![]() ![]() |
| ~adam~ |
20.03.2008, 15:50:12
Wpis
|
|
Goście |
najbardziej dziadowskie gminy gdzie radni nudzą się i wymyślają problemy.Nikt nie chce drugiej Jugosławii.Obudzcie się!.
|
|
|
|
| ~gość1~ |
20.03.2008, 16:43:32
Wpis
|
|
Goście |
Jestem przeciwna dwu-języcznym nazewnictwom miejscowości,strata pieniędzy. Jak się komuś pomyliło i nie wie gdzie mieszka to niech się zdecyduje.
Moze czas wyjechać. |
|
|
|
21.03.2008, 10:55:42
Wpis
|
|
Bywalec![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 67 Dołączył: 20.03.2008 Nr użytkownika: 468 |
Dokladnie... jak sie komuś Polska nie podoba, to może sobie kupić bilet w jedną strone, a nie szukać na tych ziemiach Germanów na czasów kanclerza. pojebało sie w głowach co niektórym. Ale niech stawiają sobie te tablice..sami zbiorą za to baty na własne garby.
|
|
|
|
27.03.2008, 19:48:45
Wpis
|
|
Nowy![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 1 Dołączył: 20.03.2008 Nr użytkownika: 466 |
WLASNIE ;jak sie komus na slasku niepodoba to niech wyjedzie do centralnej.
|
|
|
|
3.04.2008, 20:07:48
Wpis
|
|
Swojak![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 554 Dołączył: 21.03.2008 Nr użytkownika: 470 |
WLASNIE ;jak sie komus na slasku niepodoba to niech wyjedzie do centralnej. Nam Polakom się tutaj bardzo podoba i uważamy, że ustawianie niemieckich tablic oszpeci piękne śląski krajobrazy. A może pomnik ujka Adolfa też wam postawić? Nie widzę powodu dla którego z pieniędzy podatników wystawiać nikomu niepotrzebne tablice. A jak jakiś ołpa nie umie trafić po pijaku do domu to mu GPS w rowerze zamontujcie. Znam kilku NiemcoŚlązaków, to dobrzy znajomi i nawet ich lubię, ale to ich dążenie do autonomii u prawdziwych Polaków zawsze będzie budzić awersję. |
|
|
|
5.04.2008, 09:08:54
Wpis
|
|
Bywalec![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 67 Dołączył: 20.03.2008 Nr użytkownika: 468 |
Ołpa, to już z GPS -em do chaupy nie trafi po pijanemu-) Co za kneble z tych połonaconych z owczarkami niemieckimi Hanrichów i Richardów-) toż te tablice będą jak stare cmentarzysko żydowskie przy supermarkiecie. Dla kogo one? dla dinozaurów na wymarciu z czasów pobytu wermachtu na ziemiach polskich? Postawią, nacieszą spragnione oczy widokiem pisma germańskiego, siup do drewnianych desek i co dalej? Będą nam szpecić polski krajobraz? Przecież ich dzieci nawet nie chcą się w szkołach uczyć tego języka i taka jest prawda. Dopiero młodzież zdyscyplinowało troszke wprowadzenie w szkołach zmiany,że dodatkowy język wlicza się do średniej ocen. Bo poprostu lali na język niemiecki. Młodzi nie utożsamiają się już z tym co dla ołpów jest święte i w du*** mają niemieckie szwandrolenie. tylko na bazarach można usłuszeć kretynów, którzy troche poszwandrolą, a za chwile po polsku mowią jak sie zapomną, albo jak nie wiedzą jakie te słowo jest po niemiecku. Istny kretynizm. Nawet czysty Polak ich rozpozna, który kompletnie nie zna języka, a co dopiero Niemiec. Jesteście zakałami Polski i Niemiec. Na szczęście zanika te dziadostwo i młodzi są coraz bardziej rozgarnięci....no albo to spadki kursu Euro regulują :-P
|
|
|
|
5.04.2008, 12:05:00
Wpis
|
|
|
Swojak ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 258 Dołączył: 17.12.2007 Skąd: światowo Nr użytkownika: 119 |
Oj panie kominiarz.. jestem młody, znam języki i mam poczucie świadomości skąd jestem i jakie są moje korzenie.Proszę tu nie insynuować, że młodzi zapominają kim są i że to zależy od kursu Euro. Ślązacy zawsze byli, są i będą bardziej przywiązani do swojego Heimatu niż do państwa, w którym żyją. Same tablice to fakt szanowania historii i pamięci dla naszej ziemi, czego Polacy nie rozumieją gdyż w polskiej świadomości nie ma pojęcia "Heimat"...
