prudnika, ciekawe co teraz wukombinująwink.gif

rok akademicki juz sie skonczył, ty też nie bój żaby

+Quote Post
~Gość~
wpis 16.06.2008, 19:29:16
Wpis #5
Goście

CYTAT(NIssan @ 16.06.2008, 18:28) *
Wspanały pomysł, nareszcie chamstwo z Opola nie bedzie jeździło do kurortu na południu - Pokrzywna, Jarnołtówek, Moszczanka- i będzie troche spokoju,

ales ty madry wiesnioku

+Quote Post
~Miś~
wpis 16.06.2008, 20:06:19
Wpis #6
Goście

Bardzo mądrze ktoś to wymyślił...cały ruch ze strony Prudnika puścić przez Żywocice i Pientnie...wyjechać na drogę Opole-Racibórz będzie niezwykle trudno, chyba, że coś wymyślą na skrzyżowaniu w Krapkowicach...do tego ten remont w Dobrej...bardzo mądrze...bardzo...witki opadają...

+Quote Post
~Gość~
wpis 16.06.2008, 20:26:21
Wpis #7
Goście

co za kretyn wymyslil remont 2 drog w prawie tym samym kierunku? szkoda słow. ja wiem ze remonty sa potrzebne ale trzeba to jakos z glowa zaplanowac a tutaj tego zabraklo...

+Quote Post

PALIBLANT
wpis 16.06.2008, 20:36:29
Wpis #8
prof.

nie dygać, będą nowe tory kolejowe z opola do prudnika przez moszną, nie dygać, powtarzam

+Quote Post
~rzecznik~
wpis 17.06.2008, 07:07:25
Wpis #9
Goście

Ten "kretyn", to minister infrastruktury, który przekazał Opolszczyźnie ekstra-pieniądze ze swojej rezerwy budżetowej na remont mostu w Dobrej. Pieniądze trzeba było wykorzystać w tym roku, bo inaczej przepadną. Zresztą, bez tego remontu most mógłby się niedługo zawalić i przejazdu tak czy siak by nie było. A poważniej - tak poważny remont drogi (Dzików - Smolarnia) wymagą, niestety wielu miesięcy przygotowań (pozwolenia, przetargi itd) i kiedy go wpisywano w plan przebudów na ten rok, tematu "most w Dobrej" jeszcze nie było. Objazd jest uciązliwy, ale wytyczono go jedyną możliwą trasą i ma obowiązywać przez około dwa miesiące. Przez resztę czasu (do końca września) przebudowa drogi 414 będzie się odbywała "pod ruchem". Prosimy o cierpliwość i przepraszamy za utrudnienia. W zamian droga z Opola na Prudnik będzie jesienią naprawdę na europejskim poziomie.
Michał Wandrasz, rzecznik Zarządu Dróg Wojewódzkich w Opolu
quote name='Gość' date='16.06.2008, 20:26' post='44865']
co za kretyn wymyslil remont 2 drog w prawie tym samym kierunku? szkoda słow. ja wiem ze remonty sa potrzebne ale trzeba to jakos z glowa zaplanowac a tutaj tego zabraklo...
[/quote]

+Quote Post
~EL CHUPACABRA~
wpis 17.06.2008, 07:56:02
Wpis #10
Goście

Witam,
a czy nasze szanowne władze nie mogą pomyśleć o rozwiązaniu typu "ruch wahadłowy" .... Dla mnie jako mieszkańca Smolarni pracującego w Opolu dojazd do pracy prawie przez Krapkowice jest czasowo przegięty + dodatkowo nieekonomiczny przy dzisiejszej cenie ON .... Życzę wszystkim urzędnikom za to odpowiedzialnym remontów dróg w okolicach ich miejsc zamieszkania bez możliwości szybkiego objazdu oraz ruchu wahadłowego... Widzę że remonty dróg mamy na poziomie budowy nowych stadionów na EURO 2012 smile.gif

+Quote Post
~rzecznik~
wpis 17.06.2008, 08:09:04
Wpis #11
Goście

CYTAT(EL CHUPACABRA @ 17.06.2008, 07:56) *
Witam,
a czy nasze szanowne władze nie mogą pomyśleć o rozwiązaniu typu "ruch wahadłowy" .... Dla mnie jako mieszkańca Smolarni pracującego w Opolu dojazd do pracy prawie przez Krapkowice jest czasowo przegięty + dodatkowo nieekonomiczny przy dzisiejszej cenie ON .... Życzę wszystkim urzędnikom za to odpowiedzialnym remontów dróg w okolicach ich miejsc zamieszkania bez możliwości szybkiego objazdu oraz ruchu wahadłowego... Widzę że remonty dróg mamy na poziomie budowy nowych stadionów na EURO 2012 smile.gif

"Szanowne władze" mogą pomyśleć. I pomyślały. Tyle tylko, że ruch wahadłowy można wprowadzać maksymalnie na długości 500 metrów, a w wyjątkowych przypadkach 1000 m. Przy tak długim przebudowywanym odcinku tych "wahadeł" musiałoby być tyle, że oczekiwanie na swoją kolej trwałoby w sumie tyle czasu, ile zajmuje podróż objazdem. Naprawdę, drogowcy nie robią nikomu tego remontu na złość i inaczej tych prac zorganizować się nie dało.
Michał Wandrasz, rzecznik ZDW w Opolu

+Quote Post
~Poludnie~
wpis 17.06.2008, 08:12:33
Wpis #12
Goście

Dla swojaka.Przyznales sie do chamstwa a ono wszedzie sie wcisnie!