Różnica polega na tym proszę Pana, że ja gdy idę do sklepu kupuję jogurt Zott, na podwieczorek wcinam markizy z Nysy a meble kupuję w Dobrodzieniu, kocham Górę sw Anny, dbam o swoje otoczenie i tylko z tego powodu poniewaz to jest moja ojczyzna. Dlatego też nie zamierzam tolerować ludzi, którzy plują na Śląsk i Ślązaków gdyż ich głupie zagrywki i teksty wynikają z braku szacunku dla tak istotnej dla mnie sprawy. Już wiele lat żyjemy razem z sobą, bo już nawet nie obok siebie... Nauczyliśmy się wiele od siebie (ja na pewno) i dalej nie rozumiem tej dziwnej wojny, chyba,że jako żarcik.. zajdź pan po rozum do głowy i jako zadośćuczynienie kopnij sie w zadek, pozdrawiam -------------------- |
|
|
|
5.04.2008, 22:39:00
Wpis
|
|
![]() Swojak ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 232 Dołączył: 23.01.2008 Nr użytkownika: 248 |
Zeby bylo sprawiedliwie to zrobmy tak ze u nas nie musza byc niemieckie nazwy miejscowosci (no bo i dla kogo?) ale niech polska nie wtraca sie do tego ze na litwie likwiduje sie polskie nazwy.To bedzie sprawiedliwe a jak nie to wara wszystkim od niemieckich nazw.
|
|
|
|
5.04.2008, 22:45:52
Wpis
|
|
![]() Swojak ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 232 Dołączył: 23.01.2008 Nr użytkownika: 248 |
Nam Polakom się tutaj bardzo podoba i uważamy, że ustawianie niemieckich tablic oszpeci piękne śląski krajobrazy. A może pomnik ujka Adolfa też wam postawić? Nie widzę powodu dla którego z pieniędzy podatników wystawiać nikomu niepotrzebne tablice. A jak jakiś ołpa nie umie trafić po pijaku do domu to mu GPS w rowerze zamontujcie. Znam kilku NiemcoŚlązaków, to dobrzy znajomi i nawet ich lubię, ale to ich dążenie do autonomii u prawdziwych Polaków zawsze będzie budzić awersję. panie soultys jak sie nie podoba na slasku to proponuje przeniesc sie gdzies na wschodnie kresy rzplitej gdzie ptacy spiewaja itd itp.Tu jest nasza ojczyzna i takim jak ty nic do tego a olpa i bez gps do domu trafi a i oczy moze nacieszyc widokiem jak na furmance bedziesz opuszczal te germanskie ziemie.A awersje to budzi we mnie fakt ze nam bronicie uzywania tych nazw a jednoczesnie domagacie sie zeby na litwie uzywac polskich nazw.Filozofia kalego???? |
|
|
|
5.04.2008, 23:19:45
Wpis
|
|
O! To mam do czynienia z wyjątkowo niemieckim Niemcem :-P Szkoda w takim razie,że dookoła mnie jest tyle nieosiosanych hebli-) bo na targowisku tych przyjeżdzających z Heimatu, to nawet mój dzieciak rozpozna,że te taki Niemiec jak ksiądz w sułtannie kobieta-) Ciesze się bardzo,że taki patriotyzm tu bije, tylko jak już, to zostawcie go sobie do tamtego Heimatu gdzie Wasz kanclerz skoro takimi Niemcami się czujecie, bo tutaj jest Polska, a Wy jesteście mniejszością i to Wam przystoi to uszanować, skoro żyjemy obok siebie. Swój Heimat róbcie sobie tam, na niemieckich ziemiach. Dla mnie jednak pozostaniecie dalej zniemczonymi Ślazakami. Powiem wiecej ...i bez urazy, ale ni pies z Was ni wydra- nie wiadomo co. Jeśli ktoś was choć troche rozumie, to tylko my mieszkający tutaj, bo dla większości Polaków jesteście zdrajcami narodu polskiego. Stąd właśnie "ta dziwna wojna". Polak nigdy nie lubił Niemców i nie będzie. Szanować się możemy, ale na ręce trzeba im patrzec. Im, bo kim Wy jesteście, to nie wiadomo |
|
|
|
6.04.2008, 12:28:05
Wpis
|
|
![]() Swojak ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 148 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: W.... O/S :) Nr użytkownika: 191 |
Nie rozumiem dlaczego w większości tych wypowiedzi tyle jadu i zawiści. Żyjemy tutaj razem nie żeby się nawzajem stąd wyganiać, ale żeby razem tu żyć dla wspólego dobra, pokazać tolerancję, wartość wielokulturowości. Tablice mają stawać nie żeby ktoś wiedział gdzie ma trafić, ale żeby podkreślić cały czas obecną, wciąż żywą śląskość tego regionu, nie jako dominację ale równoprawnie obecną kulturę!!!
-------------------- ...Heimat liebe Heimat...
|
|
|
|
6.04.2008, 20:36:02
Wpis
|
|
|
Swojak ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 258 Dołączył: 17.12.2007 Skąd: światowo Nr użytkownika: 119 |
O! To mam do czynienia z wyjątkowo niemieckim Niemcem :-P Szkoda w takim razie,że dookoła mnie jest tyle nieosiosanych hebli-) bo na targowisku tych przyjeżdzających z Heimatu, to nawet mój dzieciak rozpozna,że te taki Niemiec jak ksiądz w sułtannie kobieta-) Ciesze się bardzo,że taki patriotyzm tu bije, tylko jak już, to zostawcie go sobie do tamtego Heimatu gdzie Wasz kanclerz skoro takimi Niemcami się czujecie, bo tutaj jest Polska, a Wy jesteście mniejszością i to Wam przystoi to uszanować, skoro żyjemy obok siebie. Swój Heimat róbcie sobie tam, na niemieckich ziemiach. Dla mnie jednak pozostaniecie dalej zniemczonymi Ślazakami. Powiem wiecej ...i bez urazy, ale ni pies z Was ni wydra- nie wiadomo co. Jeśli ktoś was choć troche rozumie, to tylko my mieszkający tutaj, bo dla większości Polaków jesteście zdrajcami narodu polskiego. Stąd właśnie "ta dziwna wojna". Polak nigdy nie lubił Niemców i nie będzie. Szanować się możemy, ale na ręce trzeba im patrzec. Im, bo kim Wy jesteście, to nie wiadomo Nie wiem gdzie Pan wyczytał, że jestem wyjątkowym niemieckim NIemcem. Jestem Europejczykiem, mieszkam na Górnym Śląsku. Myśl globalnie, żyj lokalnie. Co do języków to akurat miałem szczęście być w częsci wychowywany dwujęzycznie przez moją omę. Dzięki temu o wiele łatwiej w życiu. Oma mnie nauczyła bo rodzice nie potrafią, może ojciec trochę (ten akurat jest prawdziwym Polakiem [sic!]). Przyczyną tego była komunistyczna polonizacja ludności autochtonicznej SLąska, więc dziwi się Pan, że teraz ci ludzie nie umieją się poprawnie wysławiać w j niemieckim? Czy są zdrajcami narodu polskiego? Jak to!? Przecież Polska nas nigdy nie kochała. Dalej jesteśmy elementem niechcianym, piątym kołem u wozu, zgermanizowaniym śmiesznym ludkiem kopiącym w ziemi. Nie jest tak? Dobrze było zamącić spokojnym ludziom w głowach, wszcząć powstania i odłączyć bogaty Górny Śląsk od Niemiec, wyssać i pozostawić, niech zdychają! Tak postępowano z naszą ukochaną ziemią i ziomkami. Ciężkie są to słowa, ale z Pana perspektywy trudno to dostrzec i ocenić obiektywnie... Żyjemy w innych czasach i ja nie mam żalu do nikogo o historię, tak widocznie musiało być. Teraz jednak jest możliwość demokratycznego rozsądnego zachowania tożsamości autochtonów. Jeżeli w polskim prawie istnieje wzmianka o mozliwosci powstania takich tablic to powstaną zgodnie z PRAWEM POLSKIM o zgodnym współżyciu mógłbym napisać wiele, ale Pana to chyba i tak do niczego nie przekona bo już pewnie sami Pana rodzice wtłukli do głowy dużo stereotypów i uprzedzeń a teraz to samo jest przekładane na syna. SUPER -------------------- |
|
|
|
7.04.2008, 07:54:45
Wpis
|
|