+Quote Post
~Poludniowiec~
wpis 17.06.2008, 13:33:57
Wpis #13
Goście

Ten "kretyn" to w Opolu siedzi Temat mostu w Dobrej byl i nie opowiadaj bzdur!Bzdura na bzdurzePewnie rzecznik jest od tego aby gadal te bzduryAle bedzie miala wladza spokoj.Odciela sie od mieszkancow.Pewnie niedlugo sama sie oderwie W kosmos chyba.

+Quote Post
~nel~
wpis 17.06.2008, 13:44:34
Wpis #14
Goście

CYTAT(Poludniowiec @ 17.06.2008, 13:33) *
Ten "kretyn" to w Opolu siedzi Temat mostu w Dobrej byl i nie opowiadaj bzdur!Bzdura na bzdurzePewnie rzecznik jest od tego aby gadal te bzduryAle bedzie miala wladza spokoj.Odciela sie od mieszkancow.Pewnie niedlugo sama sie oderwie W kosmos chyba.

Taki bajzel może istnieć tylko w naszym kraju. Remonty dróg z całą pewnością są potrzebne i tego nikt mądry nie zakwestionuje, tylko szkoda,że tak mało znane jest u nas słowo ORGANIZACJA i liczenie się z ludźmi. Nikt mi nie powie, że zamknięcie w jednakowym czasie dwóch podstawowych dróg w jednym kierunku jest czymś normalnym. To jest HAMSTWO!!

+Quote Post

~Gość~
wpis 17.06.2008, 14:54:47
Wpis #15
Goście

W tamtym roku w podlaskim remontowano droge na odcinku kolo 15km i jakos nie bylo problewmu z ruchem wahadlowym, byla po prostu droga remontowana odcinkami.
i prosze mi tu nie pisac o drodze na europejskim poziomie tylko prosze mi napisac jak przez 2 miesiace mam dojezdzac do pracy?

+Quote Post
~EL CHUPACABRA~
wpis 17.06.2008, 15:35:09
Wpis #16
Goście

CYTAT(Gość @ 17.06.2008, 14:54) *
W tamtym roku w podlaskim remontowano droge na odcinku kolo 15km i jakos nie bylo problewmu z ruchem wahadlowym, byla po prostu droga remontowana odcinkami.
i prosze mi tu nie pisac o drodze na europejskim poziomie tylko prosze mi napisac jak przez 2 miesiace mam dojezdzac do pracy?

Tak nawiasem mówiąc...
Podają 2 miesiące - czy ktoś w to wierzy ????? Jestem prawie pewien że do zimy będę się tłukł po wszystkich możliwych wioskach po drodze gdzie będą się tak jak i ja tłukli inni kierowcy na wąskich drogach... A czy nasze kochane władze są w stanie oddać mi pieniądze za nadrobione kilometry do pracy ???? To nie są 2 czy 3 kilometry !!!!!!!!!!!!! Pomyślał ktoś o tym .... ??? Nieeeeeeee - bo robimy drogę to robimy..... A ludzie - na początku pokrzyczą - później sprawa ucichnie a i tak zrobimy swoje.... Bosko - po prostu bosko !!!!!!

+Quote Post
~robert g~
wpis 17.06.2008, 16:22:47
Wpis #17
Goście

Znam ludzi którzy dojeżdżają tamtędy do pracy 60 kilometrów to poważny problem dla tych ludzi czy na prawde nie było innego rozwiązania pozdrawiem rg

+Quote Post
~Gość~
wpis 17.06.2008, 16:45:47
Wpis #18
Goście

To se kupcie helikopter a nie narzekacie! Straszne... zamknęli wam droge... Normalnie odmówię dziesięc zdrowasiek

+Quote Post
~Nick~
wpis 17.06.2008, 19:13:51
Wpis #19
Goście

CYTAT(NIssan @ 16.06.2008, 18:28) *

ooo, ale kultura! szacunek szefie

+Quote Post
~EL CHUPACABRA~
wpis 18.06.2008, 06:13:32
Wpis #20
Goście

CYTAT(Gość @ 17.06.2008, 16:45) *
To se kupcie helikopter a nie narzekacie! Straszne... zamknęli wam droge... Normalnie odmówię dziesięc zdrowasiek

Na ciebie mogę sobie kupić tylko jakąś broń za takie teksty... Może cfffaniaczku zasponsorujesz paliwko dojeżdzającym stamtąd ????

+Quote Post

1 2 >
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 16.03.2010 - 04:59

Portal www.nto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez internautów. Więcej informacji w regulaminie forum.

Pro Media sp. z o.o. zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie materiałów opublikowanych w portalu www.nto.pl jest zabronione bez zachowania warunków korzystania z treści. Podstawa prawna: art. 25 ust. 1 pkt 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Wszelkie prawa zastrzeżone. Pro Media sp. z o.o. w Opolu. 2001-2009.

Skin designed by H-Designer, Copyright 2007, All rights reserved. www.H-Designer.com