Nie rozumiem dlaczego w większości tych wypowiedzi tyle jadu i zawiści. Żyjemy tutaj razem nie żeby się nawzajem stąd wyganiać, ale żeby razem tu żyć dla wspólego dobra, pokazać tolerancję, wartość wielokulturowości. Tablice mają stawać nie żeby ktoś wiedział gdzie ma trafić, ale żeby podkreślić cały czas obecną, wciąż żywą śląskość tego regionu, nie jako dominację ale równoprawnie obecną kulturę!!! Dlaczego tyle jadu? to trzeba by najpierw zrozumieć kim dla Polaka był , jest Niemiec (i nie wiem czy będzie..oby historia tego nie pokazała znowu) a z tym co dalej napisane zgadzam się jak najbardziej- nie po to tu żyjemy,żeby się nawzajem stąd wyganiać. Tyle,że drażnią te Wasze ciągotki i ukłony w stronę germańców i stąd ten jad. Wspólną Europą nie damy zmydlić sobie oczu. Piekne słowa, ale to tak jak kiełbasa na kiju dla psa- zje kiełbase , to wpier..ol dostanie kijem. Niemcom nigdy nie wierzyłem i nie będe wierzył. Można być uprzejmym, ale na dystans trzymać i nie pozwolić się panoszyć. Może za 100 lat jeśli Niemcy jakiegoś świndla nie wymyślą ,to coś zmieni się w mentalności młodych, ale to musi potrwać. Tylko prosze jak co niektórzy od komuchów mi nie wtykać, bo ruskich tak samo lubie jak niemiaszków. Ale,żeby nie było pesymizmem zakończone...mam tylko cichą nadzieje,że ten jad wynika tylko z uprzedzenia i zmieniło się coś w niemieckiej mentalności i dążeniach. |
|
|
|
7.04.2008, 08:03:29
Wpis
|
|
Swojak![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 554 Dołączył: 21.03.2008 Nr użytkownika: 470 |
Nie mam zamiaru wyjeżdżać z Opolszczyzny. Podoba mi się tutaj tak jek jest: po Polsku.
Dwujęzyczne tablice? Niedługo niemiecki język w urzędach i co jeszcze? Tablice są zgodne z prawem, szczególnie tym uchwalonym przez Sejm na wniosek MN. Sytuacja była trochę dziwna: Polska potrzebowała niemieckiego kapitału i zadzieranie z MN nie specjalnie leżało w interesie RP. Patrząc z tej strony chyba jednak będziemy musieli przełknać te niemieckie tablice bo przecież umów trzeba dotrzymywać. W końcu nie jesteśmy niemcami żeby nie dotrzymać. I tak uważam, że to nie jest podkreślanie śląskiej tradycji itp. tylko wasza niemiecko-śląska przekora. Gdyby tylko udało się zorganizować swego rodzaju bojkot miejscowości z podwójnym nazewnictwem przez Polaków - na zasadzie: nie jeździmy tam i nic nie kupujemy i nie robimy interesów, ale to nie przejdzie. Ciekawe czy w adresie na fakturach i na listach będziecie pisać Rosenberg czy Olesno? I tak uważam, że jesteście śmieszni. Podkreślanie przy każdej okazji, że jesteście niemcami, cynowanie, szpan łańcuszki, kolczyki może w waszym wiejskim środowisku jest popularne ale dla Polaków to po prostu totalna wiocha i porażka. Wszystko co nieieckie jest dla was większe i lepsze (pomodory, okurky, buraky) i dla tego tak się upieracie. No ale cóż, nikogo się nie zmusi, żeby jego ojczyzną była Polska, a nie Euro. |
|
|
|
7.04.2008, 08:12:07
Wpis
|
|
"Przyczyną tego była komunistyczna polonizacja ludności autochtonicznej SLąska, więc dziwi się Pan, że teraz ci ludzie nie umieją się poprawnie wysławiać w j niemieckim? Czy są zdrajcami narodu polskiego? Jak to!? Przecież Polska nas nigdy nie kochała. Dalej jesteśmy elementem niechcianym, piątym kołem u wozu, zgermanizowaniym śmiesznym ludkiem kopiącym w ziemi. Nie jest tak? Dobrze było zamącić spokojnym ludziom w głowach, wszcząć powstania i odłączyć bogaty Górny Śląsk od Niemiec, wyssać i pozostawić, niech zdychają! Tak postępowano z naszą ukochaną ziemią i ziomkami. Ciężkie są to słowa, ale z Pana perspektywy trudno to dostrzec i ocenić obiektywnie... o zgodnym współżyciu mógłbym napisać wiele, ale Pana to chyba i tak do niczego nie przekona bo już pewnie sami Pana rodzice wtłukli do głowy dużo stereotypów i uprzedzeń a teraz to samo jest przekładane na syna. SUPER Hmmmm ciekawe to co pan napisał... tylko czy Niemcy (jako państwo) tak bardzo Was kochali? Czy o co innego tu chodziło? ale zostawmy historie.. a teraz Was tak bardzo kochają i chcą? czy znowu o co innego tu chodzi? Nie....ja nie dziwie się temu wszystkiemu co pan napisał....o zmąceniu w głowach itd i nie tak do końca,że nie potrafie dego ocenić obiektywnie. Tylko prosze nie zapominać,że jestem POLAKIEM i o Niemcach mam swoje zdanie. no a z tym spolsczaaniem Was.. może też obiektywnie spójrzcie... bo ja mam wrażenie,ze jedni Was zniemczali, a drudzy spolszczali na siłe i ani z Was teraz Niemcy, ani Polacy (bez urazy). Idziecie w tą strone gdzie nie tyle jak wiatr zawieje, ale gdzie nie czujecie ucisku. No bo co prawda, to prawda komuna też Wam dała popalić. No ale to tylko moje zdanie.. co do tego przekładania z ojca na syna, to jeśli już, to w obie strony idzie, bo i wasi ołpowie i ojcowie nie lepsi...i dla jednych i dla drugich byłem i jestem chadziajem, więc prosze nie wytykać komus. I jeszcze jedno co w Was najbardzie wku***a ".....odłączyć bogaty Górny Śląsk od Niemiec...." <= właśnie to. Bez komentarza. Dlatego jesteście tym "elementem niechcianym" z waszymi pogladami i zaściankami. |
|
|
|
7.04.2008, 12:18:18
Wpis
|
|
![]() Swojak ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 148 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: W.... O/S :) Nr użytkownika: 191 |
nivol:
CYTAT już pewnie sami Pana rodzice wtłukli do głowy dużo stereotypów i uprzedzeń a teraz to samo jest przekładane na syna kominiarz: CYTAT co do tego przekładania z ojca na syna, to jeśli już, to w obie strony idzie, bo i wasi ołpowie i ojcowie nie lepsi...i dla jednych i dla drugich byłem i jestem chadziajem, więc prosze nie wytykać komus Ja jakoś nie pałam nienawiścią do hadziajow jak Pan do Ślązaków, Niemców, Rosjan i kogo tam jeszcze. Mimo że moja oma nie raz opowiadała o czasach wojny "hadziajy byli jeszcze gorsi niż ruscy, ruscy mieli respekt przed swoim komyndantym i zawsze szło jako ubłagać jak człowiek rzeknoł że tile dzieci moł, że nie bydzie miał co do jedzynia dać, a hadzijy kradli, niszczyli wszysko co se dało i nijak ich człowiek nie ubłagoł " I mimo tego ja nie mam żadnego urazu, tym bardziej nienawiści ani do Polaków ani do Rosjan, ani do nikogo innego, bo nie rozumiem jakim prawem miałabym współcześnie żyjących ludzi obciążać za błędy przodków których nie znali, i nie mieli żadnego wpływu na ich postępowanie. A co do określenia "hadziaj" tak się po prostu przyjęło, trudno żebyśmy w gwarze mówili "prawdziwy Polak". O sobie mówimy "hanysy" (co zaznaczam początkowo miało być określeniem nacechowanym negatywnie, a przyjęło się jako neutralne, bo jak widać zamiast obrażać się na pierwotnych twórców tego określenia, Ślązacy przyjęli to jako zwyczajne określenie językowe), o Polakach "hadziajy" - tak się przyjęło. To że nazywam kogoś hadziajem nie znaczy że go nienawidzę, tak po prostu najprosciej mi określić o kim mówię (odsyłam do wikipedii w poszukiwaniu definicji słowa hadziaj) Nie jestem rasistką żeby oceniać ludzi na podstawie narodowości, w przeciwieństwie do Pana jak mi się zdaje. -------------------- ...Heimat liebe Heimat...
|
|
|
|
7.04.2008, 14:52:15
Wpis
|
|
quote name='vita' date='7.04.2008, 13:18' post='28115']
nivol: kominiarz: [/quote] No racja.... trudno upierać się przy swoim i jak osioł stać okoniem..tam gdzie ktoś racje ma, to mu ja przyznaje. Chociaż z drugiej strony te "hadziaj" odbierałem zbyt często pogardliwie i stąd taki wniosek. No a z tą nienawiścią do Ślązaków, to bez przesady. Gdyby tak było, to bym się tutaj udusił. Mam tylko uprzedzenie jeśli chodzi o sprawy związane z ciągotkami do Niemiec. Tylko to.. Jako ludzi lubie Ślązaków. No i moja wpadka.. : "Nie jestem rasistką" ....teraz doczytałem się,że pisze z kobietą |
|
|
|
7.04.2008, 15:54:07
Wpis
|
|
|
Nowy ![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 7 Dołączył: 7.04.2008 Nr użytkownika: 525 |
Jestem mieszkańcem gminy Strzeleczki, cenie ją za wiele rzeczy, lecz jeżeli chodzi o kwestię tablic dwujęzycznych to całkowicie nie popieram tej decyzji radnych i wójta gminy Strzeleczki. Uważam, iż są to niepotrzebnie wydane pieniadze podatników. Jest wiele innych rzeczy do zrobienia. Choćby rynek w Strzeleczkach, który wyglada strasznie!!! Kolejna rzecz to kanalizacja, której budowa ciągnie sie juz przez wieki i chyba przez kolejne bedzie tak samo, dopóki niezmieni sie władza w gminie. Mozna tu wymieniać jeszcze wiele i wiele potrzebnych inwestycji ale zaprzestanę na tych dwóch. Pozdrawiam!!!
|
|
|
|
7.04.2008, 16:48:03
Wpis
|
|
![]() Swojak ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 206 Dołączył: 31.03.2008 Skąd: Old Germany Nr użytkownika: 502 |
quote name='vita' date='7.04.2008, 13:18' post='28115'] nivol: kominiarz: No racja.... trudno upierać się przy swoim i jak osioł stać okoniem..tam gdzie ktoś racje ma, to mu ja przyznaje. Chociaż z drugiej strony te "hadziaj" odbierałem zbyt często pogardliwie i stąd taki wniosek. No a z tą nienawiścią do Ślązaków, to bez przesady. Gdyby tak było, to bym się tutaj udusił. Mam tylko uprzedzenie jeśli chodzi o sprawy związane z ciągotkami do Niemiec. Tylko to.. Jako ludzi lubie Ślązaków. No i moja wpadka.. : "Nie jestem rasistką" ....teraz doczytałem się,że pisze z kobietą Hej , Schornsteinfeger, przypominasz mi "TTX-sa" na starym forum. Piszesz mase niepotrzebnych,w ktorych zieje nienawisc do Slazakow a takze do tego pieknego skrawka ziemi,postow!! Niemcy,Niemcy i jeszcze raz Niemcy!! Wypchaj sie facet!! Ja urodzilem sie i pochodze ze Slaska. Jednak moj "Hajmat" jest TU W BRD!!!!!!!!!!!!! Siedz sobie w twojej zakompleksionej polsce i zamknij "pyszczek".OK?? Buaha,ha,ha!! Ten wpis edytował Mr.Krebs 7.04.2008, 16:50:10 |
|
|
|
7.04.2008, 18:51:03
Wpis
|
|
[quote name='Mr.Krebs' date='7.04.2008, 17:48' post='28164']
Niemcy,Niemcy i jeszcze raz Niemcy!! Wypchaj sie facet!! Hahah jakie to Niemcy? Tam już połowa Turków Jugoli, Żydów i tych przefarbowanych ze Śląska z kolczykiem w uchu:-P nawet czarny Kali z Dorzecza Bolongo mówi,że to jego Heimat. Deutschland kaput !!! :-P |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.03.2010 - 07:56 |
Portal www.nto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez internautów. Więcej informacji w regulaminie forum.
Pro Media sp. z o.o. zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie materiałów opublikowanych w portalu www.nto.pl jest zabronione bez zachowania warunków korzystania z treści. Podstawa prawna: art. 25 ust. 1 pkt 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wszelkie prawa zastrzeżone. Pro Media sp. z o.o. w Opolu. 2001-2009.